viernes, 31 de marzo de 2017

GP Ajuntament, REUNIÓ AMB ASSOCIACIÓ DOROTEA

L’Ajuntament es reuneix amb l’Associació Dorotea per a col·laborar en l’ajuda a les víctimes de violència de gènere

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, i la cap del departament de Serveis Socials s’han reunit este matí amb la coordinadora de l’Associació Dorotea.


L’Ajuntament de Tavernes s’ha reunit hui amb l’Associació Dorotea per tal de posar en marxa actuacions que beneficien i donen suport a les víctimes.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha agraït la implicació de l’associació en esta lluita a Tavernes i ha assenyalat que “hem agafat l’exemple de l’associació Dorotea com a grup de suport a les víctimes de violència de gènere per a crear este servei a Tavernes. A més, ens hem compromés a dur a terme diverses campanyes tant de conscienciació com de recollida d’aliments i roba per a fer-les arribar a les cases d’acollida”.

Enguany, la XVI edició de la Cursa de la Dona a Tavernes va tindre un fi solidari: “Per la igualtat i contra la violència de gènere”. Les dones que hi van participar amb el dorsal 0 ho van fer a benefici d’esta associació, que ajuda víctimes de violència de gènere i atén dones de tota la Valldigna i del Partit Judicial de Sueca

GP Ajuntament, LLUITA CONTRA VIOLÈNCIA GÈNERE

L’Ajuntament de Tavernes continua la prevenció contra la violència de gènere a través del projecte Irene

Enguany, al voltant de 300 alumnes de 14 i 15 anys rebran els tallers que aborden els estereotips assignats als gèneres masculí i femení per a crear una actitud crítica.

L’Ajuntament de Tavernes va posar en marxa el projecte Irene fa dos anys amb la finalitat de donar informació, formació i prevenció de violència sexual en jóvens i adolescents.

L’objectiu ha estat formar tota una generació; per això, els alumnes que van començar este programa en primer d’ESO són els que continuen formant-se en l’educació per la igualtat.

Enguany, a més d’estos jóvens que cursen ara tercer d’ESO, s’ha ampliat també als de primer i segon de FP bàsica, així com als alumnes del Centre de Dia d’Inserció Sociolaboral del Braç Treballador.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “continuem apostant per este programa, amb recursos propis, perquè creiem que és molt beneficiós i pensem que és en les aules on es pot treballar de forma més directa per la igualtat i contra la violència de gènere. Volem previndre els perills d’assetjament tant físics com virtuals, així com l’abús verbal i emocional”.

Agents d’igualtat titulats impartiran 33 tallers, que acabaran el dia 28 d’abril, i que busquen educar en igualtat de gènere i igualtat d’oportunitats i crear ciutadans conscienciats en la lluita contra la violència de gènere.

GP Ajuntament, MERCAT MEDIAVAL EN LA PLATJA EN SETMANA SANTA

La platja de Tavernes acollirà un mercat medieval en l’avinguda de la Marina

El dijous 13 d’abril s’inaugura en la platja de Tavernes de la Valldigna un mercat medieval, que estarà ubicat en l’avinguda de la Marina i que oferirà diverses activitats i espectacles.

La platja de Tavernes de la Valldigna acull un mercat medieval, que estarà situat en el segon tram de l’avinguda de la Marina, fins al dia 17 d’abril.

Les activitats oferides preveuen un racó infantil, jocs d’enginy i animació d’època, de manera que els més menuts podran passar-s’ho molt bé en la visita. A més, hi haurà espectacles itinerants, artesans i mercaders, i exposicions de l’època.

El regidor de Turisme, Josep Llàcer, ha convidat a participar “en les activitats i espectacles que ens oferirà el mercat medieval, tant per als xiquets com per als adults. Estes activitats pretenen complementar la nostra oferta turística estos dies de festa, quan moltes famílies de Tavernes i turistes es traslladen a la nostra platja”.

jueves, 30 de marzo de 2017

GP Ajuntament, CAMPANYA RESPECTE MEDI AMBIENT

L’Ajuntament de Tavernes comença una campanya de respecte amb el medi ambient

La Regidoria d’Agricultura recomana usar els productes fitosanitaris que siguen menys agressius.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Agricultura, ha iniciat la campanya “Respectem les abelles” per tal de conscienciar en el respecte al medi ambient i a la fauna útil.

