sábado, 30 de enero de 2016

ADISVA, JORNADA DE PORTES OBERTES

Vinc de la jornada de portes obertes del local que ADISVA, després d'un grapat d'anys des de que el començaren, per fí està a punt de poder ficar en marxa, queden els tràmits burocràtics administratius pertinents. 

Un local al que l'opinió majoritaria definía com a molt ample i molt luminós. I es que compta amb unes amplies estàncies i, al estar orientada la façana principal cara al sur, una llum natural esplendida, este matí entrava el sol per tots els llocs, i amb ells una sensació gran de benestar. 

Enhorabona a ADISVA i a vore si prompte, ben prompte, tornem a anar a la seua inauguració ofical i amb ella la ficada en marxa definitiva i en la pràctica de les instal.lacions.

Vos deixe unes imatges de part del local. 

zona de taller
aules polivalents
menjador comunicat amb cuina

recepció
façana principal

viernes, 29 de enero de 2016

GP Ajuntament, ASSEMBLEA CIUTADANA DIJOUS 11 FEBRER

El govern de Tavernes convoca una assemblea ciutadana per a informar sobre qüestions d’interès per a la ciutat

L’acte es celebrarà el dia 11 de febrer en la Casa de la Cultura i es tractaran temes com el col·lector de la platja o la piscina coberta.

El govern de l’Ajuntament de Tavernes ha convocat de nou l’assemblea ciutadana, amb l’objectiu de reunir els veïns de la ciutat per tal d’informar sobre determinats temes d’interès.

L’assemblea tindrà lloc el dijous 11 de febrer a les 20 hores en la Casa de la Cultura, i hi estaran present els membres del govern municipal.

Durant esta reunió, el govern valler informarà a la ciutadania sobre diverses qüestions importants, com els pressupostos de 2016 i les inversions previstes. A més, explicarà la situació del col·lector de l’avinguda de la Marina de la platja, així com l’estat actual de la piscina coberta. En la reunió també es tractarà el calendari de les assemblees veïnals per barris, on es confeccionaran els plans d’inversió de la via pública. Finalment, es dedicarà un espai a precs i preguntes.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha indicat que “reprenem de nou estes reunions informatives, que sempre han estat molt ben valorades per la ciutadania vallera. En estes assemblees pretenem comentar amb el veïnat temes importants de la ciutat de tu a tu, de manera directa. És, alhora, un exercici de transparència i proximitat”. 


miércoles, 27 de enero de 2016

GP Ajuntament, VISITA DEL D.G. DE DIVERSITAT FUNCIONAL A ADISVA

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, visita ADISVA

El centre, que està en fase d’habilitació, farà una jornada de portes obertes este dissabte.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, el president de la Fundació ADISVA, Eugenio Pérez, el president de la Mancomunitat de la Valldigna, Vicent Rivera, i representants de diverses associacions han acompanyat el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, durant la seua visita al centre ocupacional ADISVA de Tavernes de la Valldigna.

Antonio Raya ha visitat ADISVA per a conèixer el centre de primera mà, i, a més, assabentar-se de la seua situació. Ha recorregut les diverses aules que componen l’edifici, que està actualment en fase d’habilitació i petició de sol·licituds.


El director general ha recalcat l’interès de la visita. “Cal remarcar que el centre està en un lloc ideal, prop del poble i en un entorn natural. La necessitat d’este servei és inqüestionable; a més, la llista d’espera és llarga i ara estem treballant junt amb associacions, ajuntaments i associacions de pares per a fer disminuir eixa llista. El centre ocupacional és fonamental per a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional”, ha assenyalat.

Este dissabte, 30 de gener, el centre ocupacional ADISVA farà una jornada de portes obertes per a totes les persones interessades a conèixer el centre. L’horari serà des de les 11 hores fins a les 14 hores. 

