viernes, 28 de julio de 2017

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, VOLUNTARIAT

http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 685.633.185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458
La Valldigna, a 27 de juliol de 2017

Els membres del Voluntariat Ambiental de GMValldigna, han participat aquest dimarts 26 de juliol, junt a companys voluntaris d'altres indrets, en un curs de prevenció d’incendis forestals, que s'ha organitzat des del Servici de Conciliació d’Usos i Sensibilització en la Prevenció d’Incendis Forestals de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Els objectius principals del Pla de Prevenció d’Incendis Forestal són: reduir el nombre d’incendis, la vigilància, la dissuasió, la informació a l’usuari de les muntanyes, control de cremes i control dels cultius abandonats que estan prop de les zones forestals.

En l’estructura del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, estan els voluntaris que comuniquen als observatoris el que passa en les zones forestals, els observatoris donaran coneixement a la central de qualsevol incidencia si és necessari.

Cal assenyalar que la legislació Forestal diu que a meyns de 500 metres de les zones forestals, no es pot fer foc, a no ser que hi haja alguna autorització especial, com per exemple, els Plans Locals de Crema. Com també, recordar que quan estem en preemergència de nivell 3, està totalment prohibit qualsevol crema a no ser que aquesta estiga a més de 500 m del terreny forestal. Els rius i barrancs estan considerats zones forestals.

Des del Voluntariat Ambiental de GMValldigna, i dins de les nostres possibilitats farem tot el que estiga en les nostres mans per intentar evitar més incendis a la Valldigna. Si alguna persona vol col·laborar amb nosaltres podeu informar-vos al tel. 685633185.


 

GP Ajuntament, 29 VOLTA A PEU

La platja de Tavernes acull la 29 Volta a Peu el dia 4 d’agost

El recorregut urbà per la platja de Tavernes serà de 8.000 metres per a totes les categories.

El Club d’Atletisme la Valldigna amb l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna organitzen la 29 Volta a peu a la Platja de Tavernes de la Valldigna. El dia de la prova serà el 4 d’agost, a les 20:30 hores, des de la zona esportiva de la Goleta.

Les inscripcions es podran fer fins al mateix dia de la cursa a través de la web www.mychip.es

martes, 25 de julio de 2017

GP Ajuntament, TALLERS CUINA FESTIVAL SETE SÓIS SETE LUAS

El Festival Sete Sóis Sete Luas ofereix tallers de cuina d’Eslovènia

Serà del 9 a l’11 d’agost, amb un taller cada dia, des de les 10:30 fins a les 13:30 hores en el Saló La Font, en la carretera de la Platja de Tavernes.

Tavernes de la Valldigna es converteix en l'epicentre de la cultura mediterrània amb la celebració del Festival Internacional Sete Sóis Sete Luas. Paral·lelament a la programació dels concerts, el festival inclou una sèrie d'experiències entorn de la gastronomia.
Els tallers de cuina suposen una important oportunitat de cooperació entre les ciutats participants en el SSSL i té l’objectiu de convidar cuiners representatius de la diversitat cultural del Mediterrani i de l’Atlàntic.
Enguany, hi participaran el jove cuiner Filip Matjaž, que ve de la ciutat de Piran, en la regió mediterrània d’Ístria (Eslovènia), amb el cuiner de Tavernes de la Valldigna, Víctor Basset.
Les inscripcions es faran des del dimarts 1 d’agost fins que es completen les places.
Informació per a matricular-se
Les places de cada taller són limitades (20 participants per torn). La matrícula són 10 euros per taller. Cal recollir la informació i l’imprés de matrícula en la Casa de la Cultura, i els impresos de pagament es troben en la planta baixa de l’Ajuntament (Gestió Tributària). Una vegada complimentada la matrícula cal  entregar la documentació en Gestió tributària.

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, FIRA BARX

El GMValldigna ha participat este diumenge dia 23 de juliol en la “Fira de la Terra”, celebrat a  Barx, una fira per mostrar i promoure els productes mes típics de la població als turistes i visitants que durant estes dates d’estiu visiten la població Barx.