Esta acció pretén que, al començament de la primavera, quan es fan els tractaments agrícoles de polvorització, s’utilitzen els productes fitosanitaris que siguen menys agressius per al medi ambient.

GP Ajuntament, SESSIONS QI GONG GRATUITES EN LA PLATJA


L’Ajuntament organitza sessions gratuïtes de Qi Gong en la platja de Tavernes

L’activitat es farà els dies 14 i 15 d’abril, des de les 8:30 fins a les 10 del matí, en la plaça de Santa Maria de la Valldigna.

La Regidoria de Serveis Socials ha organitzat sessions de “Qi Gong, font de joventut” per a Setmana Santa en la platja de Tavernes.

Es tracta d’una activitat terapèutica mil·lenària d’origen xinés, basada en exercicis físics mitjançant postures i moviments relaxats i harmoniosos, amb la respiració diafragmàtica i amb la ment relaxada.

Les sessions seran debades i tindran lloc en la plaça de Santa Maria de la Valldigna de la platja de Tavernes. L’activitat està oberta a tothom.

miércoles, 29 de marzo de 2017

GP Ajuntament, RECAPTACIÓ DIA MUNDIAL TEATRE

Tavernes recapta 868 euros en el Dia Mundial del Teatre per a ACNUR

El dia 27 de març, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, la Regidoria de Cultura va programar el musical Joan sense por, amb fins solidaris.

L’Ajuntament de Tavernes va celebrar el Dia Mundial del Teatre amb el musicalJoan sense por, un acte que es solidaritzà amb els refugiats.

Tota la recaptació de les entrades, que ascendeix a 868 euros, és per a ACNUR, l’agència de l’ONU per als refugiats, amb més de 65 anys d’experiència. Treballa en 127 països per a atendre les necessitats de totes les persones que han hagut de fugir a causa de la guerra, la persecució o la violació dels drets humans.

L’Ajuntament de Tavernes agraeix al col·legi Divina Aurora, les mestresses de casa Tyrius, ACUDE, l’Associació de Refugiats, el Cor Marinyén i el XV de Març, l’Associació de Veïns i l’Associació de Boixets, la seua col·laboració en la venda d’entrades i per fer d’esta celebració un acte solidari.

GP Ajuntament, BARET PARC NORD

Les ofertes per al baret del Parc del Nord es poden presentar fins al 25 d’abril

L’Ajuntament de Tavernes informa que el baret de platja situat en la zona del Parc del Nord, en la platja de la Goleta, està disponible per a tots els que estiguen interessats en l’adjudicació.

La Regidoria d’Urbanisme ha tret a subhasta la instal·lació composta per un baret amb begudes destinat a la prestació dels serveis de temporada de platja durant la pròxima temporada estival. El baret podrà estar muntat des de l’1 de juny fins al 30 de setembre i l’import mínim de la licitació és de 4.680 euros.

La data límit de presentació de les ofertes serà fins al 25 d’abril i s’hauran d’entregar en el registre general de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Per a més informació podeu acudir al Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tavernes.

martes, 28 de marzo de 2017

GP Ajuntament, PROJECTE NOVA DEPURADORA

L’Ajuntament de Tavernes entrega a l’EPSAR i a la Confederació el nou projecte de depuradora

Dilluns passat l’Ajuntament va entregar per registre d’entrada el projecte definitiu de depuradora que solucionarà els problemes de sanejament d’aigües residuals del municipi i que costarà al voltant de 22,7 milions d’euros.

L’Ajuntament de Tavernes, seguint els criteris del Pla General d’Ordenació Urbana i un creixement urbà sostenible, ha redimensionat la capacitat de l’estació depuradora prevista en l’avantprojecte, que preveia la requalificació i urbanització de 4,5 milions de metres quadrats de sòl rústic, per a donar el servei a un total de 94.236 habitants.

Ara, el nou projecte té en compte el desenvolupament urbanístic dels sectors aprovats en el PGOU i prestarà servei a un total de 42.354 habitants.
En total, l’Ajuntament de Tavernes ha invertit al voltant de 225.000 euros en la redacció dels projectes, per un costat l’avantprojecte va ascendir a més de 170.000 euros, i ara amb el nou projecte s’han destinat 52.000 euros de recursos propis.