GP Ajuntament, CALENDARI CONTRIBUENT 2016

L’Ajuntament elabora el calendari del contribuent 2016

El pagament dels impostos municipals s’inicia el pròxim mes de febrer. El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, incideix en els problemes de les domiciliacions bancàries a causa de la reordenació dels bancs.

La regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha elaborat el Calendari del Contribuent 2016, on consten les dates perquè els ciutadans efectuen els pagaments del impostos municipals corresponents a este any. El calendari es pot recollir en el consistori, en les entitats bancàries, edificis públics de la ciutat i pàgina web de l’Ajuntament.

La taxa de guals i la taxa de vehicles de tracció mecànica comença el pròxim 3 de febrer i fins al 5 d’abril per als rebut no domiciliats. Per als rebuts domiciliats, els dos pagaments es realitzaran el 9 de març.

Els impostos del fem i dels caixers s’abonaran, per als rebuts no domiciliats, del 18 d’abril al 19 de juny. Així mateix, per als rebuts domiciliats, el cobrament serà el dia 20 de maig.

Seguidament, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’IBI rústica (dels terrenys i camps agraris), s’abonarà des del dia 16 de setembre fins al 17 de novembre per als rebuts no domiciliats. La data establerta per als rebuts domiciliats dels dos impostos és el 14 d’octubre.

Per al pagament de l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI urbana), els ciutadans que tinguen els rebuts domiciliats podran realitzar-lo en tres terminis. La primera fracció de l’IBI s’efectuarà el 15 d’abril, la segona fracció el 27 de juny, i la tercera fracció el 2 de setembre. En canvi, per als rebuts no domiciliats, el cobrament de l’IBI es realitzarà des del 29 de juny fins al 5 de setembre.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, indica que “a causa de la reordenació bancària, de les absorcions i els canvis que els bancs han experimentat els últims anys, moltes persones pensen que tenen totes les dades bancàries correctes, però després el banc torna el rebut perquè resulta que el número de l’IBAN ha canviat”. D’esta manera, el regidor recomana als veïns que s’asseguren de tenir totes les dades actualitzades; en qualsevol cas, els ciutadans poden passar a informar-se per les dependències de recaptació de l’Ajuntament.

viernes, 22 de enero de 2016

Nota de premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, AGRESSIÓ COVETES

EL GMVALLDIGNA, RECORDA DE LES AGRESSIONS FETES A LES COVETES DE MONSSÉN RICARDO.

Des del  Grup Muntanya Valldigna, denunciem i recordem les agressions fetes a les Covetes de Mossén Ricardo i demanem que s’actue el mes aviat possible, per mantindré el nostre patrimoni Històric-Cultural.

 


Les Covetes de Mossén Ricardo estan situades al cap de la Serra de Corbera (les Creus), en el paratge denominat de les Fontetes de Cantus, es daten del Mesolític Inferior, entre l’any 12.000 i 9.000 a. c.. es tracta de dos abrics, on estroben els gravats que consten de traçats en una superfície prou uniforme. Segons l’inscripció de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport li correspon l’inscripció en la secció primera de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià amb el nº ZA-387-AR.

 


La Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, segons l’Acord de data 21 d’octubre de 2011 del Consell (DOCV 6.637 de 25-10-2011), en que s’aprova la relació de coves abrics i llocs amb art rupestre de la província de València, acorda l’Inventari General de Patrimoni Cultural Valencià de coves abrics i llocs amb art rupestre.


Les Covetes de Mossén Ricardo i altres situades al País Valencià, entren en l’actualització de l’art rupestre de la província de València, este fet s’ha materialitzar en una base de dades en que es recull la informació necessària per una correcta protecció. Els treballs també han permès no sols corregir dades i incorporacions de nova documentació del jaciments d’art rupestre coneguts, si no que documentar-ne de nous. Cal destacar la troballa de trenta-huit nous abrics, dels quals trenta amb gravats rupestres.