La gran varietat d’estants mostraren els productes mes típics i artesanals de la zona, tota classe d’embotits, cansalada, oli, mel, pastissos, bunyols, coques, melons …… , que feren  que   el visitant gaudiren de la gran quantitat de productes de la terra.

Per part de GMValldigna, amb la col·laboració de l’ajuntament de Barx, informaren als visitats sobre les rutes de senderisme a la Valldigna i de les diferents rutes de senderisme i turístiques de Barx, especialment de la nova ruta senyalitzada per l’ajuntament de Barx el PR-CV 60 sender del Buscarró. Segons les ultimes estadístiques, el PR-CV 60 i el PR-CV 50 del Toro a Simat de la Valldigna, son el mes visitats dels recorreguts de la comarca.

L’ajuntament de Barx a senyalitzat el PR-CV 60, s'han fet nous panells informatius i reparat les senyalització vertical, així com s'ha remarcat amb senyalització horitzontal, també s'han dotat d’un nou atractiu turístic amb la nova senyalització dels Clots de la Neu, que son forats naturals on es conservava antigament la neu per després comercialitzar-la als monjos del Monestir de Valldigna i a les poblacions dels voltants.





lunes, 24 de julio de 2017

GP Ajuntament, OPERATIU ESPECIAL POLICIA LOCAL PEL IBOGA SUMMER FESTIVAL

La Policia Local de Tavernes disposa d’un operatiu especial per a atendre l’Iboga Summer Festival

S’iniciarà a les 18 hores del dimecres 26 de juliol i finalitzarà en la matinada  del dilluns 31.

La Policia Local de Tavernes iniciarà un operatiu especial a partir d‘este  dimecres que vetlarà pel correcte desenvolupament dels actes i la conciliació del dret a descansar i a gaudir, amb total respecte a les propietats privades, mobiliari urbà i normes de convivència.
Enguany, els efectius policials augmentaran en els torns de matí i vesprada per a preveure i atendre les incidències que puguen sorgir. També està previst que unitats especialitzades de la Guàrdia Civil controlen els voltants del festival, especialment en horari nocturn.
La Policia Local recomana atendre a la nova senyalització de la zona per a evitar embussos i actuacions policials innecessàries. Com l’any passat, el tram del camí Marenys des del carrer Carcaixent i direcció sud estarà prohibit per a la circulació, excepte als veïns que necessiten accedir als seus terrenys i als vehicles d’emergència. De la mateixa manera, s’ha prohibit l’estacionament durant este període, des del carrer Carcaixent en direcció nord del camí Marenys, per a evitar embussos, ja que es tracta d’una via d’evacuació prioritària.
El dissabte dia 29 de juliol, de vesprada, a més del festival, hi haurà el mercat en la zona de la Goleta. Es recorda que prop del Parc del Molló hi ha una àmplia zona habilitada per a aparcar els vehicles i evitar, així, problemes d’estacionament.  

viernes, 21 de julio de 2017

GP Ajuntament, OPERATIUS ESPECIALS POLICIA LOCAL

La Policia Local de Tavernes té preparat un dispositiu especial per a atendre els actes d’este cap de setmana

A més, la Policia Local ha previst un operatiu especial per a l’Iboga Summer Festival que s’iniciarà a les 18 hores del dimecres 26 de juliol i finalitzarà en la matinada  del dilluns 31.

La Policia Local de Tavernes té preparat el dispositiu especial per a atendre els actes autoritzats d’este cap de setmana. Entre ells, es troba l’obertura de portes de la fira de Sant Jaume, que inclourà diversos actes a l’avinguda de la Marina, com un passacarrer amb batucada, discomòbil, desfilada de moros i cristians, etc.
No està previst tallar el trànsit de vehicles per l’avinguda la Marina, donat que els actes previstos a realitzar tindran lloc per l’interior de l’avinguda. Es recomana reduir la velocitat dels vehicles al seu pas per esta zona ja que es preveu una gran concentració de gent de vesprada-nit.
A més del tradicional mercat del dissabte en la zona de la Goleta, este dissabte també hi ha una festa musical en els camps de futbet del parc del Nord que es desenvoluparà de matí i vesprada, fins ben entrada la nit, i que aglutinarà a una gran quantitat de jóvens.
La Policia Local de Tavernes vetlarà pel correcte desenvolupament dels actes i garantirà la seguretat dels vianants i conductors que transiten per les zones de màxima afluència.

