miércoles, 30 de septiembre de 2015

LA COMUNITAT VALENCIANA EN QUASI QUASI QUEBRA


La Comunitat alcanza en sólo siete meses un déficit de 1.032 millones

La valenciana es la cuarta comunidad autónoma con mayor déficit de financiación, con unas cifras que ascienden al 1,02 por ciento del PIB y supera desde hace tres meses el 0,7 previsto

I mentres tant els que ens han afonat seguixen sent els més votats ... a vore si aprenem de catalunya En açò i els enviem a  la cúa EN VOTS . 

CREC QUE S'HA QUEDAT CURT

DIRECTOR GENERAL DE ECONOMÍA

Francisco Álvarez: "Este Gobierno necesita no 100, sino 250 días"


Perquè el merder que anem descobrint dia a dia es gran i lo que queda ens queda i a més infrafinanciats .  

PER FÍ HI HAURÀ JUSTICIA PER A LES VÍCTIMES DEL METRO



martes, 29 de septiembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, TAVERNES SOLIDARIA AMB ELS REFUGIATS

L’Ajuntament de Tavernes col·labora per a coordinar l’ajuda als refugiats

Tavernes forma part de la xarxa de ciutats acollidores de refugiats, desplaçats i demandants d’asil que ha creat la Generalitat Valenciana.

L’Ajuntament de Tavernes ja va mostrar fa unes setmanes la seua disposició a ser solidari amb els refugiats sirians. L’alcalde, Jordi Juan, i els regidors Josep Llàcer i Noèlia Alberola, compromesos a ajudar a estes famílies, van mantindre contactes amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Com ja és sabut, Vicepresidència i Conselleria estan treballant en un pla d’atenció als refugiats, desplaçats i demandants d’asil a la Comunitat Valenciana.

Una de les propostes de l’Ajuntament és fer un cens de veïns de Tavernes disposats a cedir habitatges desocupats per a acollir famílies de Síria (que serien com màxim dos en el nostre municipi), però també es pot ajudar amb manutenció, roba, transport, acompanyament de gestions, intèrpret o altres consideracions. Si algú està disposat a oferir ajuda a refugiats, ho podrà fer entrant en l’enllaç que proporciona l’Ajuntament  http://tavernes.es/serveis/serveis-socials/informacio-serveis-socials/ajuda-a-families-de-siria  i descarregant-se un imprés que haurà d’omplir i entregar a l’edifici Braç Treballador en el carrer Calvari 87, on es troba la regidoria de Serveis Socials, o també a l’Ajuntament.

Així, l’Ajuntament de Tavernes pretén donar resposta, tanta com siga possible, a una urgència humanitària que afecta milers de persones que estan en situació greu per haver hagut de fugir del seu país en guerra.

TITOLARS A LA CATALANA

Com sempre, depenent d'on llisques els titolars arrives a conclusssions molt diferents. Així que jo he decidit fer els meus i ací els deixe. 

PLEBISCIT PERDUT 

En termes de plebisict pur i dur hi ha que dir que un 52 i pico es més que un 47 i pico i per tant el no a l'independència s'ha imposst al sí per quatre punts. 
Resultado de imagen de titulares prensa
I a més repetisc el que vaig dir ahir i que és que per a mi molt d'eixe recolzament al si es més de rebuig al inmovilisme central que a l'independència en sí.

Ara bé, així i tot és també clar que l'independentisme ha pres i molta força en Catalunya i de seguir així en uns pocs anys serà més que majoritari sense cap de dubte.

NO PODEMOS 

Un clar fracas l'aposta de coalició entre Iniciativa per Catalunya i Podemos, que demostra que estos segons seguixen en clara capacaiguda i arrastren amb ells a qui amb ells s'ajunta. Ara que prenguen bona nota aquells que propugnen més invents d'estos en altres terres. 

ELS QUE ES DIUEN GUANYADORS NO HO SON 

Perquè la suma de CDC i ERC i alguns més ha obtés pitjors ressultats que els dos per separat fa uns pocs mesos, inclús sumant els ressultats, pobres ressultats de l'antic soci Unió. 

