viernes, 20 de octubre de 2017

GP Ajuntament, CURS DEFENSA PERSONAL


L’Ajuntament reprèn el curs de defensa personal dins de la campanya No és No

La Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials organitza este curs durant tot l’any, com una activitat esportiva més.

L’Ajuntament de Tavernes, que organitza activitats durant tot l’any per a conscienciar per una societat igualitària amb la campanya No és No, dóna continuïtat al curs de defensa personal per a saber “Com defendre’s d’una agressió”.
La Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials ha programat esta activitat que s’iniciarà novament el dia 6 de novembre, tant per a hòmens com per a dones. Les classes seran impartides per tècnics del Club de Karate Tavernes.

Els horaris s’adaptaran segons la demanda. Els interessats poden recollir més informació en el poliesportiu municipal. 

miércoles, 18 de octubre de 2017

GP Ajuntament, HOMENATGE A ANTONIO CHOVER SALOM

Tavernes homenatja el compositor valler Antonio Chover Salom

El dia 27 d’octubre, a l’Escola de Música Mestre Arnau, s’ha programat un concert de guitarra a càrrec de Carlos Blanco Ruiz, i es presentarà el llibre amb la biografia i l’obra de Chover.

L’Ajuntament de Tavernes, amb motiu del centenari de Tavernes com a ciutat, presentarà el llibre Integral de la obra para guitarra de Antonio Chover Salom. Biografía, edición crítica y grabación, amb l’obra de Chover, músic i compositor valler que fou nomenat fill predilecte .
Este llibre, que recull la biografia, el context historicomusical i l’edició crítica a càrrec de l’autor Carlos Blanco Ruiz, pretén retre homenatge al guitarrista i estudiós de la música popular, Antonio Chover, que ens va deixar l’any 2014.
La finalitat d’este treball és tornar a la memòria col·lectiva el compromís d’un compositor que va triar la guitarra com un dels mitjans més expressius per a transmetre el seu univers sonor, fruit d’una època i una societat concretes.
A més, l’autor del llibre, Carlos Blanco, farà un concert de guitarra en memòria seua. L’acte serà a l’Escola de Música Mestre Arnau, en el Prado Comarcal, el dia 27 d’octubre a les 20 hores.

martes, 17 de octubre de 2017

GP Ajuntament, ACOLLIDA XIQUETS SAHRAUÍS

Tavernes consciencia sobre l’acollida dels xiquets sahrauís

L’Ajuntament de Tavernes, en col·laboració amb ACAPS, organitza una xarrada informativa i una exposició fotogràfica el dilluns dia 23 d’octubre sobre el programa Vacances en pau.

El programa Vacances en pau de l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí (ACAPS La Safor) acull xiquets sahrauís dels camps de refugiats durant els mesos d’estiu.
L’Ajuntament de Tavernes, en col·laboració amb ACAPS, ha organitzat per al dia 23 una xarrada per a conscienciar les famílies sobre l'acolliment de xiquets sahrauís dins del programa Vacances en pau. L’acte serà a les 20 hores en la Casa de la Cultura.
A més, hi haurà una exposició fotogràfica dels camps de refugiats sahrauís al vestíbul. Es podrà visitar fins al dia 27 d’octubre, de 18:30 a 20:30 hores.

lunes, 16 de octubre de 2017

GP Ajuntament, ACTIVITATS COVA BOLOMOR

La cova del Bolomor viatjarà a la prehistòria per un dia

El dia 28 d’octubre, els visitants del jaciment arqueològic podran descobrir l’origen del foc, fer tallers, tirar amb arc i assistir a concerts, entre altres activitats.