GP Ajuntament, 1500 ASSISTENTS AL FESTIVAL POP AL CARRER-DESLLUNAT

Més de 1.500 persones han acudit enguany al festival Pop al Carrer-Desllunat 

El Festival, organitzat per l’Ajuntament de Tavernes i LaCasaCalba, es va celebrar el 14 i 15 de juliol a la Plaça de Les Palmeretes en la platja vallera.

La tretzena edició del festival Pop al Carrer – Desllunat que portava per lema ‘A la vora del jazz mare’ ha sigut un èxit de participació. Més de 1.500 persones han passat entre divendres i dissabte, sent l’edició que més públic ha gaudit del festival.

“Enguany, juntament amb LaCasaCalba, s’ha apostat pel jazz, una temàtica que ha propiciat l’èxit d’este festival que ha comptat amb gent de totes les edats i de diversos punts de la geografia valenciana. A més, ha destacat el gran nivell dels músics i cantants que han passat per esta edició, així com el record a les jam sessions que tenien lloc a finals dels 90 al pub Padur de la platja de Tavernes”, ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud.

Des de divendres a les 20 hores fins a dissabte a la matinada s’han succeït 9 actuacions musicals que han anat des del jazz més clàssic de Ricardo Belda & Arantxa Domínguez, a la vessant més free jazz de Josep Lluís Galiana, passant pel jazz pur d’uns dels seus precussors al País Valencià, Ramon Cardo, acompanyat dels Nyora Boppers o del Valler Ximo Caffarena que va inocular la passió jazzística a molts dels seus alumnes a les jam sessions al pub Padur de la Platja de Tavernes de la Valldigna. Alguns dels seus alumnes com Hugo Canet o Paco Mifsud i també va participar l’artista local Gerard Vercher en el grup Gatos Revoltosos que fou una de les sensacions del festival.

Les actuacions forànies van vindre de la mà de Radio Pesquera, el projecte dels guitarristes Pablo Novoa (Vigo) & Nono García (Barbate), actuació que va omplir la plaça de gom a gom, i de Guadalupe Mediavilla artista argentina que venia acompanyada de la seua banda formada per músics d’Amèrica Llatina i que tancava la seua gira europea en el festival Pop al Carrer.

Les actuacions es van complementar amb altres activitats com la demostració i classe de lindy-hop, Swing from the bottom, una fusió de balls propis dels anys 20 que ens els últims anys ha guanyat adeptes. També dissabte es van poder visionar distints curtmetratges d’animació a càrrec del projeccionista valler Santiago Estruch. Durant els dies de festival, a més, es van instal·lar els jocs populars ‘Pícnic’ de Disparatario, activitats en les que van participar adults i xiquets i un gastroespai amb un food track amb tapes casolanes.

El festival ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i Turisme València.  

viernes, 14 de julio de 2017

GP Ajuntament, FIRA SANT JAUME

La XXIII Fira de Sant Jaume de Tavernes obrirà les portes el dia 21 de juliol amb nous atractius

Inclourà desfilades de moros i cristians, muixeranga, batucades, dolçaina i tabalet, dansades, actuacions i desfilades d’indumentària valenciana, entre altres activitats.

L’Ajuntament de Tavernes ha apostat per dotar de nous atractius la XXIII Fira de Sant Jaume, que obrirà les portes el dia 21 de juliol en la platja de Tavernes.
Enguany, esta fira de productes valencians canvia el format i inclourà diversos espectacles i desfilades, com muixeranga, moros i cristians, dansades, batucades, grup de dolçaina i tabalet, etc. Tot combinat amb la mostra, degustació i venda de productes valencians, així comfoodtrucks (caravanes de tapes) i una zona chillout. A més, hi haurà espais d’oci per als xiquets amb tallers didàctics i castells unflables.
Entre altres iniciatives, hi ha prevista una visita guiada i teatralitzada nocturna a la torre de guaita, i una mascletada nocturna. Tot amb l’objectiu de donar més impacte i més atractiu turístic a l’esdeveniment.
La fira estarà oberta fins al dimarts 25 juliol en l'avinguda de la Marina de la platja de Tavernes de la Valldigna.