 Des del GMValldigna creiem i contribuirem en defensar el nostre patrimoni  Paisatgístic, Monumental, Històric i Ecològic, així com entenem que es una tasca primordial en la conservació i difusió turística de la nostra de la comarca de la Valldigna.

GP Ajuntament. PREMIS FALLES

Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2016

Els Premis a l'ús del valencià en les falles 2016 estan convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística, a través del Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Tavernes.

L’Ajuntament de Tavernes, a través del Gabinet Municipal de Normalització Lingüística, convoca els Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2016, dirigits a les sis comissions falleres del municipi, que poden optar a guanyar algun dels tres premis que es reparteixen.

La regidora de Promoció Lingüística, Bea Ferreres, destaca que l’Ajuntament “té un compromís amb la promoció i normalització del valencià. Per tant, també volem premiar la implicació de les falles de Tavernes, que s’esforcen i s’impliquen per a normalitzar l’ús del valencià, tant en els monuments, en els llibrets, com en la festa fallera. A més, enguany s’hi inclou la valoració de l’ús del valencià en les xarxes socials, com Facebook”.

El primer premi està dotat amb 1.000 euros, el segon amb 600 euros i el tercer amb 300 euros. Les tres falles guardonades amb estos premis, també rebran el banderí acreditatiu. El jurat valorarà l’ús i la qualitat del valencià en la retolació de la falla, el llibret faller, la retolació en el casal i en el voltants, en les xarxes socials i en qualsevol altre element que el jurat considere convenient. A més, el jurat podrà declarar desert qualsevol premi si estima que els elements presentats no tenen la qualitat suficient.

El jurat dels Premis a l’Ús del Valencià estarà format per tres membres: el regidor de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Tavernes (o persona en qui delegue), un membre designat per la Junta Local Fallera i el dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament (o persona en qui delegue). Cal destacar que la seua decisió serà inapel·lable.

Les comissions falleres interessades a participar-hi hauran d’entregar el llibret faller en el Gabinet Municipal de Normalització Lingüística del consistori abans de les 14 hores del dia 7 de març de 2016.

GB de premsa Ajuntament, MILLORA DEL LLAC DE LA GOLETA

Iniciats els treballs per a millorar la qualitat ambiental del llac de la Goleta

Les obres, que ja han començat i tindran una durada de tres mesos, es realitzaran amb una subvenció de la Diputació de 94.210 euros.

La Regidoria de Contractació i Obres Públiques, a través del Pla Provincial d’Inversions Financerament Sostenibles, destinarà 94.210 euros (IVA inclòs) al Projecte de Naturalització del Llac de la Goleta.

Els treballs, que han començat fa poc, tindran una durada de tres mesos, aproximadament. El projecte té com a finalitat dur a terme les activitats necessàries per a naturalitzar el llac de la Goleta de la platja de Tavernes. Així mateix, el projecte preveu altres objectius per a millorar la qualitat ambiental de l’estany. Entre estos treballs hi ha la recirculació de l’aigua, evitar la falta d’oxigen en l’aigua i en els sediments, augmentar la transparència de l’aigua, fer disminuir els nutrients de l’aigua i dels sediments, i aconseguir l’equilibri ecològic del llac.


A més, amb este projecte, l’Ajuntament també pretén millorar i fomentar l’ús lúdic, recreatiu i paisatgístic del llac de la Goleta, així com aconseguir una gestió sostenible econòmicament i ambientalment d’este paratge de la platja. Una altra de les prioritats és conscienciar, educar i informar els veïns, visitants i usuaris de Tavernes per a poder mantenir les millores de l’estany.

