viernes, 29 de julio de 2016

GP Ajuntament, FINALITZA XX EDICIÓ ESCOLA ESTIU

La XX edició de l’Escola d’Estiu de Tavernes ha tancat hui les portes fins el proper any


La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha apostat  per l’Escola d’Estiu, que enguany, per primera vegada, ha donat servei també a la platja.


L’Escola d’Estiu que es celebra durant el mes de juliol ha comptat amb 162 xiquets de 3 a 12 anys que han participat d’una alternativa lúdica i educativa al temps lliure de l’estiu.

Enguany ha tingut com a novetat el servei a la platja per a totes aquelles famílies que hi viuen en estiu. Però, també s'ha donat este servei al poble, en el Col·legi Alfàndec, que disposava de menjador.

En l’escola, els xiquets han realitzat tallers, jocs i activitats d’aigua. A més, han fet eixides fora del recinte com, per exemple, al Castell de Cullera, han fet ús de la biblioteca i de la piscina, i han realitzat tallers sobre el canvi climàtic.

L’empresa encarregada de l’escola ha sigut el Grupo Tot que ha comptat amb monitors titulats, professors d’educació especial i, com a millora enguany, ha aportat un monitor d’integració social.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha comentat que l’Ajuntament de Tavernes ha pres bona nota de tot el que es pot millorar per a l’any que ve i ja està treballant per poder resoldre les deficiències de l’escola de la platja en els pressupostos de 2017.

GP Ajuntament, PLATGES DE TAVERNES, QUALITAT TURÍSTICA

Les dues platges de Tavernes reben en València la Q de Qualitat Turística


Tavernes es troba, per primera vegada, entre els 14 municipis valencians guardonats amb la bandera de la Q de Qualitat que reconeix les millors platges de València.


Este matí el Patronat Provincial de Turisme de València i Cámara Valencia han lliurat en el Saló de Reines de la Diputació de València, les banderes “Q” de Qualitat Turística a 20 platges de 14 municipis valencians.

Les dues platges de Tavernes, per primera vegada, han estat guardonades amb esta distinció que acredita la seua qualitat turística.

El regidor de Turisme, Josep Llàcer, ha sigut l'encarregat d'arreplegar a València la bandera i ha assenyalat que “estem molt satisfets amb el guardó perquè és una recompensa al treball que han fet i continuen realitzant els tècnics i l’Ajuntament per donar un bon servei en les platges. Amb esta distinció es reconeix una notable millora de les infraestructures turístiques de Tavernes i un increment de la qualitat en el servici al turista”.

La bandera amb la Q de Qualitat assegura la neteja diària de l'arenal, informació sobre l'estat del mar, socorristes qualificats, senyalització de zones de risc o limitat per a nadar, etc. En definitiva, la bandera Q garanteix que l’Ajuntament està completament compromés amb la preservació mediambiental i vol que tot es faça de la millor manera possible respectant dunes, fauna i flora.

L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, la vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València i diputada de Turisme, Pilar Moncho, el president de la Cámara de Comercio, José Vicente Morata, i el director general de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), Fernando Fraile. 

jueves, 28 de julio de 2016

GP Ajuntament, AL.LEGACIONS AL ESTUDI TREN DE LA COSTA


L'Ajuntament presenta al·legacions a l'Estudi Informatiu del Tren de la Costa

Les al·legacions suposen una millora en l'estudi del Ministeri per tal que el desdoblament de l'actual traçat de la línia València-Gandia no siga perjudicial per als veïns i el municipi de Tavernes.

L'Ajuntament de Tavernes comparteix amb la Direcció General de Ferrocarrils del Ministeri de Foment la necessitat d'establir una línia ferroviària València-Alacant (Tren de la Costa).

El municipi de Tavernes es troba dins del Tram 0 de l'Estudi Informatiu del Tren de la Costa, que consisteix a duplicar l'actual traçat de la línia València-Gandia.

L'Ajuntament de Tavernes, dins del termini de consulta, ha presentat un informe tècnic amb els problemes que s'han detectat i les millores a realitzar. Entre elles, que el desdoblament es realitze a l'oest de les infraestructures ja existents, com els pous de captació d'aigua potable, que abasteixen al nucli urbà i als futurs desenvolupaments urbanístics, previstos per a la platja.