Facebook: firasantjaumetavernesdelavalldigna

GP Ajuntament, CINEMA VORA MAR

La platja de Tavernes ofereix passar una nit de cinema vora mar

L’Ajuntament de Tavernes convida a gaudir el dimecres dia 19 de juliol de la projecció gratuïta de la pel·lícula Angry Birds a la platja, en una pantalla inflable de 90m.

El Patronat Provincial de Turisme de València organitza Cinema a les platges, cinema a l’aire lliure. Durant els mesos de juliol i agost es projectaran pel·lícules en les platges de Tavernes de la Valldigna, Cullera, Gandia, Oliva i Sueca, entre moltes altres.
La cartellera de Tavernes inclou les pel·lícules Angry Birds. La pel·lícula, per al dia 19 de juliol, i Kung Fu Panda 3, que està prevista per al 23 d’agost.
L’Ajuntament recorda als espectadors que poden portar cadires o  tovalloles per a asseure’s en l’arena i mirar la pel·lícula. La projecció començarà a les 22:00 hores.

jueves, 13 de julio de 2017

GP Ajuntament, FESTIVAL POP AL CARRER-DESLLUNAT


El jazz centra enguany la tretzena edició del festival Pop al Carrer-Desllunat

Demà arranca El festival Pop al Carrer – Desllunat que enguany compleix enguany tretze edicions. El Festival, organitzat per l’Ajuntament de Tavernes i LaCasaCalba tindrà lloc el divendres 14 i el dissabte 15 de juliol en la plaça de les Palmeretes de la Platja de Tavernes de la Valldigna.

Enguany el festival Pop al Carrer – Desllunat tot i que es centra en el jazz, busca la barreja de disciplines artístiques amb el protagonisme de les arts en viu amb la participació d’artistes ben particulars, de tot arreu, trencadors de motlles i amb propostes interessants fora de sèrie.
A més, es prestarà especial atenció a tot allò que envolta i complementa el gaudi dels espectacles com és el bon menjar amb cuina creativa i de proximitat a càrrec de Pep Solà, cuiner de Fusta Orgànic de Gandia; la Food Truck Tandoor, amb cuina agroecològica i com a complement hi haurà l’habitual carta refrescos i granissats de fabricació casolana.
Es pot consultar tot el programa i els horaris en la web www.popalcarrer.org

miércoles, 12 de julio de 2017

GP Ajuntament, CONCENTRACIÓ RECORD MIGUEL ÁNGEL BLANCO I VÍCTIMES TERRORISME

Tavernes s’ha concentrat este matí en record a Miguel Ángel Blanco i a les víctimes del terrorisme

Este matí, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, regidors de la corporació, funcionaris de l’Ajuntament i ciutadans de Tavernes han fet un minut de silenci a la porta de l’ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes s’ha afegit a la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en memòria de Miguel Ángel Blanco i en record de totes les víctimes del terrorisme i les seues famílies.
A més, la concentració ha estat un homenatge a la societat espanyola, que el 12 de juliol de 1997 es va alçar en defensa de la llibertat, la pau i la convivència.

GP Ajuntament, ZONES GOSSOS SOLTS EN LA PLATJA

L’Ajuntament de Tavernes autoritza tres zones en la platja perquè els gossos passegen solts amb la supervisió dels propietaris

L’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia prohibeix la circulació per les vies públiques de gossos solts, excepte en les zones autoritzades i delimitades per l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes ha autoritzat tres zones del nucli urbà de la platja de Tavernes perquè els gossos acompanyats del propietari puguen passejar sense necessitat que vagen amb corretja.
Estes zones en què es permet que els animals estiguen solts són: els terrenys habilitats per a aparcament públic al sector 6 per darrere l’església de Santa Maria de la Valldigna, les parcel·les municipals ubicades al sector 12 als dos costats del canal de Sant Pau (excepte el mes de juliol) i els terrenys habilitats per a aparcament públic al sector 6 en la zona de la torre de guaita que limita amb els edificis.
L’Ajuntament recorda l’obligació d’arreplegar els excrements dels animals a tots els que porten un animal de companyia en eixes zones.

