lunes, 23 de mayo de 2016

GP Ajuntament, INFORME IES JAUME II EL JUST

L’Ajuntament coneix l’informe de la Generalitat que recomana la rehabilitació de l’institut Jaume II el Just


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora d’Educació, Bea Ferreres, la directora de l’IES Jaume II, Esperanza Micó, el cap d’estudis, Sergi Montalvà, i la representant de l’AMPA, Desam Sala, es van reunir fa uns dies amb el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per tal de conèixer el contingut de l’informe.


L’Institut Jaume II el Just serà rehabilitat i no haurà de construir-se de nou. Això segons la conclusió de l’informe que han realitzat els tècnics de la Generalitat, a instàncies de la Conselleria d’Educació, que ha complit els compromisos que va adquirir amb l’Ajuntament.

Entre les principals accions de millora hi ha la instal·lació elèctrica, que “no és fiable ni segura”, segons l’anàlisi que han fet els tècnics i requereix una renovació total. També la calefacció, l’aire condicionat i la fontaneria s’han de completar totalment o en part, i adaptar-se als reglaments respectius i al Codi Tècnic.

El projecte de reforma preveu, entre altres qüestions, la nova construcció dels banys, que estan en un estat “molt deficient”. Quant al saló d’actes, apareix com una de les peces més vulnerables, ja que és on “s’aprecien corrosions com a conseqüència de les filtracions d’aigua”.

Altres elements com la tanca que delimita l’institut, l’enllumenat exterior i el de les pistes esportives, així com el paviment d’estes, que està molt deteriorat, necessiten ser canviats. L’informe assenyala, a més, que l’estat de l’edifici en un principi és bo, però recomanen reparacions puntuals.

Destaca el valor cultural del l’edifici, que ja té vora 50 anys, i “el que representa per a la memòria històrica de la població”, així com “la qualitat de la implantació en el seu entorn”, en la falda de la muntanya de les Creus.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, que, com a diputat en les Corts, va sol·licitar ser informat del contingut d’este estudi tècnic, ha valorat molt positivament la implicació de la Conselleria d’Educació, que ha complit el que va acordar amb l’Ajuntament. A més, ha manifestat que continuarà treballant perquè les obres de rehabilitació entren en els plans d’inversió d’esta legislatura.

Finalment, l’informe conclou que “es considera tècnicament i econòmicament viable l’adequació de l’actual centre per a disposar en el futur d’una instal·lació docent adaptada als programes i perfils actuals”. D’esta manera es fa un pas més perquè el centre educatiu tinga la reforma integral necessària.



No hay comentarios:

Publicar un comentario