Diverses empreses van presentar les seues ofertes per a dur a terme el projecte, però la proposta d’Hedra Enginyeria Agrícola, Jardineria i Paisatgisme SL fou la que va rebre l’adjudicació de les obres, que es compromet a realitzar per un import de 88.557€  (IVA inclòs).

jueves, 21 de enero de 2016

ACEPLAT en FITUR

Nota de premsa ACEPLAT

L'associació de comerciants i empresaris de la platja de Tavernes, ACEPLAT, va participar en el dia d'ahir de forma molt activa en la Fira Internacional de Turisme, FITUR, en Madrit.

Varis dels seus membres van estar presents durant tot el dia en els diversos actes de promoció de la Valldigna duts a terme, i dos d'ells van ser protagonistes a més del "cooking show" al elaborar i servir David Giner amb l'ajuda de Concha Gómez unes dues-centes racions "d'arròs de vigília", el típic arròs que elaborem en Tavernes en Setmana Santa amb mandonguilles d'abadejo, panses i cigrons.



El plat va tenir un excel·lent acolliment tant entre el public assistent, que no va deixar ni un gra d'arròs, com entre els altres professionals de la restauració presents, els quals van demanar reiteradament a David la recepta, així com entre els mitjans de comunicació que cobrien l'acte, fins al punt que la COPE va entrevistar en directe a membres d'Aceplat els quals van explicar en les ones en què consistia el plat, els seus orígens, d'on era típic i els seus ingredients.



Davant este èxit sense pal·liatius, el regidor de turisme Josep Llàcer i els membres d'Aceplat van coincidir en repetir el proper any este acte, amb la finalitat de consolidar i donar a conéixer este plat tan típic de la nostra gastronomia local, per a lo qual a més en el pròxim mes d'Abril es realitzarà un concurs gastronòmic sobre el mateix, de la qual cosa s'informarà al seu moment. 


lunes, 18 de enero de 2016

ERRADA INSCRIPCIÓ CORRECAN

M'ha arrivat el següent : 

Comentar-vos que la web d'inscripció al correcan té una errada, és www.carrerasvintage.es i nowww.carrerasvinatge.es

Gràcies!!

Gabinet PA, SANT ANTONI

Tavernes celebra la festivitat de Sant Antoni este cap de setmana

La cremada del pi, la benedicció dels animals, una exhibició eqüestre i la segona edició del Correcan, són algunes de les activitats programades.

La Comissió de Festes Sant Antoni Abad, Gerson i l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna, junt amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes, han organitzat diverses activitats per a celebrar la festivitat de Sant Antoni durant els dies 22, 23 i 24 de gener.

El divendres, 22 de gener, hi ha programada una desfilada amb nou cavalls per a entrar el pi al passeig País Valencià. L’acte començarà a les 19 hores des del carrer Major.

El dissabte, 23 de gener, continuen les activitats amb la segona edició del Correcan (cursa amb gossos), a les 16.30 hores en el Pavelló Municipal d’Esports. Seguidament, a les 17 hores, tindrà lloc una exhibició eqüestre a la pista posterior del col·legi Alfandech. A les 19.15 hores serà el torn de la cercavila en honor a Sant Antoni, amb la participació de l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna. Més tard, a les 20.30 hores, es realitzarà la tradicional cremada del pi al passeig País Valencià, on també hi haurà sopar amb mistela, carn i embotit.




Finalment, el diumenge, 24 de gener, es celebrarà la missa i sermó en honor a Sant Antoni, a les 10.30 hores a l’església Sant Pere. Al finalitzar, està programada una cercavila acompanyant el sant, des de l’església fins al Passeig Colón, on tindrà lloc una dansada de balls popular i la benedicció dels animals.   

Cal recordar que els interessats en participar en el Correcan hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web www.carrerasvinatge.es, o el mateix dia de la prova una hora abans, a les 15.30 hores, amb un cost d’un euro. El recorregut tindrà una distància de 2 km.

sábado, 16 de enero de 2016

REFLEXIONS VARIES AL VOLTANT DELS GRUPS PARLAMENTARIS

Estos tres darrers dies he anat penjant reflexions sobre el tema dels grups parlamentaris, i ací vos les deixe tottes juntes, perquè del conjunt trau ú millors conclusions. 