Els gossos que, conforme a la legislació vigent, tinguen la consideració d’animals potencialment perillosos, en llocs i espais públics, inclús en estes tres zones, s’han de portar i controlar amb cadena o corretja no extensible de menys de 2 metres, i no es pot dur més d’un d’estos gossos per persona. A més, han de portar obligatòriament boç apropiat a la raça de cada animal.

martes, 11 de julio de 2017

GP Ajuntament, INVERSIONS FONS COOPERACIÓ MUNICIPAL

L’Ajuntament invertirà 164.000 euros del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana

Entre les actuacions hi ha previst millorar l’enllumenat públic del polígon industrial del Pla, invertir en edificis educatius i en la Casa de la Cultura, i reparar i conservar l’enllumenat públic general.

L'Ajuntament va aprovar en el Ple del dia 3 de juliol una modificació de crèdit per valor de 164.000 euros del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana.
Es tracta d’un mecanisme nou de finançament per a les entitats locals en què la Generalitat i la Diputació de València aporten la mitat del fons cada una.
De moment, tal com va explicar el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, l’Ajuntament ha rebut la part de la Diputació, i es destinaran 60.000 euros a la millora de l’enllumenat públic del polígon industrial del Pla mitjançant mesures d’eficiència energètica, 40.000 euros a la reforma d’edificis educatius, 19.000 euros més al manteniment del motors i les barres electrificades i el cortinatge nou de la Casa de la Cultura, i 15.000 euros en la reparació i conservació de l’enllumenat públic general.
Entre altres inversions hi ha el deshumidificador de l’arxiu municipal, que costa 10.000 euros, despeses de turisme i de la platja per valor de 13.000 euros i els contractes d’estudis d’obres que sumen 6.100 euros.

GP Ajuntament, CONCENTRACIÓ RECORD VÍCTIMES TERRORISME

Tavernes es concentrarà en record a Miguel Ángel Blanco i a les víctimes del terrorisme

La concentració es farà demà dia 12 de juliol, a les 12 hores, a la porta de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

L’Ajuntament de Tavernes s’afegirà demà a la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i farà una concentració en memòria de Miguel Ángel Blanco, regidor de l’Ajuntament d’Érmua assassinat fa ara 20 anys per la banda terrorista ETA, i en record de totes les víctimes i les seues famílies.
Alhora, serà un reconeixement i un homenatge a la societat espanyola, que el 12 de juliol de 1997 es va alçar en defensa de la llibertat, la pau i la convivència.

GP Ajuntament, PRIMERA TROBADA SOLIDARIA A LA PLATJA

La platja de Tavernes acollirà la Primera Trobada Solidària

El dia 20 de juliol, el Parc del Llac de la Goleta serà l’aparador on  associacions i entitats sense ànim de lucre exposaran la tasca que duen a terme i, a més, els visitants podran gaudir d’El xic de Chaplin, un espectacle que barreja teatre, cinema i música en directe.

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat la Primera Trobada Solidària a la platja de Tavernes per al dia 20 de juliol.
Vora 16 associacions i ONG locals exposaran i donaran a conèixer la tasca solidària que realitzen, amb l’objectiu de fomentar el voluntariat i l’associacionisme, mentre la Ventolin’s Band, la banda d’adults de la SIUM, posarà la música a l’activitat. Tot això serà a partir de les 20 hores en la plaça de les Palmeretes de la platja de Tavernes.
A les 22 hores començarà l’espectacle teatral a l’aire lliure. El Xic de Chaplin és una peça que barreja teatre, cinema i música en directe al piano, que reacciona amb immediatesa als matisos narratius de la pel·lícula que es projecta durant l'espectacle.

lunes, 10 de julio de 2017

GP Ajuntament, TREBALLS JARDINERIA AL CALVARI


L’Ajuntament de Tavernes comença els treballs de jardineria en les zones verdes del Calvari

Este matí, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha comprovat els treballs que estan realitzant els alumnes del programa T’Avalem, de millora i revalorització d’espais públics i urbans.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat els treballs de jardineria en el Calvari. Els 20 jóvens contractats per l’Ajuntament a través del programa T’Avalem de la Generalitat i el Servef, estan fent faenes de neteja de les zones verdes, podant els xiprers i llevant les espècies que es troben en mal estat.