L’Ajuntament de Tavernes compleix les obligacions subscrites en el conveni signat l’any 2009 amb la Generalitat, que preveu implantar una nova estació depuradora (EDAR) amb prou capacitat per a tractar les aigües residuals generades pels actuals nuclis urbans de la ciutat i de la platja, de les zones industrials existents i dels futurs desenvolupaments urbanístics. A més, dins d’este projecte es construiran estacions de bombament i col·lectors i s’eliminaran les tres estacions depuradores existents (Tavernes-nucli, Bassa i Goleta). Les obres ascendiran a un total de 22,7 milions d’euros, que haurà d’assumir la Generalitat. 

Cal recordar que el desenvolupament urbanístic dels sectors 16 Torre de Guaita i 17 Marenys està condicionat a la implantació efectiva de la nova EDAR.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que “continuem treballant per a poder garantir uns serveis de sanejament adequats al nostre municipi i a les perspectives reals de creixement. Esta és una infraestructura necessària per a poder desenvolupar els sectors de la platja i, en especial, el sector 17, que és una prioritat per a este govern. En les últimes setmanes s’ha transmés una informació de falsa alarma pel que fa al desenvolupament urbanístic d’este sector. La Regidoria d’Urbanisme treballa de valent per a poder complir tots els condicionants que marca el Pla General aprovat l’any 2004 i que han fet impossible fins ara que s’urbanitze el sector. La intenció d’este govern és que el desenvolupament de la urbanització siga un impuls per al turisme de qualitat i garantisca la sostenibilitat de l’entorn mitjançant un urbanisme que done un valor afegit als recursos naturals i paisatgístics únics que tenim a Tavernes.”

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la redacció del pla especial per a la depuradora i la tramitació del document urbanístic que servirà per a donar seguretat jurídica a l’expropiació i adquisició dels futurs terrenys on s’ubicarà la nova EDAR, situats entre la séquia de la Bova i el riu Vaca, en el polígon 40, conegut com el Tancat.

Una vegada s’aprove el pla especial, l’Ajuntament de Tavernes haurà d’expropiar els terrenys i la Generalitat haurà d’executar les obres de l’EDAR.

GP Ajuntament, NOUS VEHICLES POLICIALS

L’Ajuntament de Tavernes dota la Policia Local de dos nous escúters

L’objectiu de la Regidoria de Seguretat Ciutadana amb estes noves adquisicions és millorar la mobilitat dels agents i fer més efectiva la seua faena, tant en la ciutat com en la platja.

L’Ajuntament de Tavernes ha dotat el servei de la Policia Local de dos motos de tipus escúter que facilitaran el patrullatge dels agents. Estes motos milloraran la mobilitat dels agents tant en la ciutat com en la platja.

Estos vehicles permeten arribar molt ràpidament a qualsevol punt i fan més àgils les funcions de la policia. Per tant, es pretén optimitzar la faena del cos de policia i fer-la més eficient.

La compra de los dos motos ha ascendit a 10.000 euros. Estos vehicles nous estan retolats segons la normativa i disposen de sistema acústic i lluminós. A més, tenen sistema de frenada ABS i en substituiran altres dos de menys cilindrada de què disposava abans la Policia Local i que estaven deteriorats.

A més, la Policia Local de Tavernes estrena nova senyalització de controls mòbils, més actuals, amb element antifuga, així com llanternes recarregables amb tecnologia LED.

lunes, 27 de marzo de 2017

GP Ajuntament, TALLER OCUPACIÓ RECUPERA ZONES AJARDINADES PLATJA

El taller d’ocupació recupera les zones enjardinades de l’avinguda de la Marina, en la platja de Tavernes

Els alumnes del taller “Revalorització dels recursos turístics naturals III” estan treballant també en les zones verdes de les places del Bolomor, Massalari i Fahd Ben Abdelaliz en la platja de Tavernes.

El taller d’ocupació de l’Ajuntament de Tavernes ha realitzat les tasques de jardineria en tot el passeig de l’avinguda de la Marina, en la platja de Tavernes.

Els treballs han consistit a instal·lar un sistema de reg gota a gota i col·locar espècies de plantes resistents als vents i a la salinitat, a més de corfa de pi. D’esta manera, els alumnes del taller han recuperat totes les zones enjardinades de l’avinguda.

També es treballa en altres espais verds com la plaça de Bolomor, la plaça del Massalari i la del Fahd Ben Abdelaliz en la platja. A més, estan duent a terme actuacions en les zones verdes de la ciutat de Tavernes, eliminant els pipicans, que s’han degradat amb el pas dels anys i integrant-los en els jardins.

