martes, 31 de mayo de 2016

GP Ajuntament, CONTRACTACIÓ PEONS AGRÍCOLES

L’Ajuntament de Tavernes contractarà 116 peons agrícoles

Les persones interessades tenen de temps per a presentar les sol•licituds fins al 10 de juny en el Braç Treballador.

L’Ajuntament de Tavernes, amb la col•laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), té previst contractar un total de 116 veïns de Tavernes per a pal•liar la desocupació agrícola estacional que treballaran des de juliol fins a setembre.
Per a les contractacions es destinaran 144.047 euros de la subvenció del Ministeri d’Ocupació i Afers Socials (Servei Públic d’Ocupació Estatal) i vora 16.000 euros que aporta l’Ajuntament de Tavernes en concepte de reconeixement mèdic, quitança i material i equipament.
El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha mostrat la seua satisfacció per la subvenció que ha rebut l’Ajuntament del Ministeri: “Amb esta subvenció, 116 treballadors agrícoles tindran la possibilitat de treballar durant un mes fent accions de condicionament i millora dels espais naturals i l’entorn de la nostra ciutat. Sens dubte una bona ajuda per a intentar pal•liar la desocupació agrícola estacional”. 
Els requisits que han de complir els interessats per poder accedir a una d’aquestes contractacions són estar en situació de desocupació, haver cotitzat tres mesos durant l’últim any (del qual un d’ells ha de ser en els darrers nou mesos); i un dia cotitzat computarà com un mes (sempre que siguen dies en mesos diferents).
Per a rebre més informació podeu passar per l’agència de Foment Local en el carrer Calvari, 87.

GP Ajuntament, CONTROL QUALITAT MARQUES VIÀRIES SUPERAT

Les noves marques viàries i els passos de vianants de Tavernes superen el control de qualitat

L’empresa AETEC SA, dedicada exclusivament al control de qualitat de senyalització horitzontal, ha certificat que les marques viàries i els passos de vianants de Tavernes estan dins les exigències de la norma aplicada a carreteres.
  
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Contractació i Obres Públiques, ha contractat l’empresa AETEC SA, dedicada exclusivament al control de qualitat de les marques viàries, per a fer els assajos pertinents en la senyalització horitzontal.

Els assajos han sigut de visibilitat diürna, visibilitat nocturna i resistència a les esvarades en les marques viàries.

L’Ajuntament de Tavernes ha primat en tot moment la seguretat a l'estètica, per la qual cosa s’ha gastat pintura de primera qualitat i additius antilliscants i fotoreflectors que milloren la seguretat tant dels vehicles (especialment els més vulnerables com les motos i les bicicletes) com dels vianants mateixos, i fan la senyalització menys esvarosa per a evitar accidents quan plou i més visible de nit.

En concret, s'han analitzat 17 passos de vianants i s’han prioritzat els de les zones escolars, esportives i de gran afluència de gent, com ara la zona de la República de Malta i el camp d'esports, els Sequers, el centre del poble, les zones dels dos instituts, etc.

Totes les comprovacions realitzades de cada un dels paràmetres analitzats estan dins la norma aplicada a carreteres.

Este control de qualitat ja estava pressupostat dins l’obra de Millora d’Ordenació de Trànsit i Estacionament, destinada a pintar els passos de vianants i les marques viàries de nova creació en el nucli urbà de la ciutat.

lunes, 30 de mayo de 2016

Nota de premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, ACTIVITATS CAP DE SETMANA PASSAT


Cap de setmana d'activitats al GMValldigna. El dissabte 28 al Refugi de la Bastida una trentena de genets, amb les seues muntures gaudiren del Paratge Natural Municipal de la Serra de Quatretonda, fent una jornada pels senders i camins envoltants del Refugi de la Bastida.

El diumenge 29, altres membres s'ha costen a la cova del Candil de Tous per a entrar a les seues entranyes.

També altres membres de l'entitat Valldignanenca s'han acostat  a la Serra de Bernia per recorrer els seus senders, en concret el PR-CV 436 Benissa, Camí de la Cova de la Sep de Altea la Vella un bonic camí recuperat recentment que baixa serpentejant des de les Cordelleres fins Altea la Vella, construït amb la tècnica de la pedra en sec, un camí històric recentment recuperat l'ajuntament.