A més, l'Ajuntament, preocupat per la seguretat dels 4 passos a nivell que hi ha dins del terme de Tavernes, demana la seua supressió perquè suposen un risc de tot tipus d'accidents. La seua proposta és que es facen elevats sobre el ferrocarril, ja que l'estació de Tavernes tindrà més freqüència de pas de trens amb la doble via, i com a conseqüència, més risc d'accidents.

La permeabilització del nou traçat resultant també es demana com una qüestió important per evitar "l'efecte presa" que produeixen les infraestructures lineals com l'autopista AP7, la CN-332 i el tren de Rodalies València-Gandia, que dificulten la fluïdesa del riu Vaca, en casos d'inundació.

Altra de les al·legacions es refereix a fer un desdoblament del baixador de l'estació de Tavernes, que permetria poder enllaçar el nucli urbà de la platja previst en un futur. D'esta manera hi hauria un altre accés, no sols el del polígon del Golfo, i es donaria un millor servici a la platja. Les dos parts de la nova estació es podrien connectar amb un pas elevat que evitaria que els usuaris passaren per damunt de les vies, com fins ara.

L'estació de Tavernes, a més, presenta deficiències importants pel que fa a l'accessibilitat. Encara que existeix una rampa, l'itinerari per als vianants d'accés a l'andana est no està adaptat a les persones minusvàlides, i a més presenta greus problemes per a aquelles persones amb mobilitat reduïda i públic en general.

També ens trobem que no hi ha seguretat a l'hora de creuar les vies del tren. La solució de l'Ajuntament seria executar una passarel·la elevada sobre les vies i, així, evitar el risc d'accident que pateixen els vianants cada dia.

Amb estes cinc al·legacions, l’Ajuntament de Tavernes reivindica, una vegada més, les necessitats de l’estació i els interessos del municipi.

miércoles, 27 de julio de 2016

Nota premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, VALORACIÓ INCENDI CREUS

 http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 685.633.185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458

L'INCENDI DE LES CREUS

         Des del Voluntariat Ambiental del GMValldigna, volem informar sobre el passat incendi de les Creus, la zona que s’ha cremat ha abraçat sobre unes 18 a 20 hectàrees, la zona pretereix a ZEC de la Serra de corbera ES5233013, en quant a les rutes de senders homologats que ha afectat al PR-CV 38. La zona cremada en cara que la major part eren de matolls, no poden deixar de lamentar que es una zona amb pendents molt pronunciades i molt castiga per anteriors incendis, que va perdent la vegetació que te un paper primordial per mantindré el terreny i evitar l’erosió.


         Una gran part d’estudis que s’han realitzat, afirmen que després d’un incendi forestal hi ha un increment de despreniments de terreny degut tot això a l’erosió, les perdudes de sòl comporten un important despreniment de roques, així en terrenys que “humus” és molt baixet es produeix un perduda molt ràpida de terreny.


         Tots els problemes que hem vist els tenim en la zona de les “Creus”, en cara que arribat a la part del Pla de les Creus no avançat molt i ha cremat poc extensió de terreny. No ha arribat a la zona de la part mes agrest i amb les pendents molt pronunciades de les Creus, al temps que signifiquem que esta zona es molt escarpada on hi han grans blocs inestables de pedres.


         Mal grat de tots els esforços que s’han realitzat per part de les Administracions, en la instal·lació de les tanques de ferro de protecció, de res serveixen si no aconseguim una bona massa d’arbratge, perquè en el cas de caigudes de pedres pugen evitar en la mesura del possible, que arriben alguna de les vivendes que estan en la vessant de la muntanya de les “Creus”. És una mesura primordial i urgentíssima l'acabar en estos incendis, així com procedir a la replantació d’arbres en esta vessant de la muntanya, sols per un motiu general per a tots els que vivim a Tavernes de la Valldigna, la nostra pròpia seguretat, si no aconseguim parar estos incendis algun dia la caiguda d’estes pedres de grans dimensions podran causar danys irreparables en la nostra ciutat.