A més, una vegada acabades estes tasques, hi ha previst replantar tota la zona. L’objectiu és millorar i revalorar l’entorn del Calvari.

viernes, 7 de julio de 2017

GP Ajuntament, RECEPCIÓ PEONS AGRÍCOLES

L’Ajuntament de Tavernes rep els peons agrícoles que faran accions de condicionament i millora dels espais naturals i l’entorn de Tavernes

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna contracta 59 peons agrícoles amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per a pal·liar la desocupació agrícola estacional.
A partir del dilluns dia 10 de juliol començaran els primers 29 peons i els altres 30 ho faran l’1 d’agost.
Per a les contractacions es destinen 146.000 euros de la subvenció del Ministeri d’Ocupació i Afers Socials (Servei Públic d’Ocupació Estatal) i vora 8.000 euros que aporta l’Ajuntament de Tavernes en concepte de reconeixement mèdic, quitança i material i equipament.

GP Ajuntament, TAVERNES DONA LA BENVINGUDA ALS XIQUETS SAHRAUÍS

Tavernes dóna la benvinguda als xiquets sahrauís

Enguany han arribat 16 xiquets a la Safor, 6 a la Valldigna, que passaran els mesos de juliol i agost amb les seues famílies acollidores.

L’Ajuntament de Tavernes ha rebut este matí, en el saló de plens, els 16 xiquets sahrauís que han arribat a la comarca de la Safor amb el programa Vacances en Pauque du a terme l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí (ACAPS).
L’alcalde, Jordi Juan, i regidors de la corporació municipal els han donat la benvinguda en el saló de plens de l’ajuntament.
Jordi Juan ha manifestat “una gran alegria per poder demostrar de nou que Tavernes és un municipi solidari i que sempre estem al costat de la gent que ho necessita. En eixe sentit, és molt d’agrair el treball que fan les famílies acollidores per donar un horitzó de vida digna als xiquets sahrauís que visiten la nostra terra durant estos dos mesos. Com sempre, l’Ajuntament atén a les necessitats dels col·lectius més vulnerables, estem al costat de l’Associació ACAPS i al costat de les famílies i els xiquets”.
El president d’ACAPS, Salvador Pallarés, ha explicat que fa dos dies que han arribat els xiquets i estan acostumant-se a les famílies. “Volem agrair eixa solidaritat, eixa ajuda i col·laboració que rebem de l’Ajuntament i que vam rebre l’any passat, que és per a nosaltres una injecció important per a continuar fent el nostre treball”.
La Regidoria de Serveis Socials ha preparat per a hui diverses activitats com una visita teatralitzada al monestir de Santa Maria de la Valldigna i un dinar en la torre de guaita de Tavernes.

GP Ajuntament, EDIFICIS MUNICIPALS UNITS PER XARXA FIBRA ÒPTICA

L’Ajuntament de Tavernes instal·larà una xarxa de fibra òptica que unirà els edificis municipals

Es destinaran 21.500 euros per a implantar una nova infraestructura de telecomunicacions per a l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes invertirà 21.500 euros en la instal·lació d’una xarxa de fibra òptica per a unir els edificis municipals principals. Així es va aprovar en el Ple del dia 3 de juliol.
L’objectiu és millorar la comunicació entre el centre de processament de dades principal de l’ajuntament i els diversos edificis municipals a través de la fibra òptica, donant un ample de banda molt superior a l’actual que permetrà treballar des de qualsevol punt de la xarxa com si s’estiguera en el mateix edifici central.
Els fons amb què es durà a terme esta obra provenen de tributs estatals i d’infraestructures informàtiques del Braç Treballador.

jueves, 6 de julio de 2017

GP Ajuntament, INVERSIONS VARIES

L’Ajuntament de Tavernes invertirà 72.000 euros en millores en el llac de la Goleta i el camp del Vergeret

Entre les inversions previstes hi ha canviar el sistema de producció d'aigua calenta sanitària (ACS) del camp del Vergeret i millorar els sistemes d’airejadors i canonades del llac de la Goleta.