GP Ajuntament, BARET DISPONIBLE EN PARC DEL NORD

El baret del Parc del Nord de la platja de Tavernes ha quedat disponible

L’Ajuntament de Tavernes ha acceptat la renúncia presentada per l’anterior  adjudicatari i trau a licitar de nou el servei de temporada de platja per a l’estiu 2016.
  
L’Ajuntament de Tavernes informa que el baret de platja situat en la zona del Parc del Nord està disponible per a tots els que estiguen interessats en l’adjudicació.

La Regidoria d’Urbanisme anuncia que es tracta d’una instal·lació composta per baret amb begudes, de 70 metres quadrats, i que està disponible durant la temporada estival 2016.

Per a més informació poden acudir al Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tavernes.


viernes, 27 de mayo de 2016

GP Ajuntament, ACABA TALLER MEMÒRIA GENT GRAN

Acaba el taller de memòria per a la gent gran
  
Des del mes d’octubre fins al mes de maig, al voltant de 25 persones de Tavernes han participat en el taller de memòria, on han treballat a través de jocs per a millorar-la.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Benestar Social, continua apostant per millorar la qualitat de vida i afavorir un envelliment actiu i saludable de la gent gran de Tavernes. Per esta raó, es va organitzar un taller de memòria per a les persones majors que necessiten estimulació cognitiva.

El taller tenia una durada de tres mesos, però la forta demanda va fer que s’allargara fins al mes de maig. Així, al voltant de 25 persones han pogut beneficiar-se d’esta iniciativa amb la qual han pogut reforçar, a través de jocs, funcions com l’atenció, a més de millorar la memòria.

La regidora de Benestar Social, Noèlia Alberola, ha explicat que “l’Ajuntament de Tavernes té interès en donar continuïtat a este tipus d’iniciatives perquè pensem que resulten molt beneficioses per a les persones grans. Volem que disposen d’activitats amb l’objectiu de fer la seua vida més fàcil.”

El Centre Social Dolores Rojas ha estat testimoni de les experiències que s’han compartit en este taller durant els sis mesos que ha durat.

jueves, 26 de mayo de 2016

GP Ajuntament, SOLVENTAT PROBLEMA INUNDACIÓ LOCAL HARTEROFÍLIA

L’Ajuntament de Tavernes soluciona el problema d’inundació del local cedit al Club d’Halterofília

Els tècnics de l’Ajuntament han localitzat el problema que hi havia en una canonada i l’han arreglat.


Els tècnics de l’Ajuntament de Tavernes, després d’un rigorós treball de localització, han detectat el problema d’inundació que hi havia en el local cedit al Club d’Halterofília, situat en el baix de l’antiga Escola Infantil Víctor Calatayud.

El que es pensava, en un primer moment, que era un problema del clavegueram del carrer, ha estat finalment un embossament en una canonada per un ús inadequat, que s’ha localitzat i reparat.

Els tècnics, amb la intenció de realitzar futurs manteniments en la instal·lació, han deixat registrables les arquetes, de manera que podran treballar més fàcilment si és necessària una intervenció.

martes, 24 de mayo de 2016

GP Ajuntament, MODIFICACIÓ LOCALS ELECTORALS

L’Ajuntament de Tavernes modifica locals amb col·legis electorals per al dia 26 de juny


Les meses electorals que es trobaven fins ara en el Mercat Municipal, l’antiga Escola Infantil Víctor Calatayud i el local de la Creu Roja i la Policia Local, a la platja de Tavernes, es reubicaran en altres col·legis amb infraestructures millor adaptades.


L’Ajuntament de Tavernes, a fi que els locals que acullen col·legis electorals disposen de condicions idònies d’accessibilitat i espai perquè els electors puguen votar de manera més còmoda, ha traslladat determinades meses electorals a infraestructures òptimes i millor dotades.

Per esta raó, els electors que fins ara votaven en:

- Mercat municipal: ara hauran d’anar a la Casa de la Cultura, per la porta d’accés lateral, avinguda de la Valldigna, 11.

- Creu Roja i Policia Local de la platja de Tavernes: ara ho faran en l’escoleta de la platja, carrer d’Algemesí, 15.

- Escola Infantil Víctor Calatayud: ara hauran d’anar a la nova escola infantil, carrer Mare de Déu dels Desemparats, 15.