I afisc una pregunta-reflexió al final, a vore si algú la sap respondre.


Bicicletes, banda de música al ritme de música valenciana, ecologistes, gent vestida informalment, mooooolta gent jove i fins un bebé, en el congres ara mateix : Algo sí está canviant en Espanya, ja era l.hora !!!


S.ha consumat el primer acte de la gran coalición, en uns dies el segon ? Pot ser, de suicides està ple el mon mondial, i Espanya no és una excepció.


El PPPsoe deixa fora de l.altra Mesa, la del Senat, a la tercer força en éste com es Podemos, i donen per contra entrada al PNV ... S'amplia la gran coalición ?
Com ha dit el portaveu moradet, el Psoe pareix que estiga diguent aposta adeu al govern d.Espanya ...
Pense no va dessencaminat, està buscant que el menyspreci a Podemos i coalligats provoque el rebuig d.estos a donar suport a Pedrete, i així tindre l.excusa per a que governen PP i Ciudadanos ...
Que mal pensat soc ... O no ...

Els diputats d'ERC no trobaven on sentar.se en l.hemicicle ... Premonició ?

Es a dir, amb els dos partit que defenen independitzar-se d'Espanya la Mesa va a fer la vista grosa i sobre no arrivar al 15% en Barcelona es van a permetre tindre grup, i amb Compromís que ho complix de sobra van a ser quisquillosos ... És per fer-los la pilota per a vore si es calmen ?
Igual és qué ens tindriem que ficar més radicals ... Ens espenten sense dubte, i als no soberanistes com jo a cada vegada ens costa més i més ser-ho.
En Catalunya a més s'empenyen en negar-los la veu, més independentistes, ací si ens neguen la veu vorem.
Es veu que no ho entenen, a força de urnes ho entendran.

El Psoe cedix dos senadors a ERC i Convergència, a més del que va cedir ja al PNV, per a que tinguen grup.
Mentres no li deixen lloc en la Mesa al tercer, Podemos, i ens neguen grup a Compromís, En Comú i Marea : És o no és una clara provocació per a que no donem suport a Pedrito i així tindre l'excusa per a que governe el PP davant la alternativa de noves eleccions ?
Doncs això, el Psoe va ensenyant poc a poc i cada vegada més la pateta, i ésta cada vegada és menys roja i més blaveta, en uns dies ja "vola" i tot.
Quina vervonya deuen tindre les persones que encara queden d'esquerres en eixe partit vegent com s'imposen de nou aquells que ja els vengueren en ares de la raó d'Estat quan es va modificar el 135 de la CE per a que cobren abans els bancs que atendre les necessitats socials, els de la OTAN de entrada No i de salida tampoco, i altres i altres més.


Ara resulta, diuen, que el PP té por a un potent grup de entre 19 i 27 diputats provinents d.aquelles coalicions a les que no ens volen deixar tindre grup propi, perquè coordinats com estarem dominarem el grup mixte.
Em ve al cap una cançó que dia "sufre mamón, devuelveme a mi chica ... "
Doncs rés, per a no fer.los sofrir vorem d.estar quiets i calladets ... Sí, segur 


Escoltant a Oscar López tractant d. explicar lo inexplicable, deduisc que la jugada de facilitar com siga que ERC i la marca de Convergència tinguen grup propi en Les Corts Generals, mentres li fan la punyeta a Podemos i coalicions com tots sabem, és una clara tàctica de que els catalans li diguen sí o s.abstenguen en una possible investidura de Pedrito, i que als segons els siga impossible dir sí per tots els entrebancs ficats i així tirar.los la culpa d.una despres abstenció socialista i govern popular.
Però els nostres i els d,Iglesias son llestos, molt llestos, i no caurem, si fa falta anem a noves eleccions i ho pagaran car, però que ven car els "socialistos", i si no son ara seran en quatre anyets, però cauran com en Grecia han caigut.
I a més estan aconseguint que aquells que ens oposarem al pacte encara ens sigam oposant a tal i com s.ha signat, comencem a no vore malament una forma d.aglutinar la veu valencianista amb altres sense perdre la nostra identidat nacionalista i assegurant.nos esta vegada, això sí, poder tindre un grup propi sense cap de dubtes, fórmules hi han i varies.

