martes, 31 de enero de 2017

GP Ajuntament, FORMACIÓ PER A MILLORAR OCUPACIÓ, NOVES AULES HOMOLOGADES

Tavernes ampliarà l’oferta formativa destinada a millorar l’ocupació de les persones aturades del municipi

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el SERVEF han homologat noves aules a l’antiga escoleta Víctor Calatayud.

L’Ajuntament de Tavernes augmentarà en breu l'oferta formativa destinada a millorar l’ocupació dels ciutadans de Tavernes, i que s'afegiran als cursos que ja formen part de la seua oferta.
Tot això serà possible gràcies a l’homologació de noves aules de formació per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el SERVEF.
L’Ajuntament de Tavernes ha invertit al voltant de 14.000 euros de fons propis en l’ampliació i condicionament del centre de formació de l’antiga escoleta Víctor Calatayud, en el carrer Mare de Déu dels Desemparats.
Així, Tavernes podrà accedir a noves subvencions per a millorar l’ocupabilitat de persones amb risc d’exclusió social, parats de llarga duració, dones i jóvens. S’impartiran cursos de formació amb què els alumnes rebran els certificats de professionalitat que acrediten les seues competències per al desenvolupament de l’activitat.
En concret, l'Ajuntament oferirà noves especialitats formatives relacionades amb els camps de l'edificació i l'obra civil, la informàtica i les comunicacions, i els serveis socioculturals.

lunes, 30 de enero de 2017

GP Ajuntament, TURISME


La Valldigna mostrarà la seua oferta turística en l’Oficina de Promoció València Turisme

El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València ofereix este servei gratuïtament a tots els ajuntaments i mancomunitats de municipis de la província de València que sol·liciten acollir-se al programa de promoció.

L'Oficina de Promoció del Patronat Provincial de Turisme, situada en el baix del Teatre Principal de València, mostra cada setmana l'oferta turística d'un municipi valencià.
A partir del dimecres 1 de  febrer, i fins al dissabte dia 4, la Valldigna estarà present en este aparador, al centre de la ciutat, per a exposar els seus atractius i promocionar els seus productes turístics als ciutadans de la ciutat de València, turistes i visitants.
L’horari serà de 10 a 14:30 i de 16 a 19 hores, excepte dissabte, que serà de 10 a 14 hores.

viernes, 27 de enero de 2017

GP Ajuntament, L,ALCALDE VISITA TALLER D,OCUPACIÓ



El taller d’ocupació ha rebut hui la visita de l'alcalde de Tavernes


L’alcalde, Jordi Juan, i el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, hi han fet una visita per a conèixer les tasques formatives que duen a terme les 13 persones contractades durant un any.


L’Ajuntament de Tavernes ha contractat 13 persones a través del nou taller d’ocupació “Revalorització dels recursos turístics III de Tavernes de la Valldigna”.

A través d’este taller, que té una durada d’un any, actuaran en projectes de restauració ambiental i paisatgística en diversos enclavaments d’alt valor ecològic i mediambiental de Tavernes, així com en la rehabilitació del patrimoni etnogràfic per a donar-li valor.

Este matí, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, han visitat els alumnes i l’equip directiu per a conèixer les faenes que estan realitzant en l’antiga escola infantil Víctor Calatayud.

Jordi Juan ha comentat l’esforç que està fent l’Ajuntament invertint en estos tallers per tal de fomentar l’ocupació a Tavernes: “Hem de tindre en compte la importància de la formació que reben els alumnes, ja que s’aconsegueix que més del  50 per cent s’inserisquen en el mercat laboral”.

A més, han aprofitat per a comprovar les millores que s’han fet en este centre, que han consistit a eixamplar una de les aules i adaptar els banys i l’itinerari a la normativa d’accessibilitat.  

GP Ajuntament, HORARI BIBLIOTECA AMPLIAT

La Biblioteca Municipal amplia l’horari a partir del pròxim dilluns dia 30 de gener


Els usuaris de la biblioteca municipal podran disposar d’este servei a partir de les 9 del matí per a atendre les demandes dels veïns de Tavernes.