GP Ajuntament, PRÀCTIQUES PER A JOVENS

L’Ajuntament de Tavernes ofereix pràctiques remunerades a jóvens per a este estiu

El programa La Dipu et beca acostarà 14 jóvens de Tavernes al món laboral en el seu municipi.

L’Ajuntament de Tavernes col·labora amb la Diputació de València per a oferir la possibilitat de fer pràctiques remunerades este estiu. A través del programa La Dipu et beca, donaran 14 beques per a jóvens que viuran l'experiència d'acostar-se al món laboral prop de casa, en el seu propi municipi.

El programa desenvolupat per la Diputació està dirigit a persones de 18 anys o més, estudiants universitaris o de Formació Professional que vullguen fer pràctiques durant els mesos de juliol i agost. Cada ajuntament decidirà el perfil dels candidats i seleccionarà basant-se en les seues necessitats i en els llocs disponibles.

Per a esta iniciativa, l'Ajuntament de Tavernes i la Diputació han destinat els fons necessaris per a les cobertures d'assegurances i la borsa de beca que cada alumne rebrà durant les pràctiques: 500 € al mes o, el que és el mateix, 1.000 € per la totalitat de les pràctiques.

Les 14 places es reparteixen en les següents àrees d’activitat: animació ambiental (2), assessoria jurídica (1),  documentació (1), turisme(2), sanitat i platja accessible (5), educació primària (2) i educació especial (1).

El termini de presentació de sol·licituds comença demà, dia 25 de maig, i acaba el pròxim dia 8 de juny. Tota la informació que calga als aspirants poden rebre-la del Departament de Personal, situat en la primera planta o en la webwww.tavernes.es

lunes, 23 de mayo de 2016

GP Ajuntament, INFORME IES JAUME II EL JUST

L’Ajuntament coneix l’informe de la Generalitat que recomana la rehabilitació de l’institut Jaume II el Just


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora d’Educació, Bea Ferreres, la directora de l’IES Jaume II, Esperanza Micó, el cap d’estudis, Sergi Montalvà, i la representant de l’AMPA, Desam Sala, es van reunir fa uns dies amb el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per tal de conèixer el contingut de l’informe.


L’Institut Jaume II el Just serà rehabilitat i no haurà de construir-se de nou. Això segons la conclusió de l’informe que han realitzat els tècnics de la Generalitat, a instàncies de la Conselleria d’Educació, que ha complit els compromisos que va adquirir amb l’Ajuntament.

Entre les principals accions de millora hi ha la instal·lació elèctrica, que “no és fiable ni segura”, segons l’anàlisi que han fet els tècnics i requereix una renovació total. També la calefacció, l’aire condicionat i la fontaneria s’han de completar totalment o en part, i adaptar-se als reglaments respectius i al Codi Tècnic.

El projecte de reforma preveu, entre altres qüestions, la nova construcció dels banys, que estan en un estat “molt deficient”. Quant al saló d’actes, apareix com una de les peces més vulnerables, ja que és on “s’aprecien corrosions com a conseqüència de les filtracions d’aigua”.

Altres elements com la tanca que delimita l’institut, l’enllumenat exterior i el de les pistes esportives, així com el paviment d’estes, que està molt deteriorat, necessiten ser canviats. L’informe assenyala, a més, que l’estat de l’edifici en un principi és bo, però recomanen reparacions puntuals.

Destaca el valor cultural del l’edifici, que ja té vora 50 anys, i “el que representa per a la memòria històrica de la població”, així com “la qualitat de la implantació en el seu entorn”, en la falda de la muntanya de les Creus.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, que, com a diputat en les Corts, va sol·licitar ser informat del contingut d’este estudi tècnic, ha valorat molt positivament la implicació de la Conselleria d’Educació, que ha complit el que va acordar amb l’Ajuntament. A més, ha manifestat que continuarà treballant perquè les obres de rehabilitació entren en els plans d’inversió d’esta legislatura.

Finalment, l’informe conclou que “es considera tècnicament i econòmicament viable l’adequació de l’actual centre per a disposar en el futur d’una instal·lació docent adaptada als programes i perfils actuals”. D’esta manera es fa un pas més perquè el centre educatiu tinga la reforma integral necessària.



GP Ajuntament, PRESENTACIÓ ASSOCIACIÓ CELÍACS VALLDIGNA

Celíacs Valldigna es presenta el dia 26 de maig

Es realitzarà un acte en la Casa de la Cultura a les 19:30 hores, on experts en la matèria tractaran el tema de la celiaquia des de diversos punts de vista.