Per tant per a mi Más està acabat, sols falta vore qui i com el rematen. 

I en qunat a Esquerra la seua aposta d' ajuntar-se amb la dreta burguesa li ha costat un fuga de vots cap a la CUP.

QUI SÍ HA GUANYAT

Evídentment i sense dubte la CUP, que ha arreplegat com dic vot del d'ERC, i Ciudadanos, que ha arreplegat vot del PP i part del socialista, inclús de gent que votaba a CiU m'atrevería a dir.

QUI HA PERDUT : LA POLÍTICA DE LA POR I L'AMBIGÜETAT

Evidenment també la política de la por del PP, que prenguen bona nots, i l' ambigüetat d' Unió DC, ni carn ni peix. I també l'ambigúetat de Podemos, i de qui s'ha ajuntat amb ells de rebot. 

NI PA TÚ NI PA MI  

És com qualificaría els ressultats del PSC, que si bé ha perdut escons i algo de vots, menys, no ha perdut fins els calçonets i conforme estan els socialistes allí ja es poden donar en un cant en les dents. 

I ARA QUÉ ? 

Doncs probablement un impass fins les generals de dessembre, i depenent qui governe a partir d'estes vorem qué passa, perquè si hi ha un govern del PP assolestes o amb Ciudadanos, o s'obirn a parlar sobre una reforma de l'estat o açò anirà a pitjor i no sòls en Catalunya, i si governen socialistes i podemites pot ser tingam prompte un referendum en Catalunya que deixe les cosses ben clares sobre si els Catalans volen o no l'independència, i una reforma de l'estat que ens contente a tots, inclús als catalans, per a mi i com sabeu el camí a seguir.

Però bé, açò son les meues modestes conclusions, m'agradaría coneixer altres.

lunes, 28 de septiembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, XARRADA SOBRE COOPERACIÓ A EQUADOR

Tavernes acull una xarrada sobre la cooperació en un projecte a l’Equador

L’Ajuntament de Tavernes i el Fons Valencià per la Solidaritat organitzen una xarrada sobre la col·laboració en un projecte a l’Equador, amb el títol “Experiències en cooperació internacional al desenvolupament des de Tavernes de la Valldigna i Benissa”.

La conferència comptarà amb el testimoni de Juan Tormo, arquitecte de l’Ajuntament de Tavernes, voluntari del programa d’experts municipals del Fons Valencià per la Solidaritat.

L’arquitecte municipal va aprofitar les vacances per a col·laborar com a voluntari en la creació d’un centre sanitari termal a Cotocachi (Equador). Ha tractat de realitzar el disseny arquitectònic i la construcció d’este centre, però, a més, busca optimitzar i potenciar el complex Termas de Nangulví, que disposa de 5 piscines d’aigües termals i serveis d’allotjament i restaurant.

El ponent, a través de la xarrada, ens contarà en què ha consistit tot el projecte d’arquitectura bioclimàtica, però, a més, ho farà mitjançant les seues vivències durant 25 dies.

En l’acte també hi participarà Andrés Lluch, tècnic d’Administració General de l’Ajuntament de Benissa,  que va ajudar a la Mancomunitat de la Conca del Riu Jubones en l’organització i funcionament de l’Administració Local, així com el desenvolupament de les directrius administratives.

Serà una jornada de divulgació i sensibilització a través, també, de l’exposició fotogràfica “Estampes de la mitat del món” i dos audiovisuals que ens mostraran la realitat d’estes poblacions de l’Equador.

El representant de l’Ajuntament de Tavernes en el Fons Valencià, Eduardo Bononad, i la regidora de Serveis Socials i Cooperació, Noèlia Alberola, intervindran també en l’acte.

La conferència tindrà lloc el dijous dia 1 d’octubre a les 19 hores en la 
Casa de la Cultura de Taverne


.