La cova del Bolomor de Tavernes acull el dissabte dia 28 d’octubre “La festa de la prehistòria”. Es tracta d’una jornada plena de tallers que descobriran els orígens dels nostres avantpassats i el jaciment prehistòric valencià de Bolomor, un dels més importants a escala europea.
Serà un dia carregat d’activitats per a tota la família, que començaran a les 11 del matí amb tallers i demostracions de talla lítica, de foc, tir amb arc, art prehistòric i molt més, que es duran a terme en el pàrquing de la cova.
La música també tindrà el seu lloc amb els concerts del grup valencià Verdcel i el burgalés Neonymus. Entre altres activitats, hi haurà biblioteca infantil i, de vesprada, en la carpa que s’instal·larà en el pàrquing, es farà la presentació del vídeo de promoció turística de Bolomor.
Destaca també la visita nocturna al jaciment en què es recrea un campament neandertal amb elements decoratius, so, imatges i escenes, així com una observació astronòmica.
L’Ajuntament de Tavernes habilitarà un espai per a dinar i sopar, on els visitants podran portar el menjar o degustar el menú neandertal que es prepararà allí.

viernes, 13 de octubre de 2017

GP Ajuntament, AJUDES AGENCIA VALENCIANA TURISME

Tavernes rep 26.800 euros de l’Agència Valenciana de Turisme  

Esta ajuda està dirigida a dos programes per a la millora i la competitivitat dels recursos de Tavernes de la Valldigna com a destinació turística.

Tavernes ha rebut ajudes per un import de 26.800 euros repartits en dos programes diferents. Destaquen els 25.000 euros de subvenció per al servei de salvament, socorrisme i abalisament de les platges de Tavernes de la Valldigna.
Enguany, l’Ajuntament de Tavernes ha ampliat el servei de salvament i socorrisme amb l’objectiu de millorar  la vigilància de les dues platges, la Goleta i Tavernes, així com el servei de bany adaptat en estes platges accessibles. Esta ha sigut una de les apostes del govern municipal perquè la platja de Tavernes millore els serveis i, en conseqüència, l’oferta turística.
A més, l’Agència Valenciana de Turisme ha atorgat a l’Ajuntament 1.800 euros per a la promoció del Llac de la Goleta. En este sentit, el consistori té un projecte destinat a la senyalització d’este estany natural de la platja de Tavernes.
Així, s’instal·laran panells explicatius, escrits també en Braille, on hi haurà la informació sobre la flora i la fauna existents en este paratge, així com les recomanacions als visitants per a contribuir al bon manteniment de l’ecosistema.
El regidor de Turisme, Josep Llàcer, ha destacat que “estes subvencions ajuden a la promoció turística i a millorar els serveis en les nostres platges. Seguirem treballant per a impulsar Tavernes com a destinació turística de qualitat”.
Entre altres actuacions, s’actualitzarà la informació de l’oferta dels serveis en els panells explicatius que hi ha a la platja i es restauraran els que ho necessiten. En total, es destinaran quasi 3.400 euros a senyalitzar els recursos turístics de Tavernes.

miércoles, 11 de octubre de 2017

GP Ajuntament, INVERSIONS EN LA CASA DE LA CULTURA

L’Ajuntament de Tavernes millora les infraestructures de la Casa de la Cultura

Entre les inversions hi ha la instal·lació d’un nou teló i la cambra negra per a l’escenari del saló d’actes, i el manteniment  dels motors i les barres electrificades.

El saló d’actes principal de la Casa de la Cultura disposa des de hui d’un nou teló i una renovada cambra negra. L’Ajuntament de Tavernes ha invertit un total de 11.500 euros per a millorar una instal·lació municipal que acull gran diversitat d’activitats durant tot l’any.

Així, s’ha canviat el teló de l’escenari principal, motoritzat, que necessitava ser substituït per deteriorament i la pèrdua de l’estat d’ignifugació, i s’ha renovat la cambra negra, a fi de dotar l’escenari de totes les mesures de seguretat. A més, una empresa especialitzada ha realitzat el manteniment dels motors i les barres electrificades, amb un pressupost de 7.500 euros de recursos propis de l’Ajuntament.