L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Cultura, ha decidit ampliar l’horari de la biblioteca una hora i, així, prestar un millor servei durant tot l’any.

D’esta manera, els estudiants i els usuaris podran utilitzar un espai adequat per a l’estudi a partir de les 9 del matí. La Biblioteca obrirà de dilluns a divendres, de matí de 9 a 13:30 hores, i de vesprada de 15:30 a 20 hores.

Esta era una demanda dels veïns de Tavernes que ara s’ha posat en marxa. La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha assenyalat que “amb esta mesura volem cobrir les necessitats dels ciutadans de Tavernes que utilitzen la biblioteca durant tot l’any. Per als estudiants, ampliar una hora de matí obrint les portes a les 9, els suposa un gran benefici”.

En època d’exàmens la biblioteca continuarà tenint un horari especial per a facilitar i donar un servei més ampli als estudiants del municipi.

GP Ajuntament, TAVERNES ES SUMA A LA CARAVANA PER LA PAU

Tavernes es suma a la Caravana per la Pau per a ajudar els refugiats sahrauís


La campanya consisteix en la recollida principalment d’oli, sucre, llentilles, mel i bolquers d’adults, que s’enviarà als campaments de refugiats.


L’Associació Comarcal d'Ajuda al Poble Sahrauí de la Safor (ACAPS) s’ha adherit a la Caravana per la Pau d'ajuda humanitària als refugiats sahrauís, un programa que es du a terme a tot l’Estat. La finalitat d’esta campanya és enviar aliments com oli, sucre, llentilles, mel i també bolquers d’adults.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Serveis Socials, col·labora en el programa cedint el Braç Treballador com a punt de recollida. Així, els ciutadans del municipi que vullguen contribuir a esta causa ho podran fer fins al dia 15 de febrer en horari de 9 a 14 hores.

jueves, 26 de enero de 2017

GP Ajuntament, JORNADES FORMACIÓ ÚS DESFIBRIL.LADOR

Tavernes formarà els entrenadors i coordinadors dels clubs esportius sobre l’ús del desfibril·lador

Els pròxims dies 6 i 7 de febrer es duran a terme unes jornades de preparació per a l’ús del desfibril·lador amb l’objectiu d’actuar amb la major rapidesa i eficàcia possible.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat unes jornades perquè el monitors, entrenadors i coordinadors dels diversos clubs de la població es capaciten i familiaritzen amb l’ús del desfibril·lador (Suport Vital Bàsic i Desfibril·lador Exter Semiautomàtic) que es va instal·lar en el pavelló del Poliesportiu Municipal.
Amb estes jornades es pretén, a més d’actuar amb rapidesa, que el major nombre de personal dels clubs esportius usuaris del poliesportiu formen part d’una actuació integral dins la cadena de supervivència. Així s’aconseguirà atendre els accidentats amb alts nivells de qualitat i eficàcia, alhora que es garantirà la continuïtat assistencial.
A banda, este curs servirà per a programar un protocol d’actuació en el Poliesportiu Municipal de Tavernes.
Les jornades seran a càrrec del professor en Suport Cardiovascular Bàsic,  Santiago Miñana Llorente, i s’impartirà en la Casa de la Cultura en horari de 18:00 a 20:00.

GP Ajuntament, DEMOLICIÓ ROCA CANTALOT EN MARXA

Els treballs de demolició de la roca en el Cantalot estan en marxa

Les obres per a estellar la roca, que es troba als peus de la muntanya en la zona del Parc del Cantalot de Tavernes, es fan de forma controlada amb una màquina especialitzada.

L’Ajuntament de Tavernes i la Diputació de València van signar fa uns dies l’acta de replanteig per a iniciar les obres de demolició, que ascendeixen a 8.400 euros.
Com ja es va informar, el mes de setembre de 2016 l’Ajuntament de Tavernes i la Diputació de València varen firmar un conveni per a treballar conjuntament en la solució del problema.
L’objectiu d’estos treballs és garantir la seguretat i evitar el risc de solsida, ja que el pas del temps i l’últim temporal de pluja i vent han empitjorat l’estat de la roca. L’encarregada dels treballs és una empresa local. 

miércoles, 25 de enero de 2017

GP Ajuntament, LA VICEPRESIDENTA DE LA DIPUTACIÓ VISITA LA PLATJA

La vicepresidenta de la Diputació de València ha visitat la platja de Tavernes per a valorar els danys ocasionats pel temporal

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i regidors de l’equip de govern han rebut este matí Maria Josep Amigó en la platja de la Goleta, que ha estat la més castigada pel temporal.