L’Ajuntament de Tavernes col·labora en l’acte de presentació de Celíacs Valldigna el dia 26 de maig i, a més, es suma a la iniciativa de penjar del balcó de l’Ajuntament el cartell d’ACECOVA (Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana) per a commemorar el Dia Nacional del Celíac, el 27 de maig.

El col·lectiu local, que naix amb l’objectiu de reunir les persones afectades i els familiars, ha programat unes xarrades este dijous on comptarà amb la presència d'Isabel Tegedor, presidenta d’ACECOVA. També hi haurà una xarrada sobre la detecció i diagnòstic de la celiaquia en què participaran la doctora Teresa Sala, excap de la unitat d'endoscòpies de l'hospital La Fe de València i la doctora Laura Chofre Escrihuela, pediatra de l'hospital de Dénia. 

A més, es pretén fer tallers de cuina sense gluten, acollir les famílies recentment detectades i donar-los informació de metges i experts. També es vol conscienciar els hostalers de la Valldigna i convidar-los a formar part de l’associació per a dotar-los de les ferramentes adequades per a aconseguir el distintiu de restaurants aptes per a celíacs.

viernes, 20 de mayo de 2016

GP Ajuntament, HORARI BIBLIOTECA EXÀMENS

La Biblioteca de Tavernes obrirà dotze hores al dia en període d’exàmens

L’horari de la Biblioteca Municipal serà de 9 del matí a 9 de la nit, des del dia  23 de maig fins al 8 de juliol.
  
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Cultura, amplia l’horari de la Biblioteca Municipal per tal de facilitar l’estudi als jóvens en un lloc públic adequat a les seues necessitats mentre estan en època d’exàmens.

D’esta manera, es pretén que els mesos de maig, juny i principi de juliol els espais de la biblioteca estiguen a disposició dels estudiants de Tavernes que faran la selectivitat, així com dels universitaris i de la gent que té previst presentar-se a oposicions, entre altres.

El nou horari de la biblioteca comença el dilluns dia 23 de maig i s’allargarà fins al pròxim dia 8 de juliol. La Biblioteca estarà oberta 12 hores al dia de manera ininterrompuda, de 9 del matí a 9 de la nit. Els dissabtes l’horari serà de 9 a 13:30 hores i de 15:30 hores a 21 hores, i els diumenges de 9 a 14 hores.

L’Ajuntament de Tavernes, conscient de la demanda que tenen els estudiants amb l’arribada dels exàmens finals, ha decidit esta ampliació de l’horari per tal de facilitar-los la faena.

miércoles, 18 de mayo de 2016

GP Ajuntament, RÈNTING VEHICLES POLICIALS

Es convoca la licitació per al rènting de dos vehicles per a la Policia Local

El termini perquè les empreses interessades presenten propostes serà fins al dia 31 de maig. 

L’Ajuntament de Tavernes anuncia els plecs per al rènting i manteniment de dos vehicles tot terreny o tot camí per a la Policia Local, com a conseqüència de la finalització del contracte actual.

Es tracta d’un procediment obert a qualsevol empresa que complisca els requisits que es demanen. El lloguer tindrà una durada de 36 mesos i el cost serà fix mensual. No serà procedent la revisió del preu, que s’estableix en 1600 euros mensuals, a la baixa, per cada vehicle policial, ja que les característiques del vehicle i l’equipament que s’exigeixen són menors que en la darrera contractació.

Les persones interessades poden consultar els plecs de prescripcions tècniques en la web, en l’enllaç  http://www.tavernes.es/tramits2/perfil-del-contractant/licitacions#160516b

GP Ajuntament, CORRECCIÓ ERROR PLEC

Anunci de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna sobre correcció d’error en un anunci publicat el 16/05/2016 sobre obertura del procediment obert d’adjudicació de la contractació de la concessió del servei de l’Escola Infantil Víctor Calatayud.

S’ha observat una contradicció en l’anunci de licitació del contracte de concessió del servei d’escola infantil, publicat en el Butlletí oficial de la província núm. 92, de 16-05-2016, en què figura que el termini de presentació de proposicions és de 15 dies naturals comptats des de la publicació i l’establit en la clàusula 12 del plec de clàusules administratives particulars, que és d’un mes a comptar des de la publicació de l’anunci corresponent.