Grup Muntanya Valldigna, DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA CV EN SIMAT


 http://grupmv.blogspot.com / grupmv@gmail.com
http://refugialberglabastida.blogspot.com/
Tel. 685633185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA


SE CELEBRA A SIMAT DE LA VALLDIGNA EL DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Aquest cap de setmana passat s’ha celebrar a la població Valldignenca de Simat de la Valldigna,  el DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA CV, organitzat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana i el Grup Muntanya Valldigna, amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, el supermercat Dia, La Caixa de Simat de la Valldigna i Gofres Manneken-pis de la platja de Tavernes.

Més d'un centenar de persones d'entre els vint-i-un Grups Excursionistes vinguts de tots els racons del País Valencià, han participat en aquesta activitat, reivindicativa i de voluntariat, en favor de tindre les muntanyes netes i sense incendis. Els participants gaudiren de la història, cultura i natura de la comarca de la Valldigna, recorrent les seues sendes.
 
L’activitat tenia com a punt d’eixida i arribada el Mercat Municipal de Simat. Va començar a les 7.30h amb la recepció dels participants i el desdejuni, per a continuació començar la jornada de neteja pujant per la senda del Burros i baixant per la senda de l’Escudella.

Durant el recorregut els membres del GMValldigna, van informar als participants del patrimoni natural i històric que anaven trobant-se com: Els Brolls, la Ruta dels Forns de Calç, Les Arcades, la Font del Cirer, les Foies, la Font Nova, el Fraret, i les dos sendes que s'estaven recorrent, la senda dels Burros i la de l’Escudella, verdaderes obres d'enginyeria d’èpoques passades construïdes les dos amb la tècnica de la pedra en sec.

L'acte va finalitzar amb els parlaments del Vocal de Voluntariat del GMValldigna Xavi Català, el Vicepresident de la FEMECV Antonio Gónzalez, el President de la FEMECV Francisco Dura i l'Alcalde de Simat de la Valldigna Víctor Mansanet.

Des del GMValldigna volem agrair la participació de tota la gent en l'activitat, i en especial, la col·laboració dels voluntaris de l'entitat.

CATALUNYA HA DIT NO

El que pense sí és ben clar a part de l'interpretació que es pot donar sobre el tema d'independència sí o no a arrèl dels ressultats d'ahir, es que els catalans han dit NO a l'actual modèl d'estat vigent en Espanya, sòls hi ha que sumar als ressultats dels independentistes els d'aquells com PSC o Podemos que pensen que algo o prou hi ha que canviar al respecte.

I soc dels que pensa i així ho corroboren les enquestes al respecte, que la gran majoría de catalans així i tot els bons ressultats dels independentistes no volen l'independència, els ressultats d'ahir no es corresponen amb eixe grau de sentiment tant elevat, estic segur que en un referendum amb una pregunta clara així es voría, però canviant-se abans algunes cosses en Espanya. 

I soc dels que pensa que este ressultat d'ahir ha segut una resposta a eixe inmovilisme del govern espanyol, secundat per part de l'opossició i l' intencionada indefinició de socialistes i Podemos. 

I que cal fer ara ? Doncs per a mi clàrament reformar el modèl d'estat per un que ens satisfaga a tots, dins d''este adequar la legislació vigent per a que qualsevol Comunitat el qual parlament així ho acorde puga sometre a referendum com vol conviure amb la resta d'Espanya, i després autoritzar el referendum en Catalunya : Estic segur que els catalans votarien esta vegada SI però a eixa nova Espanya.  

Lo contrari serà enquistar més i més les relacions entre eixa vullguen o no vullguen nació dins d'un estat, i aumentar el nombre d'independentistes fins un punt de no retorn.

Ahir foren els catalans, molt prompte poden ser el bascos, urkullu ahir va fer sonar la trompeta al respecte, i perquè no, algún dia els valencians si seguim amb este sistema que ens ofega cada dia més i mes i més.

L'opressió sols porta reacció i la d'ahir ho va ser a l'impediment d'un poble a poder experesar-se  lliurement sobre el seu futur. 

