martes, 12 de julio de 2016

GP Ajuntament, SETE SÓIS SETE LUAS

El Clot de la Font obri la XXIVedició del Festival Sete Sóis Sete Luas que continuarà en el més d’agost en Sant Llorenç i en el Llac de la Goleta

Entre els artistes que acudiran es troben Urbàlia Rurana i Clara Andrés, dos formacions de música tradicional valenciana que actuaran dins dels paratges naturals més importants de Tavernes.

L’Ajuntament de Tavernes organitza, un any més, el festival internacional Sete Sóis Sete Luas, que comptarà amb música tradicional valenciana, italiana i brasilera.Tavernes de la Valldigna és seu a Espanya d’este Festival Internacional que promouel diàleg intercultural entre els països de la conca del Mediterrani i del món lusòfon.

Enguany, inaugura el festival Urbàlia Rurana el dia 13 de juliol en un dels paratges naturals de Tavernes, el Clot dela Font, a les 20:30 hores. Esta formació fa més de dues dècades que conrea el seu estil particular de música popular i mediterrània. Amb les cançons i melodies populars de les comarques valencianes (havaneres i cançons de taverna, jotes cantades, romanços i cançons de colla) i dels països mediterranis veïns (zonaràdikos, tarantel•la, branda, hassapiko...). Urbàlia Rurana ens convida a gaudir apassionadament de la música popular de casa nostra i de la contornada, en format de concert i ball de plaça.

A més de les veus, la seua instrumentació, exclusivament acústica, inclou dolçaines, flautes, mandolina, mandola, guitarró, acordió, bateria i altres percussions. Avui, amb 5 discos a l’esquena, diversos premis, centenars de concerts a casa i en múltiples països europeus, i el reconeixement de crítica i públic, ha esdevingut una de les formacions fonamentals del folk valencià.

Per al dia 10 d’agost, a les 20 hores, hi ha programat un concert de la formació deClara Andrés on presenta el seu tercer treball: “Entre línies”, en l’Ermita de Sant Llorenç, lloc privilegiat ja que ofereix unes magnífiques vistes panoràmiques de la mar Mediterrània.

Després de “Dies i dies” i de “Huit”, "Entre línies" és el nou disc de la bandautora d'Oliva, Clara Andrés. El disc dibuixa un després, un vers més lluny i l'equipatge. Obri un calaix de moments viscuts, els agafa entre línies, el torna a tancar i continua... tot això cantat amb la seua veu càlida i sensual i embolcallat amb el teixit musical que sempre fan tan a mida els músics German Ycobalzeta (guitarres, cavaquinho), Xarli Oliver (percussions) i Aleix Forts (contrabaix). Amb les grans aportacions, a més a més, de Carles Belda (acordió) i Pau Valls (trompa).

Amb estes dos formacions, l’Ajuntament de Tavernes aposta per promocionar els artistes valencians dins d’esta xarxa internacional de música que és el Sete Sóis Sete Luas, així com també, donar a conèixer dos dels paratges més emblemàtics de la nostra ciutat.
La Plaça del Llac, en la Platja de la Goletade Tavernes, és altre dels escenaris escollits. El dijous 11 d’agost a les 22:30h continua la programació amb Tribali Music, provinents de Malta.

Sitar tradicional, didgeridoo, morchunga, guitarra acústica, harmònica i percussions es barregen a la perfecció amb les guitarres elèctriques, profundes línies de baix i ritmes enèrgics de tambors, unificats per una veu hipnòtica. Aquesta matriu no convencional d'instruments inclou una fusió de gèneres musicals, que combina el món de la world music amb una multitud d'estils que van des de ritmes tradicionals de rock, reggae, ska, al blues. És un grup versàtil que des de la seua creació ha estat capaç de fer incursions en l'escena musical internacional gràcies a la seua energia, els seus ritmes de sang i a la capacitat de fondre tradició i modernitat en una combinació única.