La platja de Tavernes va patir un fort temporal de pluja i vent la setmana passada que va castigar greument la Goleta. Hui, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, en companyia de l’alcalde de Tavernes i regidors del govern municipal han acudit a la zona per a conèixer de primera mà els danys que s’hi han produït i la situació real de la platja.

Les autoritats han pogut observar els efectes del temporal que han  afectat greument la platja de la Goleta, arrossegant l’arena, desfent les dunes i trencant el canal de defensa. Fins i tot, ha deixat al descobert restes d’una antiga caseta que hi havia abans al costat dels camps de futbet i que es trobava sota l’arena.

Maria Josep Amigó ha assenyalat l’interés de la Diputació a visitar en persona els danys que havia ocasionat el temporal. “Volem estar al costat dels Ajuntaments i farem servir el Fons d’Emergències per tal d’arribar allà on no apleguen la resta d’Administracions. Recolzarem la demanda de l’Ajuntament de Tavernes perquè el Ministeri de Medi Ambient faça les obres necessàries, i invertisca els diners que facen falta a fi que Tavernes no es quede sense platja”.

L’alcalde ha requerit a la Diputació de València la seua implicació amb les localitats afectades, però ha incidit en la necessitat que el Ministeri de Medi Ambient s’hi implique. “És clau i necessari que el Ministeri de Medi Ambient que és l’organisme competent s’hi implique, d’una manera contundent, ràpida perquè quan arribe la temporada de Setmana Santa el bany siga practicable i la platja continue sent un atractiu turístic.”

Els tècnics municipals estan avaluant les despeses dels danys, que Jordi Juan ha anunciat que seran inassumibles per a l’Ajuntament de Tavernes: “Al costat de les construccions, on abans hi havia  arena, ara directament estan rompent les ones. Aleshores no podem parlar encara de xifres però sí que podem dir que serà una quantitat de diners, per descomptat inassumibles per a un ajuntament com el de Tavernes”.

A hores d’ara la brigada municipal i l’empresa concessionària de neteja estan treballant per a retirar l’arena dels carrers. 

martes, 24 de enero de 2017

GP Ajuntament, ABAIXEN LES SANCIONS PER INFRACCIONS TRÀNSIT

L’Ajuntament de Tavernes aprova abaixar les sancions per infraccions de trànsit


Esta mesura pretén adequar el preu de les multes a la realitat social de Tavernes i, a més, per tal d’evitar sancionar els vehicles on es prohibeix estacionar, està previst posar en marxa una nova senyalització que siga més visible.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha incorporat a l’Ordenança de Trànsit, Circulació i Seguretat Viària el quadre d’infraccions. Esta ordenança municipal inclou les infraccions de trànsit més usuals i permet la graduació de les sancions segons la gravetat.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana, atenent a la situació socioeconòmica de Tavernes, ha assignat unes sancions més adequades a la realitat dels ciutadans i del municipi. L’Ajuntament ha aprovat una baixada important en el preu de les multes per infraccions de trànsit i altres comportaments en la via pública.

Per posar-ne un exemple: estacionar en un lloc prohibit perquè es realitza algun acte tindrà una sanció de 110 euros, mentre que abans era de 200 euros; si la multa es paga abans dels vint dies, hi haurà una bonificació del 50 per cent i la sanció serà de 55 euros.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, ha assenyalat que amb esta mesura es pretén adaptar les sancions a la realitat socioeconòmica dels ciutadans de Tavernes, reforçant la idea que l’Ajuntament no sanciona amb un interés recaptador.

L’ordenança municipal, que regula el trànsit de vehicles en el nucli urbà i en els camins rurals, inclou els diversos actes que s’autoritzen en la via pública. En este sentit, pròximament està previst innovar en la senyalització dels carrers on es prohibeix estacionar, perquè siga més visible i evitar sancionar els vehicles. En tot cas, la Policia Local continuarà col·locant les notes informatives les nits prèvies als actes, perquè els propietaris dels vehicles estacionats els retiren.

jueves, 19 de enero de 2017

Nota premsa FALLA CAMBRO, PRESENTACIÓ

La Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna presenta este cap de setmana a les seues falleres majors per a l’any 2017. En un acte que tindrà lloc a la Casa de la Cultura de la ciutat este dissabte, 21 de gener, a partir de les 20 hores, la comissió presidida per Ximo Mifsud i Almiñana, exaltarà a Gema Benavent i Brines com a Fallera Major. En acabar l’acte central, el grup de teatre Pep Meló d’esta mateixa falla interpretarà un sainet valencià. Seguidament i com a tancament de la vetlada, hi haurà una actuació del quadre artístic de la Falla Cambro.

El diumenge, 22 de gener, serà el torn dels més menuts. A les 17 hores començarà l’acte en el que d’entre totes les xiquetes de la comissió infantil, serà exaltada Fallera Major Infantil la fallereta Regina Ascó i Fons, que estarà acompanuada pel president infantil, Pau Fuster i Bellver. En acabar, el quadre artístic infantil oferirà una actuació que, de segur, farà les delícies de menuts i grans.

En els dos actes, la Falla Cambro comptarà amb la companuyia de la resta de les sis falles de la localitat, així com de la Fallera Major de Tavernes, Carol Pérez, i els representants municipals.

  

GP Ajuntament, PRESIDENT GENERALITAT VISITA STAND TAVERNES EN FITURent

Tavernes rep la visita del president de la Generalitat en el Dia de la Comunitat Valenciana a FITUR

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Turisme, Josep Llàcer, han rebut hui la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, a l’estand de la Valldigna.

L’estand de la Valldigna, on es troba el municipi de Tavernes, ha sigut visitat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, que han fet un recorregut pels municipis que tenen representació a FITUR.
L’alcalde i el regidor de Turisme han rebut les autoritats en el Dia de la Comunitat Valenciana, que es celebra hui en la Fira Internacional de Turisme.

miércoles, 18 de enero de 2017

GP Ajuntament, COVA BOLOMOR EN FITUR


La cova del Bolomor destaca com a producte turístic a FITUR


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha participat en una taula redona per a promocionar el patrimoni històric i cultural de la cova del Bolomor com a producte turístic sostenible i de qualitat.


La Fira Internacional del Turisme 2017, que ha obert les portes hui a Madrid, compta amb la presència de Tavernes, que participa amb la marca La Valldigna, dins l’estand de València Turisme de la Diputació de València.

Esta vesprada ha tingut lloc la taula redona “Del Patrimoni al producte turístic”, on ha participat la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, els alcaldes de Sagunt i Llíria i l’alcaldessa de Gandia.

L’objectiu ha estat promocionar Tavernes i la resta de municipis des d’una nova perspectiva. En el cas de Tavernes, s’ha destacat el futur centre d’interpretació al voltant de la cova del Bolomor.

L’alcalde, Jordi Juan, ha assenyalat “la importància de la Valldigna al llarg de la història, ja que hi han hagut fites importants com els assentaments de la cova del Bolomor. Este jaciment té una gran importància científica, arqueològica i patrimonial que hem de potenciar. Així, amb l’ajuda de la Diputació, podrem transformar el patrimoni històric i cultural en un producte turístic sostenible i de qualitat. Este és el motiu que ens uneix als quatre municipis en companyia de la Diputació”.

A més, Jordi Juan ha presentat les accions que s’han dut a terme per a donar valor al jaciment arqueològic com l’activitat nocturna, que complementa les visites guiades a la cova i els tallers didàctics, però sobretot, la posada en marxa del projecte per al futur centre d’interpretació del jaciment i d’arqueologia experimental: “Hem signat un conveni amb la Diputació de València i engegarem este projecte a llarg termini que atraurà la gent a Tavernes i la Valldigna, tant a la platja, el monestir com les rutes paisatgístiques”.