GP Ajuntament, CONVENI AMB ACADEMIA NACIONAL ENTRENADORS FUTBOL

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes i l’Acadèmia Nacional d’Entrenadors de Futbol col·laboren en la formació dels entrenadors de futbol

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes, Josep Llàcer, i el director general de l’ANEFF, Conrado Galán, han signat este matí en l’ajuntament de Tavernes un conveni.

L’objectiu del conveni és col·laborar en la formació dels entrenadors de futbol dels equips de Tavernes i d’altres municipis de les comarques veïnes.

viernes, 24 de marzo de 2017

GP Ajuntament, RECAPTACIÓ CONTENIDORS ROBA USADA PER ALS ANIMALISTES

L’Ajuntament destina la part de la recaptació dels contenidors de roba usada a l’Associació Animalista de Tavernes

L'Ajuntament de Tavernes té un conveni signat amb l’empresa encarregada dels contenidors per a roba usada, Texlimca SA, que cedeix, una part dels recursos econòmics obtinguts, a les associacions o ONG que el Consistori determina. Enguany, estos recursos seran per a l’Associació Animalista de Tavernes.
                              
L’Ajuntament de Tavernes va signar dimecres passat un conveni nou amb l’Associació Animalista de Tavernes per valor de 2.164,50 euros, que l’empresa dels contenidors per a roba usada instal·lats a Tavernes ha ingressat enguany a l’Ajuntament.

L’objectiu d’este conveni és el control i l’esterilització de colònies felines de Tavernes. Per altra banda, esta associació ha signat un segon conveni de 1.500 euros per a realitzar campanyes de conscienciació, de respecte als animals, així com campanyes d’acollida. Entre les tasques a realitzar també es troben les campanyes centrades en la recollida d’excrements, així com l’assistència a animals abandonats i ferits.

En total, l’Ajuntament destina,  amb la signatura d’estos dos convenis, més de 3.600 euros a l'Associació Animalista de Tavernes. 

Nota premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, CAMPAMENT TERRITORIAL DE VALÈNCIA EN BARXETA




jueves, 23 de marzo de 2017

GP Ajuntament, TROBADA FOLKLORE

La Trobada de Folklore arriba enguany a Tavernes de la Valldigna

Durant els dies 9 i 10 de juny s’intensificaran les actuacions de balls populars i de dolçaines i tabalets a Tavernes i, a més, tindran lloc tallers i exposicions vinculades amb la temàtica.

La Trobada de Folklore 2017, que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, comença a prendre forma i, enguany, Tavernes de la Valldigna serà un dels municipis que acollirà el festival que arranca el 25 d’abril a València.

Ahir, la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes i el tècnic de Cultura de la Diputació de València es van reunir amb el Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes i la colla de Dolçainers i Tabaleters en la Casa de la Cultura de Tavernes.

L’objectiu de la reunió va ser organitzar i enllestir els actes prevists per a la setmana del 5 a l’11 de juny, quan Tavernes reunirà agrupacions i entitats folklòriques amb el propòsit de potenciar i difondre el repertori de música, balls populars i cançons valencianes.

La regidora de Cultura i Festes ha assenyalat que “amb el nou model de trobades de folklore que organitza l’àrea de Cultura de la Diputació s’aconsegueix que es facen més visibles les diferents manifestacions tradicionals de les nostres cançons i balls populars. Que, enguany, Tavernes siga una de les localitats elegides per a acollir estes trobades és una gran satisfacció i vull que servisca de reconeixement al gran treball que fan els dolçainers, tabaleters i grup de balls populars de Tavernes per a mantindre el nostre ric patrimoni cultural”.

Entre els municipis que rebran estes jornades hi ha també Vallés (Costera), Corbera (Ribera Baixa) i Bétera (Camp de Túria).

GP Ajuntament, MINUT SILENCI ATEMPTAT LONDRES

Minut de silenci per a condemnar l’atemptat de Londres

L'Ajuntament de Tavernes ha convocat a les 12 del migdia un minut de silenci per a condemnar l'atemptat terrorista que es va produir ahir a Londres i per a mostrar el condol per les víctimes.


D'esta manera, l’Ajuntament de Tavernes s’ha sumat a la crida feta per la Federació de Municipis i Províncies per a expressar el rebuig davant este acte i la solidaritat amb familiars i víctimes.

GP Ajuntament, FIRMA CONVENIS ASSOCIACIONS I ENTITATS LOCALS

Tavernes firma els convenis amb les associacions i entitats locals per valor de 227.248,36 euros

Enguany, s’han firmat tres convenis nous amb tres associacions locals com són l’Associació Amics del Cavall, l’Associació Cultural Bolomor i l’Animalista de Tavernes.

L'Ajuntament de Tavernes va acollir ahir de vesprada l'acte de signatura de convenis amb les entitats, clubs esportius, associacions culturals i ONG locals.
L'acte va estar presidit per l'alcalde, Jordi Juan, que va signar els convenis, acompanyat en la firma pels regidors d'Esports, Josep Llàcer, de Cultura, Encar Mifsud, i de Serveis Socials, Noèlia Alberola.

L’alcalde va assenyalar que “el teixit associatiu de Tavernes de la Valldigna és un dinamitzador i catalitzador d’una ciutat viva, moderna i alegre, i el que fa l’Ajuntament mitjançant estos convenis és posar-se al seu costat, col·laborar i ajudar a totes estes associacions i clubs destinant quasi 230.000 euros”.

En total, l'Ajuntament va firmar ahir 34 convenis per al 2017 per valor de 227.248,36 euros. “Estem parlant d’una xifra més que considerable, però que pensem també que és adequada per la gran quantitat d’activitats que l’Ajuntament i estes entitats fan en benefici de Tavernes de la Valldigna”, va afegir Jordi Juan.

Enguany s’han firmat tres convenis nous amb tres associacions que ja havien estat col·laborant amb l’Ajuntament, com són l’Associació Amics del Cavall, l’Associació Cultural Bolomor i l’Animalista de Tavernes.

L’alcalde va explicar que les entitats hauran de justificar d’una manera rigorosa i en benefici de Tavernes els diners públics acordats, “som molt insistents, però estem parlant de diners públics que s’han de gastar amb uns objectius molt concrets, que estan determinants en cada un dels convenis. Teniu a l’abast tot l’equip de l’Ajuntament per a ajudar-vos en la justificació”.

En acabar l'acte, tots els assistents es feren la foto de família en el saló de plens de l’Ajuntament. 

miércoles, 22 de marzo de 2017

GP Ajuntament, PROGRAMA EDUCATIU CENTRES ESCOLARS LOCALS

Els col·legis de Tavernes ja han triat el nivell del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic per al pròxim curs 2017-18

L'aplicació d’este nou programa educatiu s'establirà el pròxim curs a partir d'Infantil.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ja compta amb les dades facilitades pels centres educatius d'Infantil i Primària que establiran un dels tres nivells del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic a les aules de 3, 4 i 5 anys el pròxim curs.

La proposta té com a objectiu garantir que tot l'alumnat valencià puga assolir el coneixement real de les dos llengües oficials, valencià i castellà i, almenys, una d'estrangera, com l'anglés.

Els centres educatius han proposat quin nivell volen prendre com a punt de partida. El Programa Plurilingüe Dinàmic compta amb 3 nivells: bàsic, intermedi i avançat. Les diferències entre nivells són la distribució d'hores vehiculars en les tres llengües en assignatures no lingüístiques i altres elements de reforç de competència oral. És a dir, quantes hores es fan en anglés, en valencià i en castellà donada la situació sociolingüística de cada entorn educatiu.

A Tavernes de la Valldigna, els col·legis Alfàndec, Divina Aurora, Magraner i Sant Miquel han pres com a punt de partida el nivell avançat, i els col·legis San José Patronat i San José HHDC han triat l’intermedi.

La regidora d’Educació, Bea Ferreres, ha agraït “l’esforç dels centres educatius de Tavernes per implicar-se en este nou programa educatiu que pretén garantir una millor educació als nostres xiquets en les tres llengües”.

A les comarques de València, 374 centres educatius han triat el nivell avançat, és  a dir, un 55%. 226 escoles han optat per l'intermedi, un 34%. Finalment, 73 escoles han optat pel nivell bàsic, un 11% del total. En concret, a la comarca de la Safor un 86.3% ha escollit el nivell avançat, i un 13.7% el nivell intermedi.