         Lamentem que en este any fins el moment no han eixit les ajudes que des de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, estaven fent-se al Voluntariat Ambiental, després dels bons resultats obtinguts en edicions dels anys anteriors.


         També volem agrair l’esforç de tots el voluntaris que han col·laborat amb l’extinció del incendi, així com a les brigades forestals que fins que no s’ha apagat del tot no han abandonat el perímetre que a fet l’incendi, per controlar que no aparegueren rebrots de foc.


Voluntariat Ambiental del GMValldigna.

martes, 26 de julio de 2016

GP Ajuntament, UN DETINGUT PER L'INCENDI EN LES CREUS

Un jove de Tavernes detingut com a presumpte autor de l’incendi de les Creus


La Guàrdia Civil i la Policia Local de Tavernes, que han actuat de forma conjunta, tenien indicis des d’anit de la presumpta autoria del causant del foc, gràcies a la col·laboració dels veïns de la zona on es va originar.

La intervenció conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Tavernes de la Valldigna ha permés detindre este matí a un jove de 32 anys, veí de Tavernes, com a presumpte autor de l’incendi de la muntanya de les Creus.

Els agents, ja des d’anit, tenien indicis de la identitat del presumpte autor dels fets, gràcies als testimonis dels veïns de la zona on va començar el foc.

L’incendi podria haver-se originat per l’ús inadequat d’una arma de senyalització d’emergències (bengala). El detingut ha passat a disposició judicial. 

GP Ajuntament, CONTROLAT INCENDI EN LES CREUS


Controlat l’incendi que afecta la muntanya de les Tres Creus de Tavernes

A hores d’ara els efectius d’emergències estan refredant les zones afectades de la muntanya de les Creus perquè no revife el foc.


El Centre de Coordinació d’Emergències ha declarat per controlat l’incendi a Tavernes al voltant de les 10:30 hores. A hores d’ara queden zones calentes que estan sent controlades pels efectius d’emergències, però ja s’han extingit els focus que quedaven.

L’incendi es va declarar ahir al voltant de les 21 hores a la muntanya de les Tres Creus i va obligar a mobilitzar tres unitats de bombers forestals, una de prevenció i un agent mediambiental.

Durant la nit han treballat diversos mitjans terrestres: 5 dotacions de bombers, la Policia Local, Protecció Civil, brigades forestals i Guàrdia Civil. Les flames s’han vist afavorides pel vent, la sequedat del terreny i les hores de la nit on els mitjans aeris no podien actuar.

Els primers mitjans aeris s'han enlairat a primera hora del matí per accelerar l’extinció del foc. El foc es va iniciar presumptament per una bengala i a hores d’ara hi ha una investigació oberta per a esclarir el fet. També s’han sumat brigades de la Conselleria i de la Diputació de València.

L’alcalde en funcions, Perfecto Benavent, ha manifestat que “Tavernes, dins de la gravetat, ha sigut afortunada perquè les flames no han afectat el nucli urbà, ni s’ha posat en perill la vida dels veïns. A més, haguérem pogut perdre tot el patrimoni natural de la muntanya de les Tres Creus fins al Massalari, i no ha sigut així gràcies a la intervenció i les tasques dels equips d’emergències que han actuat amb professionalitat. Des de l’Ajuntament agraïm també la col·laboració de tots els voluntaris que han estat treballant fins ben entrada la matinada per evitar que el foc s’estenguera.”

Segons una primera estimació, s’han cremat al voltant de 20 hectàrees, però és difícil de calcular per la complexitat del terreny.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla, així com els alcaldes de poblacions veïnes s’han interessat per ajudar i desplegar els seus mitjans per apagar l’incendi.

lunes, 25 de julio de 2016

Nota de premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, INSTAL.LACIONS ESTACIÓ TRANSFORMACIÓ AMPLIADES

NOTA INFORMATIVA I NP DEL GMVALLDIGNA

LES INSTAL·LACIONS ESTACIÓ DE TRANSFORMACIÓ DE LA VALLDIGNA PASSA DE 132/20 KV A 220/21.5 kV.

El Divendres passat 22 de juliol del 2016, es va  anunciar per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sistemes Productius, Comerç i Treball, sobre l'autorització administrativa per a l'ampliació del CT Valldigna.