Espanya ho vullguen o no entendre, no es UNA i cada dia és menys gran i menys lliure, es un estat fet pel dret de conquesta d'uns sobre altres, el que en l'any 78 va començar a ser solventat però que no s'ha culminat per a mi en un estat federal sense dubte,  que ens satisfaça a tots i ens deixe conviure a tots els espanyols en pau i armonía : És açò possible ? Pense que si en l'any 76 es va aconseguir eixe principi de convivència, perquè no ara, total es ficar-se i a vore, quedar-se quiet no es la solució com es va vore ahir.

Ja vorem. 

I UNA SEGONA LECTURA

Resultado de imagen de los experimentos en casa y con gaseosa
Els ressultats de la suma de Podemos amb Iniciativa per Catalunya-Verds i altres no ha donat un bon ressultat, per contra han obtés uns pitjors ressultats que Inciativa assoletes : Que prenga nota qui la deu de prendre, alguns ho tenim clar, els experiments en cassa i amb llimonada com dia aquell.

Nota : Els adherits a Compromís, afiliats directes a la coalició, també han dit NO a un pacte amb tercers amb un 60% en contra. Per tant i com els del Bloc han dit NO a Podemos. 

viernes, 25 de septiembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, XARRADA NUTRICIÓ PERSONES GRANS

L’Ajuntament de Tavernes organitza una xarrada sobre nutrició per a les persones grans

La Diputació de València, dins del Programa d’activitats per a les persones majors i de formació de la dona, subvenciona este tipus d’iniciatives.

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat una activitat dirigida a les persones grans dins del Programa de la Diputació per als nostres majors.
Dins d’este projecte es troba una xarrada sobre “Hàbits de vida saludables. La nutrició en els majors” per al dia 30 de setembre. Comptarà amb la intervenció de Belén Liñán, infermera, i l’acte estarà presidit  per Noèlia Alberola, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament.

L’acte tindrà lloc a les 17:30 hores en el Centre Social Dolores Rojas, situat en el carrer de Gabriel Hernández, 51.

El dia 14 d’octubre està prevista una nova conferència sobre “Noves tecnologies i tercera edat”.

Gabinet Premsa Ajuntament, BANC DEL TEMPS

L’Ajuntament de Tavernes impulsa un banc de temps en el municipi

La regidora de Benestar Social, Noèlia Alberola, ho va anunciar ahir en una conferència dins del III Cicle d’Economia i Territori.

L’Ajuntament de Tavernes comença una iniciativa solidària per als veïns de Tavernes que vullguen intercanviar temps. Es tracta de posar en contacte persones perquè baraten serveis amb l’aportació del que cada u sap fer (no és menester ser professional) i així poden ajudar i obtindre a canvi algun benefici.

Les representants del Banc de Temps de Gandia, que ja funciona des de l’any 2011, hi van estar presents i van explicar com funciona la seua associació.

La Regidoria de Benestar Social, que dóna suport al banc de temps a Tavernes en donarà les pautes en una nova xarrada i més avant s’encarregarà de supervisar-lo. 


I UNA MÉS DE DESBALAFIAMENTS POC POPULARS ...


LES URNES JUTJARAN

Mentres uns van ficant pals en les rodes ...



PROTAGONISMO CRECIENTE EN EL PP


Altres van fent ...

POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Cultura fomentará el uso del valenciano también en la empresa privada 

 - 
El director de Política Lingüística anuncia que se concederán “sellos de calidad lingüística” en el sector privado a aquellas empresas que hagan un buen uso de las dos lenguas oficiales 

El Consell ya prepara una ley contra las puertas giratorias




CRITICA EL "DESMANTELAMIENTO" DEL IVEX 


Ni tenen vergonya ni la c0neixen perquè si no callaríen i aniríen en el cap caxo ...