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar en el Ple de dilluns passat una modificació de crèdit per a destinar 72.000 euros a inversions financerament sostenibles.
Entre estes, hi ha la reforma de les instal·lacions d’aigua calenta sanitària en el camp del Vergeret, tal com ja es va fer en el poliesportiu municipal a principis del 2017. Amb estes obres, a les quals es destinaran 30.000 euros, s’aconseguirà que la temperatura de l’aigua es mantinga per damunt de 50ºC i es previndrà i controlarà la legionel·losi en els vestidors.
A més, l’Ajuntament destina 42.000 euros al llac de la Goleta per a substituir els airejadors per uns de nous i millorar el sistema de canonades, de manera que s’oxigene millor l’aigua del llac.
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va assenyalar en el Ple que, a estes noves inversions en el llac de la goleta, s’està estudiant netejar el fons de l’estany. “Els grups municipals, en companyia dels tècnics de l’Ajuntament, vàrem comprovar que les dues accions no eren contradictòries i, per tant, les podrem dur a terme”.

GP Ajuntament, COMENÇA EL SETE SÓIS SETE LUAS 2017

Flamencianes de Josep Aparicio, Apa, donarà el tret d’inici al Festival Sete Sóis Sete Luas 2017

El paratge del Clot de la Font acollirà este espectacle innovador i fresc que fusiona el flamenc i la música tradicional valenciana el dimecres dia 12 de juliol, dia de la Sang.

La XXV edició del Festival Sete Sóis Sete Luas arranca el dimecres dia 12 de juliol a les 20:30 hores amb Josep Aparicio, Apa.Flamencianes és el treball on aprofundeix en la diversitat de melodies, patrons i formes, ja que beu de dos estils que són cosins germans: el flamenc i la música tradicional valenciana.

En este treball, moltes lletres dels temes interpretats són poemes d’autors valencians i catalans. Per tant, en este últim i versàtil espectacle de Josep Aparicio, Apa, hi podem trobar cants per buleries, fandangos, tangos, boleros, cants de batre i un bellíssim cant d'estil valencià.

Per al dia 10 d’agost a les 20  hores s’ha organitzat un concert homenatge al poeta Vicent Andrés Estelles, Sis veus per al poeta, en l’ermita de Sant Llorenç. Es tracta d’un projecte impulsat en homenatge al gran poeta valencià del segle XX. L’espectacle, que aborda la seua poesia des de la música tradicional valenciana, està dissenyat i posat en escena per sis dones, que han adaptat els versos del poeta als estils més arrelats a la nostra tradició musical, i fins i tot han compost per a l’ocasió algunes peces d’inspiració tradicional.

El Parc del Llac en la platja de la Goleta de Tavernes serà, com cada any, un altre dels escenaris on actuaran grups estrangers, vinguts de França, Itàlia, Cap Verd i Portugal.

El grup Aywa, que actuarà el dia 11 d’agost a les 22:30 hores, té el seu lloc en la música de fusió contemporània. El dia 12 hi aterrarà Agricantus, un important i conegut grup italià de world music que des de 1979 presenta un magnífic treball musical dedicat a la barreja d’estils, idiomes, dialectes, sons moderns i antics, instruments musicals, amb combinació de veus, tambors, guitarres, seqüenciadors, percussió, instruments de vent, baix i teclats.

En la producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas hi participen 5 músics prestigiosos de l’illa de Brava, Brava 7 LuasBand. Serà el dia 13 d’agost a les 22:30 hores. El seu repertori presenta músiques tradicionals, composicions originals i nous arranjaments inspirats en la cultura de l’illa. I el dilluns 14 d’agost arribarà RãoKyao, virtuós de la flauta de canya. Influències de Goa, Xina, Macau, Àfrica de l’oest i Brasil es retroben en les seues exploracions musicals.