La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, ha manifestat que “davant l’escàs manteniment que s’ha fet en la Casa de la Cultura des de la seua construcció, un dels nostres objectius és anar fent les obres necessàries perquè este edifici municipal estiga en les millors condicions. Els treballs que s’han fet en la part de l’escenari del saló d’actes eren prioritaris i seguirem treballant perquè la ciutat dispose d’un espai escènic adequat amb una bona programació cultural. Des d’ací convide tota la ciutadania a gaudir dels espectacles que s’hi organitzen i a vetlar pel bon ús de les instal·lacions”.

Entre les millores, també s’ha disposat un nou faldó en l’entaulat que el consistori munta al carrer per a diversos actes.

martes, 10 de octubre de 2017

GP Ajuntament, ACTIVITATS GRATUÏTES GENT GRAN



L’Ajuntament de Tavernes presentarà les activitats gratuïtes per a les persones grans el dia 20 d’octubre

Algunes de les iniciatives que començaran el mes de novembre són el taller de teatre, el d’estimulació sensorial i les teràpies per a estimular la parla, que són una novetat enguany.

L’Ajuntament de Tavernes continua preocupant-se perquè les persones grans disposen d’un espai de participació, amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida i afavorir un envelliment actiu i saludable. Per això, s’han organitzat una sèrie d’activitats que faran que puguen desenvolupar la seua autonomia.
La Regidoria de Serveis Socials organitza estes iniciatives, entre les quals hi ha un taller de teatre, on aprendran a interpretar i a caracteritzar-se, un taller d’estimulació sensorial i jocs de memòria, i també teràpies per a estimular la parla.
El dia 20 d’octubre tindrà lloc la presentació de totes les activitats a la Casa de la Cultura. Podreu conèixer tot el que s’ha preparat per a les persones que tinguen 60 anys o més, així com els horaris de les activitats.

viernes, 6 de octubre de 2017

GP Ajuntament, COL.LECTOR PLATJA


L’Ajuntament de Tavernes fa un pas avant en el projecte del col·lector de la platja

A hores d’ara s’estan fent les gestions per a obtindre els terrenys en el sector 13, per on discorrerà la ronda de la platja, un vial paral·lel a Blasco Ibáñez que millorarà el trànsit.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va donar compte en el Ple de dilluns passat de les gestions per a obtindre els terrenys afectats en el sector 13 i construir la nova ronda en la platja, que es preveu en l’obra del col·lector de pluvials contra les inundacions que pateix l’avinguda de la Marina.
Jordi Juan va assenyalar que “per a obtenir els terrenys, impulsàrem un canvi legislatiu de la LOTUP en les Corts, sempre defenent l'interés general. De manera que s’hi ha introduït la figura de l’ocupació directa, un procediment que reconeix un aprofitament urbanístic per als propietaris dels terrenys, que s’inscriu en el registre de la propietat i té totes les garanties”.
Així, es permet l’ocupació directa dels terrenys del sector 13, que implica que les parcel·les passen a ser de titularitat municipal i es compensa els propietaris amb una reserva de sòl urbanitzable. Una vegada es dispose dels terrenys, es podrà aprovar el projecte d’obres.

Modificació del projecte inicial

El que hi ha previst és construir un vial paral·lel al carrer Blasco Ibáñez que unisca l’avinguda de la Marina i la Goleta. D’esta manera s’aconseguirà descongestionar el trànsit de la platja i es crearan més zones d’aparcament. A més, s’evitarà alçar tot el carrer de Blasco Ibáñez, que era per on estaven previstes les obres del col·lector en l’anterior projecte.
Per altra banda, s’aprofitaran les obres per a dotar de millors infraestructures la platja, reurbanitzant el carrer Blasco Ibáñez i adjacents, ampliant les voreres i millorant la circulació del trànsit, ja que serà d’un únic sentit i facilitarà el passeig a les persones.
En una segona fase es connectarà el col·lector, a través d’un filtre verd, amb la séquia Mare per tal d’aprofitar l’aigua de pluja per a regar.
En total, uns 3,5 milions d’euros, que representen una millora important en el nucli urbà de la platja de Tavernes i solucionaran els greus problemes de mobilitat i inundabilitat.

jueves, 5 de octubre de 2017

GP Ajuntament, ACTES 9 D'OCTUBRE


L’Ajuntament de Tavernes programa una sèrie d’actes en commemoració del 9 d’Octubre

En esta jornada de celebració s’ha preparat una programació especial que començarà el dia 6 i s’allargarà fins al 9 d’octubre.