Com que preval el termini establit en el plec, el termini de presentació de proposicions conclou el dia 16 de juny de 2016.

GP Ajuntament, TALLER INFORMÀTICA COL.LECTIUS RISC EXCLUSIÓ

L’Ajuntament ha iniciat un taller d’informàtica per a col·lectius amb risc d’exclusió

El curs està dirigit als adolescents amb un marcat índex d'absentisme escolar, al col·lectiu de dones amb risc d’exclusió social i a la gent gran.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Benestar Social, haprogramat un curs d’informàtica en una aula ja habilitada en l’antiga Escola Infantil Víctor Calatayud.

Es tracta d’un projecte destinat a la integració de col·lectius amb risc d’exclusió social. D’esta manera, l’Ajuntament pretén dotar de ferramentes els adolescents de Tavernes amb un marcat índex d’absentisme per tal que siguen capaços de crear-se un currículum i millorar les seues capacitats reals de trobar una feina.

A més, el curs ajudarà el col·lectiu de dones a realitzar una tasca de manera més eficaç i òptima en la recerca de treball, així com a les persones grans a iniciar-se en l’alfabetització digital i les xarxes socials.

La regidora de Benestar Social, Noèlia Alberola, ha manifestat que “dóna les gràcies a l’Obra Social La Caixa per l’aportació que fa en este i altres projectes, i valora molt positivament l’acceptació que té este curs en els seus usuaris”.

viernes, 13 de mayo de 2016

GP Ajuntament, NOVA ZONA JOCS INFANTILS

Els xiquets de Tavernes ja disposen d’una nova zona de jocs infantils

L’Ajuntament de Tavernes ha obert el nou parc infantil situat entre el carrer Paco Valiente i Na Violant d’Hongria.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Serveis Públics, ha creat una nova zona de jocs en un solar cedit al consistori. D’esta manera, l’Ajuntament afegeix un espai dedicat als menuts i evita l’estat d’abandonament en què es trobava.
La Regidoria va adjudicar a l’empresa Mobipark SL el contracte d’obra d’una zona amb dos tobogans, quatre seients amb molls i altres elements per als xiquets. A més, s’hi han instal·lat dues pèrgoles que faran ombra i una plataforma de cautxú. S’ha buscat en tot moment dotar-lo d’elements fàcils de traslladar en cas que en un futur es produïra la venda del terreny.  
L’adjudicatària s’ha encarregat també del subministrament de jocs en altres parcs, tant del nucli urbà com de la platja de Tavernes i la Goleta.
S’ha tractat de millorar les diverses zones de jocs infantils repartides pels jardins de la ciutat amb la renovació i reposició d’alguns elements: el parc de la plaça d’Espanya, el del passeig de Lepant, el del passeig de Colon, el del tir i arrossegament, el del carrer Metge Grau, el de la zona dels Sequers i el de  l’avinguda de la Marina.
El pressupost d’estes obres ha ascendit a 29.964,43 euros de les ajudes del Pla d’Inversió en Parcs i Jardins (PIPJ) de la Diputació de València.
D’esta manera, es pretén satisfer la demanda del barri, on resideixen bona cosa de famílies jóvens amb fills.

jueves, 12 de mayo de 2016

Nota de prensa VIAJES SIMEÓN

Simeón Sansaloni, recibe el premio de AEVAV a una trayectoria de más de 40 años en el sector turístico


El fin de semana pasado la agencia de viajes de La Safor, Viajes Simeón, estuvo de enhorabuena. Su fundador, Simeón Sansaloni, recibió el premio a más de 25 años de trayectoria por parte de AEVAV (Asociación Empresarial Valenciana de Agencias de Viajes). El acto, que se celebró en Oropesa del Mar (Castellón), en el Hotel Jardines de Bellver, contó con la participación de más de 50 agencias de viajes.

 El premio se le otorgó al empresario valenciano por sus más de 40 años en el sector de las agencias de viajes. En la actualidad, son sus hijos, Simeón y Amparo Sansaloni, los que llevan las riendas de la agencia valenciana que ya ha consolidado su relevo generacional.
 Viajes Simeón es una agencia de viajes de la Safor que ha sabido adaptarse a los nuevos tiempos. En la actualidad cuenta con dos oficinas, una en Tavernes de la Valldiga y otra en Oliva, desde donde ofrece sus servicios a particulares y a más de 150 empresas. Concretamente, uno de los servicios en los que se ha especializado Viajes Simeón ha sido el de viajes a ferias y congresos. Muchas de las principales empresas valencianas cuentan con Viajes Simeón para gestionar sus viajes de negocios.