El divendres  12   d'agost a les 22:30h, actuarà Luasiberica Orkestra (Andalusia, Guinea Bissau, Itàlia, Portugal). Un nou projecte musical, que donen vida els increïbles talents dels països del Festival Xarxa SSSL, una fusió de tradicions musicals de fado, flamenc, música de Guinea Bissau i Itàlia.

Una unitat artística que reunirà la força del ritme flamenc de l'andalús Juan Pinilla (veu i direcció musical) amb la suavitat del fado dels portuguesos Celina da Piedade (acordió) i Ricardo Silva (guitarra portuguesa), amb l'harmonia dels ritmes de Guinea Bissau de Manecas Costa (baix elèctric) i la volcànica energia del violí de la italiana Elena Floris. El resultat és un deliri musical que representa bé l'esperit eclèctic i polifacètic de la Mediterrània. 

Per al dissabte 13 d'agost  a les 22:30h, tindrem Valentina Ferraiuolo (Nàpols, Itàlia). Percussionista extraordinària, artista de talent rar, que col•labora amb personatges com Simon i Garfunkel, Francesco De Gregori i Ambrogio Sparagna, amb nombrosos concerts a Itàlia i Europa. Acompanyada per la guitarra clàssica, el violoncel i l'acordió, puja a l'escenari amb una veu potent i un art increïble art en la percussió de la tammorra, l'instrument símbol de la música tradicional napolitana.

Ronda da Madrugada (Portugal) actuaran el diumenge 14 d’agost a les 22:30h.  És una banda amb característiques adreçades a concerts en directe; l'energia de la seua música i dels músics s'estén, des del primer a l'últim tema, al públic. El component festiu, les arrels culturals de les Açores, especialment l'illa de Santa  Maria, el folk i el rock culminen en la fusió que la banda transmet. Des de 1998, Ronda da Madrugada ha fet més de 100 concerts, ha actuat en la ràdio regional i nacional i al febrer de 2011 va gravar el 3r àlbum original.

I tancarà el festival, Tai (Brazil), el dilluns 15 d’agost a les 22:30h. Tai és cantautora, actriu i poeta brasilera. El seu treball musical mescla soul amb ritmes brasilers, com ara samba, samba reggae i baiao, d’on obté una sonoritat fresca i moderna. El carisma natural de Tai, junt amb la seua potent actuació vocal i teatral fa que el seu concert siga una experiència musical única.

El concierto Sambas!? és un projecte interdisciplinari en el qual es fonen la música i el ball brasilers, eixos dos elements que caracteritzen tan bé la cultura del Brasil. TAI, amb els seus músics, proposa un concert d’hora i mitja de durada amb músiques de samba en les diverses modalitats, samba reggae, samba enredo, samba de roda, samba batucada, a més de capoeira. El repertori està compost per cançons com Garota de Ipanema, Você abusou, Mais que nada, entre altres clàssics.

La diversitat de música es barreja també amb activitats paral·leles com els jocs i tallers adreçats als xiquets el dia del Clot de la Font, de la mà del Centre Excursionista de Tavernes, així com també un Taller de Cuina de la Mediterrània del 9 al 11 d’agost en el SALÓ LA FONT (camí platja Tavernes de la Valldigna). El Saló La Font col·labora amb la Regidoria de Cultura de manera desinteressada en la interrelació dels sabors i olors de les diferents cultures que integren la XarxaCultura Sete Sóis sete Luas. En aquests tallers de cuina mediterrània, cuineres i cuiners convidats preparen els seus plats més característics acollits pel xef i assessor gastronòmic de Tavernes de la Valldigna, Víctor Basset.

A més, el dijous 11 d’agost hi haurà una Experiència de Sabors de la Mediterrània(plaça del Llac a la platja la Goleta de Tavernes de la Valldigna), que representa un important moment de cooperació entre les ciutats participants al Festival SSSL. Té l'objectiu de convidar una cuina representativa de la diversitat cultural dela Mediterrània i de l'Atlàntic.  En concret, l'Experiència de Sabors és una degustació de tapes de plats típics que es treballen en el taller de cuina i que són un homenatge a la diversitat dels sabors de la mediterrània.

No hay comentarios:

Publicar un comentario