L’acte institucional del dia 9 d’octubre obrirà de forma oficial la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana a les 10:30 en el saló de plens de l’Ajuntament, on hi haurà el parlament de l’alcalde, Jordi Juan, dels portaveus dels grups polítics i de la cronista de la ciutat, Encarna Sansaloni.
En acabar, a les 12 hores, tindrà lloc Mulïer, de Maduixa Teatre, a la plaça Major. Es tracta d’un espectacle de dansa que va obtindre el premi Max al millor espectacle de carrer, entre altres. Està interpretat per cinc ballarines sobre xanques que posa l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per tal d’arribar a la sensibilitat de l’espectador.
Dins de la festa dels valencians també s’ha programat per al divendres dia 6 la inauguració de l’exposició d’indumentàriaA l’antiga, del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes, que està prevista a les 19 hores en la Casa de la Cultura. A més, el diumenge dia 8 hi haurà el tradicional concert de la Banda Simfònica de Tavernes de la Valldigna a l’auditori de la Societat Musical a les 12:30h.

miércoles, 4 de octubre de 2017

GP Ajuntament, PROJECTE INCORPORA'T


Jordi Juan comprova el funcionament del projecteIncorpora’t de l’Ajuntament de Tavernes

Es tracta d’un programa d’inserció sociolaboral per a persones amb risc d‘exclusió social de Tavernes que la Regidoria de Serveis Socials ja ha posat en marxa.

L’Ajuntament de Tavernes ha destinat la subvenció de 149.000 euros dels Fons Europeus i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives al desenvolupament d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social de Tavernes.
Este programa, anomenat Incorpora’t, va començar al juliol i actua sobre vora 400 persones dels barris de Cantalot i Divina Aurora per tal d’impulsar el sector més desafavorit de la població. L’objectiu és proporcionar-los la formació, orientació i assessorament que els dote de les habilitats necessàries per a accedir al mercat laboral.
Este matí, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i tècnics de l’Ajuntament han visitat les instal·lacions municipals on treballen cinc psicòlogues i un treballador social de forma coordinada amb els usuaris durant sis mesos.
Jordi Juan ha manifestat que “és la primera vegada que ens arriba una subvenció d’estes característiques dirigida al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, posant-nos al nivell d’altres ajuntaments més grans. En la visita de hui hem pogut comprovar la gran tasca que fan els sis professionals especialitzats que estan treballant dins d’este projecte de forma individualitzada amb un sector de la població que necessita ajuda per a trobar treball. Creiem que és molt necessari este programa d’inserció sociolaboral a Tavernes i posarem tots els nostres esforços perquè tinga una continuïtat en el temps”.

martes, 3 de octubre de 2017

GP Ajuntament, PARC INFANTIL PLAÇA D,ESPANYA

El parc infantil accessible de la plaça d’Espanya s’obrirà hui als xiquets de Tavernes

Este nou parc infantil accessible s’ha dissenyat per tal que tots els xiquets juguen a la vegada, siguen quines siguen les seues capacitats.

L’Ajuntament de Tavernes obrirà hui el nou parc infantil de la plaça d’Espanya després de la remodelació integral per a fer-lo accessible.
Esta nova zona de jocs inclusius es basa en la integració dels jocs habituals amb jocs accessibles i adaptats per a xiquets amb diversitat funcional, perquè puguen gaudir del parc amb la resta de menuts.
Esta actuació, en què el consistori ha invertit vora 33.000 euros, és la primera fase d’un projecte de millora i modernització del parc que inclou la col·locació d’altres elements com, per exemple, una engronsadora.
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que “la creació d’este parc accessible és una mostra més del compromís del govern municipal amb l’accessibilitat i amb totes les persones que tenen algun tipus de diversitat funcional. És un exemple més del compromís amb la integració, perquè volem que tots els xiquets juguen junts. I esta actuació no és aïllada sinó que forma part d’un pla de regeneració urbana de Tavernes. Cal recordar que recentment hem inaugurat dos parcs infantils nous; també vàrem millorar les infraestructures del parc caní dels Sequers i estem acabant un nou parc en la plaça del rei Fahd de la platja, coneguda com plaça del rei Moro”.
Així, a partir d’esta vesprada els xiquets de Tavernes disposaran d’una nova àrea de jocs múltiples que disposa també d’una engronsadora de cistella. Un espai en el qual tots els menuts podran entrar i desplaçar-se de forma segura. A més, s’ha cobert tota la zona amb gespa artificial.
“A estes obres s’hi han d’afegir actuacions en les vies públiques, com l’encreuament del carrer Mitja Galta amb la Barca i una obra que començarà de manera imminent com és l’accessibilitat de tots els encreuaments del voltant del Prado Comarcal. A més, és important anunciar que amb el superàvit que aconseguirem després de la liquidació del pressupost del 2017 continuarem fent inversions financerament sostenibles per al nostre municipi”, ha afegit Jordi Juan.

lunes, 2 de octubre de 2017

GP Ajuntament, REPARACIÓ PAS D'ASENCIO

El regidor d’Agricultura anuncia que es repararà el Pas d’Asencio

L’Ajuntament de Tavernes invertirà 36.000 euros de recursos propis a asfaltar este camí rural abans que acabe l’any.

L’Ajuntament de Tavernes asfaltarà un tram del camí de la Séquia de la Bova (conegut popularment com Pas d’Asencio) amb 36.000 euros de recursos propis. Es tracta d’un tram que registra un gran nombre de vehicles cada dia, ja que connecta dos camins importants (camí Reial i camí dels Marenys).
Esta actuació s’afig a les ja realitzades per a adequar el ferm dels camins de Puça, de la Moleta, Primer del Golfo, dels Marenys i d’Herrera.
L'objectiu d’estes obres respon a la necessitat de satisfer una de les accions més demanades pel sector agrícola de Tavernes. “Tal com vàrem acordar en el Consell Agrari, este tram és una de les nostres prioritats. Volem acomplir una de les demandes dels llauradors del nostre poble i, per això, continuarem treballant per arreglar a poc a poc altres camins rurals”, ha assenyalat el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela.
A més, la Conselleria d’Agricultura ha posat en marxa altres actuacions en camins i en infraestructures agràries de regadiu destinant 21.703 a millorar camins rurals de Tavernes. 

GP Ajuntament, UNIVERSITAT SENIOR

La Universitat Sènior de la UPV es presenta a Tavernes

La presentació serà el dia 5 d’octubre a les 12:30h en el saló de plens de l’ajuntament de Tavernes i comptarà amb la intervenció del regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, el subdirector de la Universitat Politècnica de Gandia, Vicent Altur, i l’arquitecte municipal, Juan Tormo.

La Safor: alqueries i cases de poble; Un passeig per la història de la música; Mirades sobre el renaixement des de la Gandia dels Borja; Interrogant la realitat: claus del cinema documental… són alguns de temes que s'abordaran en la proposta de la Universitat Sènior de la UPV a Gandia, amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
Les sessions s'imparteixen del 24 d'octubre al 31 de maig, dimarts i dijous de vesprada. Les classes són a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
Ja es poden fer les inscripcions per Internet en www.gandia.upv.es o de manera presencial, dimarts i dijous a la seu de la Mancomunitat.