El calendari d'aplicació comença el curs 2017-2018 i culminarà en la seua implantació al Batxillerat, en 2023. 

lunes, 20 de marzo de 2017

GP Ajuntament, FORMACIÓ POLICIA LOCAL

La Policia Local de Tavernes continua la seua formació  per a millorar l’atenció a la víctima de violència de gènere

El curs “Policia local i violència de gènere: la víctima com a centre de la intervenció” va estar impartit per la Diputació de València amb la col·laboració de l’IVASPE.

La Policia Local de Tavernes va assistir al curs de formació amb l’objectiu d’aconseguir conéixer més a fons la problemàtica dels delictes exercits contra la dona, afrontant-los des d’una perspectiva interdisciplinària.

El curs va tindre lloc a Gandia, on la Policia Local de Tavernes va participar en les jornades del Partit Judicial de Sueca, que dirigeix el magistrat del jutjat número 4, respecte a les estratègies d’actuació policial en matèria de violència de gènere.

L’objectiu va estar que els professionals tingueren una visió global dels delictes de violència contra la dona, i no compartimentant, per a millorar la qualitat en l’atenció al ciutadà i a la víctima en concret.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana continua la línia de formar els agents i dotar de material adient la Policia Local per tal de facilitar la seua tasca, com els jupetins antibales adquirits recentment.

Pròximament es proporcionaran dos escúters per a facilitar la mobilitat dels policies per Tavernes i platja, i s’adquirirà material de comunicació, senyalització de controls i elements d’il·luminació més actuals. A més, s’ha iniciat un procediment de renovació d’armes de foc.

Formació en l’ús de les armes de foc

A més d’este curs de formació, els agents de la Policia Local de Tavernes han actualitzat les seues competències amb la formació en pràctiques de tir. Així, els agents amb arma de foc reglamentària assignada han dut a terme una activitat formativa de pràctiques de tir.

Estes pràctiques anuals resulten necessàries, a més de ser obligatòries segons una ordre autonòmica, perquè els professionals de la seguretat mantinguen els coneixements necessaris d’ús de les armes de foc. Es busca que els policies adquirisquen una sèrie de tècniques eficients en l’ús de l’arma.

sábado, 18 de marzo de 2017

GP Ajuntament, PREMIS FALLES LOCALS

El país de les meravelles de la Dula guanya el primer premi de les falles grans de Tavernes


El millor monument infantil ha estat per a la falla La Via amb el lema L’ullal gran, un marc incomparable, dotat amb 250 euros.


Tavernes de la Valldigna ha conegut esta vesprada els premis de les Falles 2017. La falla La Dula ha estat la guanyadora del 1r premi de les falles grans, amb el monument que porta per títol El país de les meravelles, obra de l’artista Alfredo Bayona, i s’emporta 250 euros del premi que dóna la Generalitat Valenciana.

La Via ha sigut la primera en el monuments infantils, amb el lema L’ullal gran, un marc incomparable, de l’artista Bernat Estela.

La fallera major de Tavernes, Carol Pérez, acompanyada de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Festes, Encar Mifsud, el president i el vicepresident de la Federació de Falles de Tavernes, i la cort d’honor han presidit l’acte de lliurament de banderins en la plaça Major de Tavernes.

Les falleres majors i els presidents de cada comissió han rebut les distincions i les dos que han aconseguit el primer premi han celebrat amb els fallers haver estat les millors falles de Tavernes 2017.

Enguany, que la festa de les falles ha sigut declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, totes les comissions de Tavernes han rebut premi a l’ús del valencià per la Generalitat Valenciana.

RESUM DE PREMIS

Falles grans:

1. La Dula.
2. La Via.
3. Portal.
4. Passeig.
5. Prado.
6. Cambro.

Falles infantils:

1. La Via.
2. La Dula.
3. Portal.
4. Passeig.
5. Cambro.
6. Prado.


Enginy i gràcia falla gran: Passeig.

Enginy i gràcia falla infantil: La Via.

Crítica local: La Via.

Ninot indultat falla gran: La Via.

Ninot indultat falla infantil: Cambro.


Premis a l’ús del valencià, que dóna l’Ajuntament de Tavernes:

1. Dula, amb una dotació de 1000 euros.
2. Via, amb 600 euros.
3. Portal, amb 300 euros.

viernes, 17 de marzo de 2017

GP Ajuntament, CREMANT FALLES

Tavernes crema la Falla de l’Escola d’Adults Bolomor

En total ja s’han cremat 9 falles, tres de centres educatius, quatre d’escoletes, la falla d’Acude, Creu Roja i el Centre Ocupacional La Valldigna i la de l’associació dels alumnes de l’Escola d’Adults.