P.D. El rei va a rebre entre altres a Baldo. És a dir, som clarament una coalició diferent i diferenciada per a recomptar els vots i per a rebren.s el Jefe del Estat per a vore a qui li encomana el govern, però no xq un reglament ho diu tindre grup propi diferent i diferenciat d.altres ...
Està clar, no ???


Una reflexió per a acabar l'article : Si donar suport al referéndum en Catalunya és trencar Espanya, donar-li més veu en Senat i Congrés de la que han aconseguit en les urnes als que sí la volen trencar qué és ? 
I al mateix temps llevar-la a qui sí ho ha aconseguit en éstes i vol una Espanya unida encara baix altre modèl. 






viernes, 15 de enero de 2016

Gabinet Premsa Ajuntament, FITUR 2016

Tavernes participa en la Fira Internacional de Turisme 2016 amb la marca Valldigna

Des del dimecres 20 fins al dissabte 23, Tavernes oferirà diverses activitats, com el show cooking o un vídeo de promoció turística.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Turisme, Josep Llàcer, viatjaran a Madrid la setmana que ve per a participar en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) dins del marc del Patronat de Turisme de la Diputació de València. No obstant això, “hem volgut mantenir la marca de la Valldigna per a donar-li una continuïtat i coherència al treball dels últims anys”, apunta Llàcer.

Resultado de imagen de fitur 2016Les activitats programades per als cinc dies que dura l’esdeveniment són variades. El dimecres dia 20 hi haurà, a les 12.30 hores, una roda de premsa on es presentaran els nous productes turístics de la ciutat: rutes mediambientals adaptades, festivals musicals i culturals i la cova del Bolomor. Més tard, a les 13 hores, tindrà lloc un show cooking. Es tracta d’una demostració de cuina en directe, en què el restaurant San Bernardo cuinarà un plat típic de Tavernes com és l’arròs al forn de vigília (amb cigrons i panses). I, per a acabar, a les 16 hores està prevista la visita oficial de la Diputació de València.

El dijous dia 21, la Generalitat farà la visita oficial a l’estand de Tavernes i la Valldigna. El divendres 22, a les 12 hores, tindrà lloc la projecció del vídeo de promoció turística de Tavernes en les pantalles de la plaça central, en què es donarà a conèixer la platja, les muntanyes, el patrimoni històric i cultural, les festes, les tradicions i la gastronomia. Finalment, el dissabte dia 23, el Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes i la rondalla actuaran en la plaça central per a mostrar la nostra cultura i folklore. A més a més, la fallera major de Tavernes, Ana Benavent, i el president de la Junta Local Fallera, Salva Talens, faran promoció activa de la festa de les falles.

“Enguany hem programat més activitats per a tindre una participació més activa, de manera que l’oferta turística de Tavernes siga més visible dins de l’esdeveniment de Fitur”, apunta Llàcer. 

Gabinet Premsa Ajuntament, REGENERACIÓ PLATJA TAVERNES

El delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, visita les obres de regeneració de la platja de Tavernes

Les obres de regeneració de la Goleta finalitzen amb una aportació de 60.000 tones d’arena i un pressupost de 770.000 euros. El delegat ha estat acompanyat per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i altres autoritats.