La diputada, Pilar Moncho, ha manifestat que “l’objectiu prioritari del Patronat de Turisme de la Diputació són els ajuntaments, i hem de treballar conjuntament per a posar en valor el patrimoni que tenim”.

Fitur servirà d’aparador durant estos dies per a mostrar les platges, els espais naturals, la cultura, les festes, la gastronomia, l’oci i les diverses activitats que es poden realitzar a Tavernes.


martes, 17 de enero de 2017

GP Ajuntament, FITUR 2017

Tavernes donarà a conèixer el patrimoni històric i cultural a FITUR


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, participarà demà dia 18 en una taula redona de presentació de les accions que es duen a terme per a donar valor al jaciment arqueològic del Bolomor.


Tavernes participarà en la Fira Internacional de Turisme 2017 que s’inaugura demà dia 18 de gener a Madrid. Ho farà amb la marca Valldigna, dins del marc del Patronat de Turisme de la Diputació de València.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Turisme, Josep Llàcer, hi assistiran per a donar a conèixer les polítiques de planificació d’un turisme sostenible i de qualitat, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de Tavernes com a destinació turística, apostant per la cura del patrimoni natural i paisatgístic, i restaurant els entorns urbans.

Fitur servirà d’aparador per a mostrar l’oferta del municipi, com les platges, els espais naturals, la cultura, les festes, la gastronomia, l’oci i les diverses activitats que es poden realitzar, entre d’altres, les visites i tallers didàctics a la cova de Bolomor. Un jaciment excel·lent per a descobrir les característiques del poblament paleolític europeu i les formes de vida dels neandertals i altres homínids.

L’equip de Bolomor també hi estarà present per a fer difusió del projecte de la cova. La fallera major de Tavernes, Carolina Pérez, i el vicepresident primer de la Junta Local Fallera, Ximo Felis, faran promoció de la festa fallera.

viernes, 13 de enero de 2017

GP Ajuntament, DEMOLICIÓ ROCA EN CANTALOT

Les obres de demolició de la roca en el Cantalot començaran el dia 23 de gener

L’Ajuntament de Tavernes i la Diputació de València han signat l’acta de replanteig per a iniciar les obres, que ascendeixen a 8.400 euros.

L'Àrea de Riscos Geològics de la Diputació de València va fer un estudi i una valoració en 2015 per a estellar una gran roca que es troba als peus de la muntanya, en la zona del Parc del Cantalot de Tavernes.

El mes de setembre de 2016, l’Ajuntament de Tavernes i la Diputació de València varen firmar un conveni per a treballar conjuntament en la solució del el problema. El pas del temps i l’últim temporal de pluja i vent han empitjorat l’estat de la roca i agreujat la situació i el risc.

Ara s’ha firmat l’acta de replanteig per a iniciar les obres i estellar la roca de forma controlada amb una màquina especialitzada. Més de 8.000 euros s'invertiran en els treballs per a garantir la seguretat i evitar el risc de solsida. La Diputació aportarà el 90 per cent i la resta serà a càrrec de l’Ajuntament, que, a més, ha contribuït amb el projecte i la direcció tècnica.

Una empresa local serà l’encarregada de fer esta actuació, prevista per al 23 de gener.

miércoles, 11 de enero de 2017

GP Ajuntament, REPARACIÓ GOTERES PAVELLÓ POLIESPORTIU

L’Ajuntament de Tavernes ha iniciat els treballs de reparació de les goteres en el pavelló del poliesportiu