Una de las ferias en las que ha destacado y destaca la gestión de agencia de la Safor es el certamen hortofrutícola internacional de Berlín, Fruit Logística. La agencia de viajes valenciana ha conseguido llevar a más de 500 empresarios del sector agroalimentario a esta cita ineludible del sector.
 Además, Viajes Simeón ha confiado mucho su estrategia de negocio en su equipo de profesionales, principalmente formado por mujeres. La formación y experiencia en este sector es fundamental para que las empresas clientes de Viajes Simeón sigan confiando en la firma valenciana para organizar sus viajes de negocios con total tranquilidad.

miércoles, 11 de mayo de 2016

GP Ajuntament, GUIA RUTES SENDERISTES

Una nova guia descobreix les rutes senderistes de Tavernes

“Caminant per Tavernes de la Valldigna” és la nova guia que recull sis rutes per a gaudir a peu tant per la ciutat com per la platja de Tavernes.


L’Ajuntament de Tavernes i el Patronat de Turisme de la Diputació de València publiquen una guia gratuïta amb les rutes paisatgístiques que recorren la ciutat de Tavernes i la platja.

Els veïns de Tavernes i els visitants podran explorar els racons naturals que ofereix el municipi. Des de la ruta de les Creus, la ruta de la Granata, la de l’Ombria, la del Bolomor, fins a la via ferrada Les Marujes i la Ruta dels Sentits.

D’esta manera, els interessats a gaudir dels enclavaments privilegiats de Tavernes ja disposen d’una guia que recull la informació bàsica per a poder planificar les seues excursions.

El regidor de Turisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que “seguim treballant per a donar valor als espais naturals i que els turistes coneguen les rutes senderistes que tenen al seu abast. A Tavernes tenim un gran patrimoni natural que volem cuidar i promocionar com un producte turístic més de la nostra ciutat”.

El Centre Excursionista de Tavernes ha col·laborat en el disseny de les rutes.

martes, 10 de mayo de 2016

GP Ajuntament, XIX VOLTA CICLOTURÍSTICA A LA VALLDIGNA

Tot a punt per a la XIX Volta cicloturística a la Valldigna

La cita esportiva serà este dissabte 14 de maig i tindrà lloc des de la Plaça Major de Tavernes de la Valldigna.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Esports, organitza la XIX Volta cicloturística a la Valldigna.

Els veïns que hi vullguen participar han de fer la inscripció a les 9:30 hores en la Plaça Major, des d’on està programada l’eixida a les 10 del matí. Els menors, fins a 9 anys, hi han d’anar acompanyats.

Primer es farà una volta per la ciutat i aniran cap a Simat, on està previst un esmorzar. Després continuaran amb una visita a Benifairó i, finalment, tornaran cap al poliesportiu de Tavernes cap a les 13 hores.

L’objectiu d’esta activitat és fer una marxa no competitiva per a gaudir dels paisatges que ens dóna la Valldigna i, a més, fer esport amb bicicleta per tal de conscienciar els més menuts. Tots els participants rebran una samarreta commemorativa de la volta.

GP Ajuntament, OBERT PERÍODE ESCOLARITZACIÓ A TAVERNES

Obert el període per a l’escolarització dels xiquets de Tavernes

Els pares, mares o tutors que hagen de sol·licitar plaça per a escolaritzar els seus fills en educació infantil o primària ho poden fer ja fins al dia 19 de maig.


L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, informa que el termini per a fer la sol·licitud en un col·legi de Tavernes per al curs 2016/17 ja està obert.

És important que, abans de decidir-se per un centre educatiu o un altre, es conega el projecte educatiu de centre (PEC) així com el reglament de règim intern. Els dos documents estan exposats en el tauler d’anuncis de cada escola de Tavernes de la Valldigna.

La documentació que s’ha de presentar a l’entregar la sol·licitud serà l’informe de salut, una fotocòpia del full del llibre de família on estan inscrits tots els membres de la unitat familiar, una fotocòpia del DNI del pare i de la mare i la documentació per a baremar. 

La recollida d’impresos i entrega de la documentació es farà en la Casa de la Cultura de dilluns a divendres de 10 a 14:00, però també ho podran fer en el centre elegit en primera opció.

Les llistes provisionals d’admesos es publicaran el 2 de juny i fins al dia 6 es podran presentar reclamacions davant la direcció dels centres o la titularitat en els concertats.

La publicació en els centres de les llistes definitives d’admesos serà el 14 de juny. A partir d’ací s’haurà de formalitzar la matrícula abans del 29 de juny en el centre adjudicat. Si no es fa, implica la renúncia a la plaça escolar.

Tota esta informació, així com els criteris de baremació, es poden consultar en la web de l’Ajuntament de Tavernes, en el següent enllaç: http://tavernes.es/serveis/educacio/informacio-educacio/escolaritzacio ;

lunes, 9 de mayo de 2016

GP Ajuntament, SIMPÒSIUM "DIÀLEG PER SOCIETAT"

Primer simpòsium “Diàleg per societat” a Tavernes

L’acte, dirigit a les comarques de la Valldigna-Safor, tindrà lloc el dia 19 de maig, a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, a partir de les 19 hores. Es faran quatre xarrades i, finalment, un debat.

La ONG Solidaritat amb el Tercer Món Tavernes i l’Associació Moviment per una Humanitat Nova han organitzat el I Simpòsium sota el títol “Diàleg per societat”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes, Moviment Polític per la Unitat i Economia del Bé Comú.

L’acte es celebrarà el dijous 19 de maig en la Casa de la Cultura de Tavernes. A les 19 hores es donarà pas a la benvinguda i l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, farà la presentació del simpòsium. A les 19:15 hores començaran les ponències i, més tard, un col·loqui debat.

La primera xarrada, titulada El moviment polític per la unitat, serà a càrrec de Nieves Cruz Barrientos, encarregada de l’àrea de gestió econòmica de la Conselleria d’Educació i Ocupació de la Junta d’Extremadura. A continuació tindrà lloc Un lideratge per al diàleg, amb Francesc Brunés Mafà, professor d’Economia, Administració i Finances. La tercera ponència serà El polític de la fraternitat, amb Pilar Ferrero Fresno, regidora de l’Àrea de Benestar Social i Salut Pública de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro (Girona). La quarta xarrada serà sobre Economia pel ben comú. Una resposta social humana i sostenible en l’empresa, a càrrec d’Asunción Esteso Blasco, docent de cicles formatius Activitat Empresarial. Finalment es produirà un diàleg i un debat per a extraure conclusions.


Les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreçasolidaridadtavernes@gmail.com, o el mateix dia del simpòsium. 

Nota premsa GRUP MUNTANYA, CAMPAMENT TERRITORIAL ALACANT

MEMBRES DEL GMVALLDIGNA PARTICIPEN EN EL CAMPAMENT TERRITORIAL D’ALACANT.

Els membres de la Secció de Senders del GMV, participen esta cap de setmana en el Campament Territorial d’Alacant, es una activitat de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la CV i el Centre Excursionista Contestà de Concentaina, el lloc elegit en esta ocasió es el Refugi de les Foietes en clavat dins del Parc Natural de la Serra de Mariola.


El dissabte dia 7 a les 9 estava prevista l’obertura del campament així com una excursió  guiada al castell de Concentaina, per la vespra una projecció audiovisual del Parc Natural de la Serra de Mariola.


El diumenge 8, excursió a la Mola Alta de les Serrelles de 1.103 m d’altitud i desprès Clausura i entrega de recordatoris als participants.



Com ve sent habitual el membres del GMValldigna acudeixen a estes activitats, amb el fi de recolzar les activitats senderistes i dur el nom de Valldigna per tot el territori del País Valencià.


viernes, 6 de mayo de 2016

GP Ajuntament, VISITES A L´ULLAL GRAN

Els xiquets del Centre Obert visiten l’ullal

Els nou xiquets que van participar en l’excursió van fer un taller de reconeixement de plantes aromàtiques i altres activitats.

Este dimecres, 9 xiquets del Centre de Convivència-Centre Obert de Serveis Socials van fer una excursió a l’ullal de Tavernes, acompanyats de diverses monitores del departament.

L’excursió va eixir a peu des dels sequers fins a l’ullal. Una vegada allí es va explicar als xiquets l’ecosistema de l’ullal. A més, també van fer un taller de reconeixement de plantes aromàtiques i van fer jocs amb joguets reciclats.

Esta activitat ha estat organitzada pel Departament de Serveis Social de l’Ajuntament de Tavernes dins d’una sèrie d’activitats per a acostar el nostre entorn a estos xiquets amb dificultats. 

GP Ajuntament, INGRES CONSORCI COMARQUES CENTRALS

Tavernes aprova la sol·licitud de l’ingrés en el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes

Amb el reingrés en el Consorci, Tavernes tindrà un representant en este òrgan, que té la finalitat d’unir esforços en diversos temes com l’ocupabilitat.

El Ple d’este dilluns 2 de maig va aprovar la sol·licitud de reingrés en el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes amb l’objectiu de tindre un representant en este òrgan.

La finalitat del consorci és unir esforços en diferents àmbits, com la creació d’ocupació, els transports i carreteres, i qüestions territorials, entre altres.

El Consorci no ha tingut activitat durant anys, i ara, amb l’acord dels grups polítics representats en les comarques, s’ha decidit engegar el consorci de nou. Cal recordar que l’any 2002, Tavernes de la Valldigna va deixar el Consorci i va participar-hi a través de la Mancomunitat de la Safor. En l’acord aprovat pel Ple, per tant, s’ha sol·licitat el reingrés de Tavernes en el consorci com a membre de ple dret.

“El motiu pel qual volem participar-hi com a Tavernes de la Valldigna és perquè d’esta manera guanyem un representant i, per tant, tindrem més força i visibilitat. El consorci durà a terme polítiques en temes d’ocupació, comunicació i transports i, sobretot, farà d’àrea integradora per a demanar subvencions a Europa”, ha explicat l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan. 

GP Ajuntament, SETMANA CIUTADANA

Tavernes acull la Setmana Ciutadana

El dilluns 9 de maig tindrà lloc la inauguració de la Setmana Ciutadana a Tavernes, organitzada per l’Associació de Veïns La Valldigna, i divendres serà la cloenda.

L’Associació de Veïns La Valldigna, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes i la Confederació d’Associacions de Veïns de la Comunitat Valenciana, ha organitzat la XIX edició de la Setmana Ciutadana, que tindrà lloc des del dia 9 fins al 13 de maig.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, serà l’encarregat d’inaugurar la Setmana Ciutadana el dilluns 9 de maig, a les 18.30 hores, a la Casa de la Cultura. Jordi Juan parlarà sobre l’evolució dels valors cadastrals a Tavernes i les seues conseqüències en els ingressos municipals.

Dimarts serà el torn de Juan Tormo, arquitecte municipal de Tavernes, amb una xarrada sobre el traçat de la CV-50 en la nostra localitat. El dimecres 11 de maig, Iolanda Sánchez, coordinadora de CAVECOVA, oferirà una conferència amb el títol La mediació. Solució al conflicteDijous tindrà lloc la xarrada de Tavernes en el record, amb Ximo Mifsud del Grup Escolta Valldigna i Maria Luisa Grau de l’Associació de Veïns.

Finalment, el divendres 13 de maig tindrà lloc la presentació del llibre L’Escola Unitària Mixta Borderia, per Maria Jesús Llinares i Ester Gascón, i l’exposició La microescola Borderia (1961-1971). I més tard serà la cloenda amb el vicepresident de CAVECOVA, Manuel Lubary.

Els actes es celebraran en la Casa de la Cultura, i les xarrades de dimarts a divendres seran a les 19 hores. L’entrada és lliure. 

GP Ajuntament, CONVENIS ENTITATS LOCALS

Tavernes firma els convenis de 2016 amb diverses entitats locals

El valor total dels convenis ascendeix a 215.298,50 euros i inclou entitats esportives, ONG i societats de cultura i festes, entre altres.

Ahir, en el saló de plens de l’Ajuntament de Tavernes, va tindre lloc la firma de convenis amb diverses entitats i associacions locals. El valor dels convenis ascendeix en total a 215.298,50 euros.

Les subvencions s’han atorgat a entitats de cultura i festes, agricultura, clubs esportius, associacions de comerç local i associacions de serveis socials i ONG. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i pels regidors dels departaments relacionats amb les subvencions.