El cap de demarcació de Costes, Vicent Ybarra, el delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, i el subdelegat del govern a València, Juan Carlos Valderrama, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, han visitat la zona nord de la platja de Tavernes per a veure les obres de regeneració d’arena en esta zona. Durant la visita els han acompanyat l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el regidor de Turisme, Josep Llàcer, la regidora Llum Sansaloni i l’arquitecte de l’Ajuntament, Juan Tormo.


El mes de novembre es van produir temporals en la platja de Tavernes que van tenir com a conseqüència una pèrdua important d’arena, de manera que va ser necessari realitzar unes obres de regeneració d’urgència. El govern ha destinat a estes actuacions al voltant de 770.000 euros per a reparar els danys dels temporals, fet que ha suposat un recondicionament de la platja.

Les obres, que han consistit en la col·locació d’arena, ja estan acabades. Els sediments que s’han aportat a la Goleta procedeixen de les pedreres de l’interior i de les platges pròximes a Tavernes, com la platja de Sant Antoni de Cullera. En total, s’han aportat 60.000 tones d’arena, fet que ha permès que esta zona experimente un creixement d’uns quaranta metres d’amplària mitjana.

“La conservació, el manteniment i la preservació de les platges és fonamental des d’un punt de vista mediambiental i també per a impulsar un sector tan important per a la Comunitat Valenciana com és el turisme”, apunta Moragues.

En la mateixa línia, Jordi Juan subratlla que el turisme “és fonamental i un sector econòmic que cal promoure, però sense tindre arena és pràcticament impossible. Per tant, estem satisfets que s’hagen recordat de la nostra platja”.

Gabinet Premsa Ajuntament, MODERNITZACIÓ ADMINISTRACIÓ

L’Ajuntament es reuneix amb la Diputació per a tractar la modernització de l’administració

Els regidors vallers van informar el diputat provincial de les mancances que té el consistori, per a poder oferir millors serveis als ciutadans.

 L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Modernització, Quique Chofre, es van reunir amb el diputat provincial de Modernització i Informàtica, i regidor de l’Ajuntament de Carcaixent, Ivan Martí, per a tractar inquietuds sobre el Programa d’Implantació de l’Administració Electrònica (PIAE).

Durant la reunió, Juan i Chofre van comunicar al diputat les necessitats que té l’Ajuntament per a adequar-se a este programa, és a dir, a totes les eines tecnològiques del consistori derivades de la implantació de l’administració electrònica, així com al nou procediment administratiu conegut com paper zero. “Vam exposar al diputat quines eren les mancances reals de l’Ajuntament a fi de poder oferir un millor servei als ciutadans. També li vam traslladar quina és la visió que tenim des de l’Ajuntament sobre el paper que ha de jugar la Diputació en esta matèria”, explica Chofre.

El regidor assenyala que el consistori és conscient que els recursos de la diputació són limitats. Per este motiu, l’Ajuntament “està disposat a traslladar a la Diputació l’experiència de la relació directa amb els ciutadans”. Així doncs, Juan i Chofre van plantejar al diputat “la visió de deixar de banda els recursos privats (programes propietaris) i començar a treballar amb programes de codi obert, que són estatals.

La finalitat és que la Diputació preste ajuda a Tavernes amb determinats programes, que sense l’entitat autonòmica no seria possible. El regidor destaca “la bona predisposició” per part del diputat. 

miércoles, 13 de enero de 2016

LEGAL ? POT SER, ÉTIC SEGUR QUE NO

Resultado de imagen de legal pero no eticoEn el dret espanyol es distinguix entre les normes denominades "de rango superior" de les denominades "de rango inferior".

Entre les primeres les lleis i entre les segons els reglaments.

Un article d'un reglament, es a dir, un article d'una norma "de rango inferior" va a impedir la voluntat de 670.000 valencians manifestada en les urnes, i qué és tindre un grup valencià en el congres encapselat per Joan Baldoví.

És legal ? Pot ser, ho sabrem quan tingam la sentència al recurs que es presentarà.

És étic ? Amb tota seguretat, NO !!!