martes, 7 de marzo de 2017

GP Ajuntament, HOMENATGE DE L'AJUNTAMENT A LES DOS PRIMERES DONES REGIDORES

L’Ajuntament de Tavernes va retre homenatge a les dos primeres dones regidores de la corporació municipal


Maria Amparo Olivert i Anna Francisca Magraner van ser anit homenatjades en el ple de l’Ajuntament, amb motiu del Dia de la Dona.


L’Ajuntament de Tavernes en el ple celebrat anit, dia 6 de març, va retre un particular reconeixement a les dos primeres dones regidores de la corporació municipal, amb motiu de la celebració del Dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

L’homenatge va ser a Maria Amparo Olivert Casanova, per ser la primera regidora electa en la corporació municipal en l'anterior sistema, càrrec que va exercir entre el 03-02-1974 fins el 21-04-1979. Es va ocupar del mercat i després de l'àrea de la sanitat, quan encara no existia la sanitat pública.

Anna Magraner Navarro, va ser reconeguda com a la primera dona elegida en l’actual sistema democràtic, en formar part de la candidatura electoral de l'aleshores PCPV i ocupar el càrrec de regidora entre el  23-05-1983 fins a 01-04-1985. Es va fer  càrrec de l’àrea de sanitat, on va haver de posar a punt un mapa sanitari de Tavernes.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va començar el ple assenyalant que es tractava d’una proposta institucional de tots els grups polítics municipals. “Hui fem homenatge a dos dones valentes, pioneres en la seua època i que van ser les primeres regidores que va tindre este ajuntament. En este xicotet homenatge volem agrair-vos la tasca que vàreu fer sent unes persones que es vàreu avançar a una època en la que no es parlava de l’accés de la dona a una administració pública, ni de llistes paritàries. Sou un model per a moltes generacions i per a nosaltres”, va indicar Jordi Juan.

Durant l’acte, les dues homenatjades van explicar la tasca realitzada en els anys que van ser regidores, i van recordar els problemes que tenien les dones per accedir a llocs de responsabilitat dins de l'administració municipal.

La corporació municipal va agrair el treball realitzat per estes dos dones que van fer un pas molt important i van obrir camí fins arribar a l’actualitat.  A més, l’Ajuntament en ple va mostrar el seu compromís a l’hora de treballar per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en tots els àmbits de la vida i incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques, a tots els nivells i en totes les etapes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario