miércoles, 22 de marzo de 2017

GP Ajuntament, PROGRAMA EDUCATIU CENTRES ESCOLARS LOCALS

Els col·legis de Tavernes ja han triat el nivell del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic per al pròxim curs 2017-18

L'aplicació d’este nou programa educatiu s'establirà el pròxim curs a partir d'Infantil.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ja compta amb les dades facilitades pels centres educatius d'Infantil i Primària que establiran un dels tres nivells del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic a les aules de 3, 4 i 5 anys el pròxim curs.

La proposta té com a objectiu garantir que tot l'alumnat valencià puga assolir el coneixement real de les dos llengües oficials, valencià i castellà i, almenys, una d'estrangera, com l'anglés.

Els centres educatius han proposat quin nivell volen prendre com a punt de partida. El Programa Plurilingüe Dinàmic compta amb 3 nivells: bàsic, intermedi i avançat. Les diferències entre nivells són la distribució d'hores vehiculars en les tres llengües en assignatures no lingüístiques i altres elements de reforç de competència oral. És a dir, quantes hores es fan en anglés, en valencià i en castellà donada la situació sociolingüística de cada entorn educatiu.

A Tavernes de la Valldigna, els col·legis Alfàndec, Divina Aurora, Magraner i Sant Miquel han pres com a punt de partida el nivell avançat, i els col·legis San José Patronat i San José HHDC han triat l’intermedi.

La regidora d’Educació, Bea Ferreres, ha agraït “l’esforç dels centres educatius de Tavernes per implicar-se en este nou programa educatiu que pretén garantir una millor educació als nostres xiquets en les tres llengües”.

A les comarques de València, 374 centres educatius han triat el nivell avançat, és  a dir, un 55%. 226 escoles han optat per l'intermedi, un 34%. Finalment, 73 escoles han optat pel nivell bàsic, un 11% del total. En concret, a la comarca de la Safor un 86.3% ha escollit el nivell avançat, i un 13.7% el nivell intermedi.

El calendari d'aplicació comença el curs 2017-2018 i culminarà en la seua implantació al Batxillerat, en 2023. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario