martes, 29 de agosto de 2017

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, CAMPAMENT NACIONAL MUNTANYA FEDME

Membres del GMValldigna han participat del 20 al 26 d'agost en Campament Nacional de Muntanya que organitza la FEDME. Tots els estius de cada any amb el fi de poder oferir als seus federats l'oportunitat de compartir les seues activitats favorites amb la seua família i entre amics s’organitza este campament, en aquesta ocasió els muntanyencs han visitat terres Asturianes en la vall de Nansa en la zona de Polaciones, tenint la base del campament en la localitat de Pejanda.

Cada any es reuneixen diversos centenars de federats en un enclavament especialment escollit per les seues especials característiques muntanyenques i per les possibilitats de desenvolupar la pràctica del muntanyisme a diferents nivells, des d'excursions de baixa dificultat i senderisme fins a ascensions d'alta muntanya.





Els muntanyencs de la Valldigna han realitzat activitats de divers nivell muntanyenc, marxes per senders, Ascensions als principals pics de la zona com el Cuernón de Penya Sagra de 2047m, Peña Labra de 2029 i el Pic  de Tres Mares de 2170m., durant totes les vesprades s'han realitzat projeccions d'audiovisuals sobre muntanya i medi ambient  i xarrades sobre seguretat en muntanya.

lunes, 28 de agosto de 2017

GP Ajuntament, FESTA SONA BAIXET


Centenars de veïns i turistes de la platja de Tavernes gaudiren dissabte passat de la primera festa Sona Baixet

El festival va comptar amb actuacions musicals, màgia, contacontes, jocs populars i tallers creatius per a tota la família.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna juntament amb LaCasaCalba, va organitzar el passat dissabte 26 d’agost la primera edició de Sona Baixet Fest(a) a la Platja de Tavernes. El festival va combinar actuacions musicals, màgia, contacontes, jocs populars i tallers creatius per a tota la família amenitzats amb minidisco i amb zona gastronòmica amb menjar i granissats de proximitat.
Des de les 18 hores i fins les 22:30 l’Avinguda de la Marina es va omplir de persones que s’acostaren a participar de la festa al carrer, majoritàriament famílies de Tavernes, però també turistes que es van desplaçar des de distints punts de la Safor per a gaudir d’aquesta festa. 
El festival va comptar amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

GP Ajuntament, LA COVA DEL BOLOMOR ES TRASLLADARÀ A LA PLATJA PER UN DIA

La cova de Bolomor es traslladarà per un dia a la platja de Tavernes

El divendres dia 1 de setembre, dins de la jornada de portes obertes del jaciment arqueològic, s’han programat tallers didàctics a l’avinguda de la Marina i el dia 2 es faran visites gratuïtes a la cova de la mà de l'equip d'excavació.

L’Ajuntament de Tavernes, l'Associació Cultural Bolomor i el Servei de Recerca Prehistòrica de la Diputació de València organitzen una jornada de portes obertes a la Cova del Bolomor per als dies 1 i 2 de setembre amb l’objectiu de posar-la en valor. També hi col·laboren el Centre Excursionista de Tavernes, Protecció Civil i la Policia Local.
D’esta manera, el jaciment arqueològic s’obri als veïns i visitants de Tavernes perquè coneguen este important indret que contribueix al coneixement del paleolític europeu, i on s’han trobat estructures de combustió amb una cronologia de 235.000 anys, les quals es troben entre les més antigues d'Europa.
Enguany, com a novetat, es faran els tallers didàctics de talla lítica amb sílex i de foc prehistòric per fricció a la platja de Tavernes. Serà el divendres 1 de setembre a partir de les 19 hores a l'avinguda de la Marina, enfront de l’oficina de turisme.
A més, per al dissabte dia 2, es realitzaran visites a la cova en horari de 10 a 14 hores i en grups de fins a 50 persones.L’equip d’excavació del jaciment, que treballa en la 29a campanya, explicarà tots els descobriments que s’han fet, així com realitzaran els tallers didàctics.
Per a poder fer la visita, que serà gratuïta, cal inscriure's abans al poliesportiu municipal o al telèfon 96 282 28 16. Els visitants hauran d’acudir a l’hora prevista a l’aparcament que s’ha habilitat als peus del jaciment arqueològic.

martes, 15 de agosto de 2017

Nota premsa Cáritas , CAMPANYA DEL QUILO, AGRAÏMENT

Finalitzem la Campanya dels quilos a la platja de Tavernes, realitzada durant els dies 12 i 13 d’agost, amb una molt bona participació. En aquest ja son 10 anys els que realitzem aquesta campanya estiuenca que va nàixer per tal d'aprofitar l’augment de la població durant  les vacances i així poder conscienciar a un major nombre de persones i recaptar més aliments per tal d’abastir l’Economat de cara als propers mesos de la tardor.
Passats els anys a més de recaptar aliments com a finalitat assistencial, les nostres campanyes i accions busquen dur endavant objectius com la conscienciació i denuncia social, la promoció i formació laboral. Actualment, i tot que ha minvat la quantitat de famílies que necessiten la nostra ajuda amb aliments, encara hi són unes 120 famílies les beneficiaris d’aquestes campanyes de recollida d’aliments. Però com al mateix temps aquestes campanyes generen un suport econòmic, ens  permeten el recolzament per tal de promoure  la formació i la integració social. Disminuir la cronicitat de moltes famílies de la vall és l’objectiu promocional que ens hem marcat amb preferència, són molts pares i mares de família els que necessiten millorar la seua formació acadèmica i laboral per tal d’eixir d’un cercle de dependència del que es retroalimenten.
Tots els voluntaris que formem Càritas Interparroquial de Tavernes ens sentim orgullosos de la tasca realitzada i dels resultats aconseguits durant aquest cap de setmana: 253 quilos amb aliments i productes de neteja  i 1735 euros. Aquestes quantitats testimonien, una vegada més, la solidaritat de tots els habitants de la Valldigna així com de tota la gent que ens visita.
Som tots una mateixa comunitat i com a germans i habitants de la mare Terra tenim el deure d’atendre, escoltar, acompanyar i ser acompanyats , compartir i ajudar a millorar les relacions social fomentant l’acompliment dels drets humans i facilitant els projectes promocionals i formatius necessaris que puguen permetre la millor integració en aquesta societat tantes vegades injusta i adversa.
Són moltes les accions realitzades al llarg de l’any per Càritas i el nostre equip vol manifestar el seu agraïment a tots aquells ciutadans, institucions , entitats i associacions  que donen suport a la nostra tasca de manera desinteressada, així com als mitjans de comunicació pel suport donat per a tal de difondre-les i  com no a l’Ajuntament de Tavernes pel seu recolzament.