POR IMPAGOS

Las empresas públicas perdieron 416 millones el último año de mandato de Alberto Fabra

 - 
Respecto a 2013, las sociedades dependientes de la Generalitat redujeron los números rojos en 220 millones, debido principalmente al cierre de RTVV, a la reducción de pérdidas en FGV y al incremento de beneficio de Epsar. Muy pocas empresas tuvieron números negros, entre ellas el Instituto Valenciano de Finanzas


I més, i més, i més ...

jueves, 24 de septiembre de 2015

TORRÓ L'IMPUTAT

En serio, no voldría tindre que parlar tots els dies edls mateixos però ...

I es que els escandols al voltant del senyor ex-alcalde de Gandia son diaris, ahir mateix amb l'imputació seua i del senyor Soler, eixa amb cara de repelente niño Vicente, pel tema Púnica.

Que conste que soc dels que pensa que una mera imputació no té que donar pas a cap responsabilitat, perquè es un mètode defensa de l'inputat encara s'està prenent com a una pre-acussació, i açò es perquè quant un jutje imputa es perquè veu indicis importants.

Però també es veritat que la gran majoría d''imputacions acaben en acussacions i coneguent el percal, gens m' extranyaría que éste fora els següent pas. 

Ara bé, quant ú va de xulo i quant han imputat a altres demana que dimitisquen i afirma que si a ell l'imputaren dimitiría d'inmediat, el que té que fer es dimitir però ahir : O tots moros o tots cristians i la paraula fa a l'home, diuen.

Així que senyor Torró, complisca vosté la seua paraula aplicant el que demana per als demés i dimitisca, 

Resultado de imagen de torro y soler gandia

La imputación en la trama Púnica de Arturo Torró y Víctor Soler sacude al PP de Gandia

El exalcalde y el diputado piden el sobreseimiento del caso y descartan dimitir pese a que el primero prometió que lo haría «al minuto»



ALGO HUELE A PODRIDO I NO ES EN DINAMARCA

LA CONSELLERIA DE MEDIO AMBIENTE INTERVIENE EN LES CORTS

Cebrián: "El plan valenciano de residuos huele peor que la basura misma"






La consellera anuncia la revisión del plan porque la gestión de los residuos parece "cosa de mafia y tribunales" en algunas zonas de la Comunitat  

OBLIGATORIEDAD DE HACER CONVOCATORIAS PÚBLICAS


Montón: "Más de la mitad de puestos directivos en Sanidad son irregulares"

 - 
La consellera de Sanidad asegura que se han localizado seis casos en los que el nombramiento provisional se ha prologando durante 20 años

miércoles, 23 de septiembre de 2015

Grup Muntanya Valldigna, DIA DE LA MUNTANYA NETA

http://grupmv.blogspot.com / grupmv@gmail.com
http://refugialberglabastida.blogspot.com/
Tel. 685633185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA

EN SIMAT DE LA VALLDIGNA ES PREPAREN PER A LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Els dies 26 i 27 de setembre, la Valldigna es converteix en el centre d'atenció de les activitats mediambientals més importants que s'organitzen dins del calendari de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.

Les activitats es realitzaran en la població de Simat de la Valldigna i començaran el dissabte dia 26 amb la reunió dels Representants dels Espais Naturals de la CV, entre els seus membres estan representants dels principals Parcs Naturals de la Serra Gelada, el Mongó, el Penyal d’Ifac, la Serra Calderona, el Penyagolosa, la Serra d’Espadà, la Serra de Mariola, etc.

El dia 27 se celebrarà el DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA CV, un acte reivindicatiu amb la finalitat de conscienciar de la necessitat de conservar i protegir els nostres boscos, amb la següent programació:

Diumenge 27:


• 07:30H. Concentració dels participants al Mercat Municipal de Simat de la Valldigna, Plaça Colomer.
• 08:00H. Desdejuni (a càrrec de l’organització).
• 08:30H. Eixida, neteja Senda dels Burros i Senda de la Font de l'Escudella.
• 13:30H. Parlaments i lliurament de recordatoris.
• 14:00H. Cloenda i vi d’honor.

Les activitats estan organitzades per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la CV i el Grup Muntanya Valldigna i compten amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, el supermercat Dia i La Caixa de Simat de la Valldigna.