Les obres pretenen solucionar els problemes dels dos pavellons, amb un pressupost de 7.000 euros, de fons propis de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat les obres per a arreglar les goteres que hi ha als pavellons coberts del camp d’esports, on es fan les activitats de gimnàstica i es disputen els partits de bàsquet i de futbet.
D’esta manera es busca solucionar les goteres del sostre de la instal·lació esportiva que pateixen ambdós pavellons. “Estem treballant per a millorar i mantindre les instal·lacions esportives i continuarem en esta línia per a evitar molèsties als usuaris i donar millor servei del poliesportiu municipal als ciutadans de Tavernes”, ha assenyalat el regidor d’Esports, Josep Llàcer.
En el pavelló menut es netejaran i segellaran totes les canals en mal estat i es reposaran elements de xapa en les juntes per a evitar filtracions, a banda de revisar el segellament dels ancoratges de la coberta.
En el pavelló gran es substituirà la canal doble de recollida d’aigües, que està rovellada, i es taparà completament la coberta per a evitar filtracions i goteres.
Els treballs són a càrrec d’una empresa especialitzada en reparació i manteniment de cobertes i tancaments industrials, i té un pressupost de 7.000 euros, de fons propis de l’Ajuntament.

martes, 10 de enero de 2017

GP Ajuntament, SANT ANTONI

Tavernes celebra la festivitat de Sant Antoni este cap de setmana

La cremada del pi, una exhibició de cavalls i la tradicional benedicció dels animals, són algunes de les activitats programades per al dissabte i diumenge.

La Comissió de Festes Sant Antoni Abat i l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna, amb la col·laboració del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes i el patrocini de l’Ajuntament de Tavernes, han organitzat diverses activitats per a celebrar la festivitat de Sant Antoni durant els dies 14 i 15 de gener.
Dissabte, 14 de gener, hi ha programada una exhibició de cavalls en la zona de darrere de col·legi Alfàndec, a partir de les 17 hores. Seguidament, hi haurà una cercavila en honor a Sant Antoni amb la participació de l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna. Més tard, a les 20:00 hores, es realitzarà la tradicional cremada del pi al passeig del País Valencià, on també hi haurà sopar de torrada.
Finalment, diumenge, 15 de gener, es celebrarà la missa en honor a Sant Antoni, a les 11 hores. En acabar, està programada una cercavila amb cavalls acompanyant el sant, des de l’Ajuntament fins al passeig Colon, on tindrà lloc una dansada amb el Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes i la benedicció dels animals.  

viernes, 6 de enero de 2017

GP Ajuntament, CAVALCADA REIS

Els Reis d’Orient porten la il.lusió i la fantasia a Tavernes

Ahir de vesprada van arribar al municipi per a encetar la tradicional cavalcada tan esperada pels xiquets de Tavernes.

Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar ahir al poliesportiu de Tavernes des d’on es va iniciar la tradicional cavalcada que inundà els carrers del municipi de màgia, color i música.

L’espectacle, que girava entorn el cine i la pel·lícula “El retorn al Mai Més” va comptar amb els personatges de Peter Pan, Garfi, Wendy, etc, però també van desfilarpersonatges del món de Disney, com Micky Mouse i Minnie, i altres com Mary Poppins o la Patrulla Canina.

Les carrosses que duien als Reis d’Orient van anar acompanyades de la Fallera Major de Tavernes i la seua Cort d’Honor, l’associació Amics del Cavall, Al-digna Bellydance, la banda del Fènix i la banda de la SIUM, així com La Valltukà, que col·laboraren amb la Federació de Falles Junta Local Fallera de Tavernes que organitzava l’acte.

Ses Majestats van arribar a la Plaça Major on l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i els regidors de la Corporació Municipal els van rebre a les portes de l’Ajuntament. Allí, els més menuts van gaudir d’un musical on Peter Pan, després de lluitar amb Garfi, va aconseguir la clau màgica de la ciutat amb què els Reis obririen les cases dels xiquets de Tavernes per deixar-los els regals. 

Des del balcó de l’Ajuntament, Ses Majestats van saludar a tots els assistents i l’alcalde, Jordi Juan, va aprofitar el seu parlament per a felicitar l’any a tota la ciutadania i recordar que un any més els Reis ens van visitar perquè els xiquets i xiquetes de Tavernes s’havien portat bé.