Gràcies, moltes gràcies a tots !

viernes, 4 de agosto de 2017

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, SENYALITZACIONS EN MAL ESTAT

http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 685.633.185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458


La Valldigna, a 27 de juliol de 2017

Els membres del Voluntariat Ambiental de GMValldigna que estan realitzant les tasques de vigilància als termes de Benifairó de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna informen del mal estat de la senyalització de les rutes de senders,  ja que una gran part d’estes senyals han desaparegut o es troben en molt mal estat.

Algunes d’elles presenten inclús un estat molt deteriorat com la senyalització de la ruta del castell de la Reina Mora a Benifairó de la Valldigna, inclús el panell general presenta impactes de bala i les senyals indicatives algunes han desaparegut i altres ni estan.

Als senders de Tavernes de la Valldigna també presenten un deteriorament greu així com falten moltes senyals sobretot a la par del canal de defensa on  comencen les rutes, on fan mes falta per que els senderistes que no coneixen la zona puguen començar la seua ruta en garanties d’evitar pèrdues, molts d’ells es queixen als voluntaris per la falta d’informació.


miércoles, 2 de agosto de 2017

GP Ajuntament, IV FESTIVAL CORALS CANÇONS A LA MAR


Tavernes acull la quarta edició del festival de corals, Cançons a la mar

Tindrà lloc el pròxim dia 6 d’agost a les 20:30 hores al Parc del Llac de la Goleta de la platja de Tavernes.

La platja de Tavernes serà l’escenari del IV Festival de Corals “Cançons a la mar”, que donarà un impulsar la música coral en un entorn natural com és el llac de la Goleta.
Els cors que participen en el festival són l’Orfeó Veus Juntes de Quart de Poblet i el Cor AACEMA de València. Completarà l’actuació la Coral Marinyén de Tavernes de la Valldigna, dirigida per Fran Lledó, que té un bagatge d’actuacions representant la ciutat de Tavernes en nombrosos pobles i ciutats de tot el país.
Finalment, sota la batuta de Fran Lledó, faran un cant comú que clourà esta edició.

martes, 1 de agosto de 2017

GP Ajuntament, NOU DISSENY WEB MUNICIPAL

Tavernes estrena web amb un nou disseny més intuïtiu i dinàmic

L’objectiu és acostar l’activitat de l’Ajuntament als ciutadans de Tavernes, facilitant-los la navegació dins la web i que puguen accedir de forma senzilla i directa a la informació.

L’Ajuntament de Tavernes obri una web municipal renovada a través de la plataforma de la Diputació de València on hi ha més de 200 municipis adscrits.
La nova web, que s’ha presentat hui al saló de Plens, ofereix importants millores perquè els ciutadans del municipi puguen emprar esta xarxa com un servei més i accedisquen a la informació de manera més ràpida i directa. La pàgina té un nou disseny molt més intuïtiu, que parteix de tres itineraris: Turisme, Ajuntament i Transparència.
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha destacat que “per a nosaltres com a govern la web és una eina molt important que es resumeix en una sola paraula: transparència. En cadascun dels rànquings que es publiquen en la Comunitat Valenciana pel que fa a la transparència de les webs municipals, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna sempre està en les primeres posicions, quan es compara en Ajuntaments similars en quant a població”.
Una vegada dins la icona de l’Ajuntament, tot el contingut està ordenat per categories, per tal que siga fàcil la localització de la informació. Serveis municipals, informació sobre l’Ajuntament, el Ple en directe i notícies, així com bans, esdeveniments i els anuncis destacats són alguns dels continguts que podran trobar els usuaris.
A més, s’han disposat unes icones amb els telèfons d’interés actualitzats, les farmàcies de guàrdia, l’agenda d’activitats i l’emissora de ràdio municipal, Valldigna Ràdio.
Una de les millores introduïdes en la nova plataforma és el cercador. En este nou model de web podrem realitzar cerques d’una forma més àgil i eficaç.
El regidor de Comunicació, Enrique Chofre, ha assenyalat que “un dels objectius fonamentals ha estat modificar el cercador. Este és molt més potent ja que els documents es creen directament a la web. Per tant, a l’hora de cercar qualsevol tipus d’informació serà molt més ràpid i eficaç”.
Des de la web, que continua tenint el mateix domini (www.tavernes.es), es podrà accedir als perfils institucionals de Facebook, Twitter i Instagram.

Nova aplicació per a telèfons mòbils a finals de setembre

Una nova APP per a telèfons mòbils connectada a la web serà una eina de rellançament del turisme de Tavernes i permetrà la comunicació entre l’ajuntament i el ciutadà que podrà rebre avisos amb informació del seu interès.