A més de la música, el festival oferirà un taller de cuina d’Eslovènia del dia 9 al 11 d’agost de la mà de Filip Matjaž, un cuiner jove que ve de la ciutat de Piran i és membre de l’agrupació nacional d’Eslovènia de xefs. 

miércoles, 5 de julio de 2017

GP Ajuntament, SETMANA DEL MEDITERRANI

Tavernes celebra la Setmana del Mediterrani

Este dissabte dia 8 de juliol a les 8:30 hores es realitzarà una neteja de la platja sota el lema Canvia la marea de plàstic.

L’Ajuntament de Tavernes s’ha sumat a la campanya de conscienciació sobre neteja de platges del Mediterrani, dins del programa de l’Agència per a la Protecció Ambiental de Nacions Unides (UNEP), amb el lema Canvia la marea de plàstic.
Així, el dia 8 de juliol a les 8:30 hores s’ha previst la neteja de la platja de Tavernes, una activitat d’educació ambiental dirigida a participants de totes les edats, que estaran acompanyats dels jóvens que fan les pràctiques d’animació ambiental a l’Ajuntament a través de la Dipu et beca. L’eixida serà a les 8:15 des de la Tourist Info.
La Setmana del Mediterrani es celebra del 3 al 9 de juliol i es du a terme en platges d’Espanya, Portugal, Grècia, Turquia, Israel, Xipre, Croàcia, Malta, Eslovènia i Montenegro.

GP Ajuntament, INSERCIÓ SOCIOLABORAL

L’Ajuntament de Tavernes posarà en marxa un programa d’inserció sociolaboral per a persones amb risc d‘exclusió social

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit a Tavernes una subvenció de quasi 149.000 euros per al programa Incorpora’t, que s'emmarca dins del Fons Social Europeu.

L’Ajuntament de Tavernes destinarà la subvenció de 149.000 euros al desenvolupament d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social de Tavernes.
Amb esta ajuda es posarà en marxa el programa Incorpora’t amb què es beneficiaran vora 400 persones del municipi. D’esta manera, l’Ajuntament actuarà en els barris de Cantalot i Divina Aurora per tal de donar un impuls al sector més desafavorit de la població.
La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “és la primera vegada que s’obrin projectes dirigits al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. Estem contents de la faena i l’esforç realitzats pels tècnics municipals, que ha fet que arribe la subvenció a Tavernes per davant d’altres ajuntaments més grans i mancomunitats. És una notícia molt bona per al nostre municipi, que ajudarà un sector de la població a millorar la seua qualitat de vida”.
L’objectiu d’este projecte serà dur a terme formació, orientació i assessorament i dotar els col·lectius més vulnerables de les habilitats necessàries perquè puguen accedir al mercat laboral. Tot això ho faran ajudats per psicòlegs experts en inserció laboral contractats per l’Ajuntament, que treballaran de forma coordinada amb els treballadors socials municipals durant sis mesos, període que es pot ampliar.

domingo, 2 de julio de 2017

GP Ajuntament, REUNIÓ VETERANS SÀHARA A TAVERNES

Un centenar de veterans del Sàhara es reuneixen hui a Tavernes de la Valldigna

Es tracta de la XI Trobada de Veterans del Sàhara de la Comunitat Valenciana que enguany s’ha celebrat a Tavernes.

Tavernes de la Valldigna acull hui la XI Trobada de Veterans del Sàhara de la Comunitat Valenciana.
La reunió d’antics soldats que feren el servei militar en el Sàhara ha començat amb una recepció en l’Ajuntament de Tavernes. El primer tinent d’alcalde, Perfecto Benavent, i regidors del govern els han donat la benvinguda en el saló de plens.
“És un orgull per a nosaltres que hàgeu escollit Tavernes i és una alegria vore com, després de tants anys, continueu retrobant-vos i mantenint l’amistat que un dia començàreu amb el servei militar”, ha assenyalat Perfecto Benavent.
Antonio Chaveli Barber, un veí de Tavernes i veterà del Sàhara durant el 1960, també ha volgut agrair a tots els assistents la seua presència. “Era la meua il·lusió, poder reunir els veterans de tota la Comunitat al meu poble”, ha comentat Chaveli.
Després de l’acte institucional, han assistit a un taller didàctic sobre la cova del Bolomor en la Casa de la Cultura i, finalment, acabaran la celebració en un dinar de germanor.