El Rei Baltasar també es va dirigir a tothom, assenyalant que havien fet un llarg viatge per acudir al municipi, on havien vist països amb guerra. Així, va recordar els pares i mares que hem de treballar per eradicar estos enfrontaments i va encoratjar els xiquets a gaudir de la nit.

jueves, 5 de enero de 2017

GP Ajuntament, VISITES GUIADES COVA BOLOMOR


La cova del Bolomor reprén les visites guiades

El jaciment arqueològic de Tavernes obrirà de nou les seues portes durant el mes de gener i febrer per a rebre visites després d’estes festes de Nadal.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes, l’Associació Cultural Bolomor i el Museu de Prehistòria de la diputació de València organitzen noves visites a la cova de Bolomor per a donar a conèixer el seu valor històric.

L’activitat contempla uns tallers didàctics de talla lítica amb sílex i de foc prehistòric per fricció, i després una visita guiada al jaciment.

La programació de les visites comença el diumenge 22 de gener i també el 19 de febrer. Els interessats en participar en esta activitat hauran d’inscriure’s en la web visitas@bolomor.com o cridant al telèfon de l’Oficina de Turisme de la Platja 962 885 264. 

miércoles, 4 de enero de 2017

GP Ajuntament, BECA POTSGRAU

L’Ajuntament de Tavernes ofereix una beca de postgrau en informàtica

La beca de postgrau del programa "La Dipu et beca" és una nova línia d'ajuda a joves que, una vegada han acabat els seus estudis, busquen la inserció laboral. El termini per a presentar la sol·licitud està ja obert fins el 18 de gener.


L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la Diputació de València ofereixen la possibilitat de realitzar pràctiques durant sis mesos en l’Ajuntament a una persona de Tavernes que podrà viure l'experiència d'acostar-se al món laboral en el seu propi municipi.

Este programa de “La Dipu et beca” desenvolupat per la Diputació està dirigit a joves de 18 a 35 anys, que hagen finalitzat els seus estudis universitaris (Grau o llicenciatura) o de Formació Professional Superior. Així, a més de les beques per a estudiants, s'ha creat la beca de postgrau de 1.000 euros mensuals durant un màxim de 12 mesos. En aquest cas, l’especialitat de la beca és d'informàtica, per a dur a terme el projecte d'elaboració d'inventari d'actius i anàlisi de riscos per implantar la política de seguretat en l'administració electrònica. 

Per a aquesta iniciativa, la Diputació i l'Ajuntament de Tavernes han destinat els fons necessaris per a les cobertures d'assegurances i la borsa de beca que el becari rebrà durant les pràctiques: 6.000 € per la totalitat de les pràctiques. L’Ajuntament de Tavernes aportarà el 100% del cost de la cotització de la seguretat social i la Diputació de València aportarà el 100% de la dotació mensual bruta de la beca.

martes, 3 de enero de 2017

GP Ajuntament, CAVALCADA REIS

La cavalcada de Reis de Tavernes omplirà els carrers de música i fantasia 

El preludi a la nit més màgica de l’any serà la visita dels emissaris dels Reis d’Orient en la plaça Major, on recolliran les cartes dels xiquets de Tavernes a partir de les 19 hores.

Els Reis d’Orient tornaran a visitar els xiquets de Tavernes el dijous dia 5 de gener. De matí, a les 11:30 hores ixiran des de l’escoleta de la platja i faran un recorregut per repartir la màgia i la il·lusió a totes les cases.
Ses Majestats arribaran a les 18 hores al poliesportiu municipal per a començar una cavalcada plena fantasia que omplirà els carrers de llum, música i color.
L’espectacle eixirà del carrer del Metge Paco Valiente i seguirà pel trajecte habitual, és a dir, carrer del Molí, passeig Colon, carrer Rei Jaume, plaça Prado Comarcal, carrer València, carrer La Mar, carrer Major i acabarà en la plaça Major, on els menuts podran apropar-se als Reis i demanar-los els seus desitjos.
La cavalcada que organitza la Federació de Falles Junta Local Fallera de Tavernes, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Tavernes i la col·laboració de La Valltukà, la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes, l’Associació Amics del Cavall, la Banda del Fénix i Al-digna Bellydance.
Com a preludi, el dia 4, a les 19 hores, la plaça Major de Tavernes rebrà els emissaris, que saludaran els xiquets i recolliran les seues cartes plenes d’il·lusions.