Ahir a la nit, Tavernes va acollir la cremà de la falla de l’Escola d’Adults Bolomor realitzada pels mateixos alumnes del centre.

El monument es va plantar a la plaça de l’Escriptor Rafael Chirbes, on hi ha la Casa de la Cultura i la Biblioteca, que va reunir els alumnes de l’escola, una
gran quantitat de veïns de Tavernes i regidors de la corporació municipal.

En esta, ja han estat 9 les falletes que s’han cremat a Tavernes des del dia 10 de març. Entre elles, les falles de tres centres educatius, de quatre escoletes, la falla d’Acude, Creu Roja i el Centre Ocupacional La Valldigna i la de l’associació dels alumnes de l’Escola d’Adults.

La brigada municipal de l’Ajuntament de Tavernes, la Policia Local, així com Protecció Civil, a qui l’Ajuntament agraeix la seua tasca de manera desinteressada, han estat treballant perquè estos actes esdevingueren amb tota normalitat i seguretat per als veïns. En acabar les cremades de cada una de les falles l’empresa del servei de neteja va procedir ràpidament a netejar les restes que va deixar el foc.

jueves, 16 de marzo de 2017

GP Ajuntament, TREBALLS MANTENIMENT PLATJA

L’Ajuntament de Tavernes continua treballant en la platja de Tavernes

La brigada municipal està fent tasques de poda de les palmeres de la platja de Tavernes i adequant i pintant els accessos a la platja, entre altres treballs.


La brigada municipal continua treballant, dins de les seues competències, per a posar a punt la platja de Tavernes abans que arribe Pasqua.

S’han pintat les oficines de la Tourist Info i els accessos a la platja aniran fent-se de manera escalonada. A més, han treballat per a adequar la zona recreativa de la torre de Guaita.

Les tasques de poda de palmeres en tota la platja també han sigut una de les prioritats. En les pròximes setmanes s’adequaran tots els jardins i, a més, es pintaran les casetes de socorrisme i de les platges accessibles.

GP Ajuntament, CURS ORIENTACIÓ LABORAL I MILLORA HABILITATS COMUNICACIÓ

Tavernes ofereix nous cursos d’orientació laboral i millora de les habilitats de comunicació


Els interessats en els cursos de formacióPer on circulen les ofertes de treball a la Safor? i Comunicació, la clau de l’èxit en el treball poden fer la inscripció en el Braç Treballador o a través de l’enllaç http://lasaforempren.com/index.php/events/

L’Acord Territorial de la Safor, on hi ha Tavernes, té l’objectiu de facilitar formació en matèria de competències 2.0 a la població aturada, professionals en actiu i comerços locals. Així, pretén impulsar iniciatives que fomenten el desenvolupament local sostenible en la comarca dins dels principals sectors d’activitat.

En concret, a Tavernes s’han organitzat dos cursos de formació. El primer, Per on circulen les ofertes de treball a La Safor?, es farà el dia 21 de març de matí i està dirigit a persones en cerca activa d’ocupació que posseïsquen coneixements bàsics en l’ús d’Internet.

L’objectiu és establir un itinerari individualitzat de cerca d’ocupació, tenint una visió estratègica per a decidir quins espais són els més recomanables per a derivar-hi el currículum segons el perfil i objectiu professional, així com conèixer les ofertes de treball més demanades en la comarca. Els interessats poden fer les inscripcions en el Braç Treballador o a través de l’enllaç http://lasaforempren.com/index.php/event/per-on-circulen-les-ofertes-de-treball-a-la-safor/

L’altre curs, anomenat Comunicació, la clau de l’èxit en el treball, tindrà lloc els dies 22 i 23 de març de matí, per a persones que busquen millorar les habilitats personals en l’àmbit laboral.

Mitjançant pràctiques en grup, els alumnes adquiriran les habilitats necessàries per a aconseguir una comunicació òptima i adequada, tant en l’àmbit personal com en el professional, adaptades a les noves demandes del mercat. En este enllaç es poden fer les inscripcions i hi ha més informació http://lasaforempren.com/index.php/event/tavernes-comunicacio-la-clau-de-lexit-en-el-treball/