La resolució autoritza a Iberdrola a què àmplia la subestació,  aprovada el 29 de novembre del 2010 d’utilitat pública, que passa de 132/20 kV  a 220 kV, en les dites sol·licitud autoritza el canvi de potència de l'actualment instal·lada, amb un nou transformador de potència trifàsica en bany d'oli de 50 MVA i una relació de transformació de 220/21.5 kV,

El que més ens preocupa és que l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, on està situada el centre de transformació,  segons l'orde no consta en el dit expedient cap resposta a l'informe, que segons la companyia Iberdrola va remetre el dia 28 de gener del 2014, sense haver rebut resposta per part del consistori valler.

Per consegüent les instal·lacions en el CT Valldigna quedaren de la manera següents: Una transformació dotada amb dos transformadors de potència T1 i T2 de relació 220/21.5kV  i 50 MVA de potència cada u, amb un pressupost de litigi d'1.493.995,62€.

Des del GMValldigna, considerem que ja ha segut un despropòsit en haver instal·lat d’una línia d’alta tensió de les esmentades característiques a la Valldigna, que ha produït  una gran distorsió en el medi físic així com greu contaminació visual al paisatge, ara s’agreujaran amb la seua ampliació de tensió les radiacions elf o de freqüències baixes, camps electromagnètics, seran  molt mes  elevades en tot el seu traçat, per tant mes perjudicials pels veïns de la Valldigna.



Nota de premsa de CÀRITES INTERPARROQUIAL TAVERNES, FIRA SOLIDARIA LLIBRE D'OCASIÓ

V  FIRA SOLIDÀRIA DEL LLIBRE D’OCASIÓ
El passat diumenge 24 de juliol va finalitzar la V FIRA SOLIDÀRIA DEL LLIBRE  organitzada per Càritas a la XXII MOSTRA DE SANT JAUME.
Una vegada més cal parlar d’un gran èxit en la venda de llibres i una elevada assistència, aconseguint recaptar 1.470 €. Però, el més important i el que més ens ompli de goig és el veure, com tants els veïns del nostre poble així com aquells que hi venen d’altres llocs a passar les vacances,  es consciencien d’una acció conjunta envers a l’ajuda d’aquells que més ens necessiten.

Son cinc anys de fira del llibre a la platja i al llarg d’aquestos no més cal tindre paraules d’agraïment a tots aquells que en la compra de llibres  o en la aportació de llibres per a la venda, donen  testimoniatge de que entre tots podem aconseguir millorar aquesta societat. Des de l’any 2012 fins al 2016  són al voltant de 7.000 llibres els que hem venut a la Fira del Llibre d’estiu i aquesta quantitat hi és una valuosa  dada que acredita que la tasca realitzada ha estat ben acollida.

Continuant amb els agraïments no podem oblidar-nos dels mitjans de comunicació que  divulguen les nostres accions i com no  dels organitzadors de la Mostra i de l’Ajuntament de Tavernes que sempre ha posat al nostre abast els seus serveis.


                                                Moltes gràcies a tots !


GP Ajuntament, DISPOSITIU ESPECIAL POLICIAL PER L'IBOGA FESTIVAL

La Policia Local té preparat el dispositiu especial per a atendre el festival Iboga

L’operatiu especial s’iniciarà el dimecres dia 27 de juliol i es mantindrà fins a la nit del diumenge 31, que és quan finalitza el festival Iboga.

La Policia Local de Tavernes iniciarà un operatiu especial a partir del dimecres 27 de juliol. Entre tres i sis patrulles per torn de servici vetlaran pel correcte desenvolupament dels actes i la conciliació del dret a descansar i a gaudir, amb total respecte a les propietats privades, mobiliari urbà i normes de convivència.

S’espera que la gent arribe a la platja de Tavernes la vesprada del dimecres 27 i el matí del dijous 28, que és quan s’inicien les actuacions musicals i la plena activitat del festival Iboga.

El dissabte dia 30 de juliol, de vesprada, a més del festival, hi haurà un mercadet i altres actuacions autoritzades, per la qual cosa la Policia Local ha incrementat la presència policial especialment este dia, per a atendre totes les necessitats.

A més, entrarà en vigor la nova senyalització de la zona, especialment en el camí Marenys. Com l’any passat, el tram del camí des del carrer Carcaixent i direcció sud estarà prohibit per a la circulació, excepte als veïns que necessiten accedir als seus terrenys i als vehicles d’emergència.

De la mateixa manera, s’ha prohibit l’estacionament durant este període, des del carrer Carcaixent en direcció nord del camí Marenys, per a evitar embussos, ja que es tracta d’una via d’evacuació prioritària.

Cal advertir als vianants que no hi ha vorera al camí Marenys per estar acotada la zona al festival, per tant, es recomana evitar anar a peu per esta zona i, sobretot, en horari nocturn. La millor opció és anar per dins del nucli urbà de la platja de Tavernes.

La Policia Local recomana atendre a la nova senyalització de la zona per a evitar embussos i actuacions policials innecessàries.
Durant estos dies, la Guàrdia Civil també destinarà operatius de reforç, que inclou unitats especials d’intervenció.

GP Ajuntament, SENYALITZACIÓ CAMINS RURALS

L’Ajuntament senyalitza els camins rurals de Tavernes
  
De moment ja s’han senyalitzat al voltant de 20 camins, però l’objectiu de la Regidoria d’Agricultura és dotar d’una correcta senyalització a tota la xarxa de camins rurals de què disposa Tavernes.

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ha començat a senyalitzar tots els camins rurals del municipi. En una primera fase s’han instal·lat al voltant de 20 cartells.

Segons el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, “la intenció és senyalitzar tots els camins rurals el més aviat possible ja que d’esta manera, orientem als conductors i vianants que circulen per estes vies ja siga a peu o en cotxe, i, a més, mantenim la tradició amb els nous ròtuls que posen nom als camins”.

L’Ajuntament de Tavernes també reposarà les senyals que s’han fet malbé per unes de noves.

sábado, 23 de julio de 2016

GP Ajuntament, MODIFICACIÓ TIPUS GRAVAMEN IBI

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna modifica l’Ordenança Reguladora de l’IBI per tal d’aconseguir l’any 2017 uns ingressos similars als de 2015 i 2016
  
Com a conseqüència de les successives abaixades dels valors cadastrals, aplicades els anys 2014, 2016 i 2017, i després de l’abaixada del tipus de gravamen municipal el 2014, del 0’48 fins al 0’45 actual, l’Ajuntament ha sofert una important reducció d’ingressos que impediria prestar els serveis municipals bàsics i executar unes inversions mínimes de cara al 2017.

El Ple de l’Ajuntament de Tavernes, com a conseqüència d’estes abaixades citades, ha aprovat una pujada del tipus de gravamen municipal del 0’45 al 0’53 per tal de tornar a la recaptació de l’any 2015.



El padró municipal per l’IBI de l’any 2015 va ser de 6’9 milions d’euros. La previsió per a 2016 era també de 6’9 milions d’euros. Tanmateix, després de la reducció dels valors cadastrals dels terrenys situats en sectors urbanitzables segons el PGOU, els ingressos per IBI l’any 2016 s’han reduït finalment a 6’4 milions d’euros. Tenint en compte que l'any 2017 els valors cadastrals es reduiran un 8%, la previsió d’ingressos en concepte d’IBI per a l’any vinent, mantenint el tipus al 0’45, seria de 5’9 milions d’euros, una quantitat insuficient per a garantir els serveis públics municipals i unes inversions mínimes, mantenir un termini adequat de pagament als proveïdors i continuar concedint ajudes socials a les classes més vulnerables.

La pujada aprovada pel Ple del tipus impositiu al 0’53 permetrà equilibrar els ingressos per l’IBI de 2017 a 6’9 milions, és a dir, als ingressos que l’Ajuntament va tenir l’any 2015, i així, no serà necessari fer retallades en despeses bàsiques de manteniment de les vies públiques, en ajudes socials o en els convenis que el consistori manté amb entitats esportives i culturals.

La pujada del rebut de l’IBI serà del 8%. Segons els càlculs efectuats pels departaments de Cadastre i de Gestió Tributària de l’Ajuntament, l’augment mitjà en una vivenda d’un valor cadastral mitjà al nostre municipi serà de 25 euros anuals. Tenint en compte que els valors cadastrals han abaixat una mitjana del 30% des del 2014 fins a l’actualitat, esta pujada d’IBI es veurà compensada per les abaixades d’altres impostos com són les plusvàlues, la compravenda  d’immobles, la declaració de la renda i patrimoni, i l’impost de successions i donacions, i també es trobaran en una millor disposició per a poder accedir al sistema de beques.

Cal recordar que les mesures aprovades l’any 2010 pel govern anterior varen predir unes pujades d’IBI que arribaven a 9 milions d’euros per a l’any 2017, xifra que també preveia el Pla d’Ajust de l’Ajuntament. Gràcies a les mesures preses pel govern actual, com han sigut revisions cadastrals a la baixa de 2014, 2016 i 2017, els ingressos per l’IBI per a l’any 2017 seran inferiors als 7 milions d’euros, quantitat que queda molt lluny dels 9 milions d’euros previstos.

És important destacar que les revisions cadastrals de 2014, 2016 i 2017 han sigut una aposta VOLUNTÀRIA del govern municipal actual. Estes baixades voluntàries dels valors cadastrals han permés aconseguir una política fiscal més justa, tant en l’evolució del rebut de l’IBI com en l’impacte dels valors cadastrals en altres tributs municipals, autonòmics i estatals.


viernes, 22 de julio de 2016

GP Ajuntament, INAUGURACIÓ FIRA PRODUCTES VALENCIANS / VISITA COVA BOLOMOR

Inaugurada la XXII Fira de Productes Valencians

La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, i el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, van acompanyar a l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, a la inauguració ahir de vesprada.

La XXII Fira de Productes Valencians, coneguda com a Mostra de Sant Jaume, es va inaugurar ahir de vesprada a l'Avinguda de la Marina de la platja de Tavernes.


La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, junt a la fallera major de Tavernes, Ana Benavent, van ser les encarregades d’obrir la fira, que estarà fins al diumenge. A l’acte també va assistir, a més de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, membres de la corporació i el president de la Junta Local Fallera, SalvaTalens.

Al llarg del recorregut van poder visitar les 21 casetes que exposen els seus productes locals així com valencians en general.


L’alcalde de Tavernes va assenyalar que “amb esta fira donem a conèixer els productes de la nostra terra als turistes que ens visiten. A més, la nostra platja serveix d’aparador per a comerciants, associacions, organitzacions i municipis que volen promocionar-se”.

Enguany, com a novetat, l’Ajuntament de Tavernes ha convidat a l’Ajuntament de Cortes de Pallàs.

Visita a la cova del Bolomor

L’Ajuntament de Tavernes vol que s’impliquen la Diputació de València i la Generalitat Valenciana en la promoció i la difusió de la cova del Bolomor. Per això, l’Ajuntament, junt a l’equip científic de les excavacions, va organitzar ahir una visita a la que assistiren Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat, Pilar Moncho, diputada provincial de Turisme, i Evarist Caselles, cap d’Àrea de Creació de Productes Turístics del Patronat de Turisme de la Diputació.


L’objectiu de la visita era mostrar la reproducció d’un campament neandertal i, a la vegada, posar en valor els descobriments científics fets a la cova.

Jordi Juan va manifestar que “la millor manera perquè la Diputació i la Generalitat aposten per la cova del Bolomor és que els seus dirigents la coneguen de primera mà i que les bondats científiques, culturals i històriques d’este jaciment siguen explicades pel mateix equip de les excavacions”. 

jueves, 21 de julio de 2016

GP Ajuntament, PAGAMENT PROVEÏDORS

L’Ajuntament de Tavernes millora el termini de pagament als seus proveïdors

En el segon trimestre, el període mitjà de pagament ha sigut de 16’37 dies, a banda dels 30 dies de tramitació.

L’Ajuntament de Tavernes està millorant el termini de pagament als seus proveïdors arribant a una mitjana de 16’37 dies. Això vol dir que des que la factura ha arribat al departament de tresoreria fins que l’Ajuntament ha fet la transferència al proveïdor han transcorregut només 16’37 dies.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, ha assenyalat que “el compromís de pagar en temps i forma és important per a cuidar la xicoteta i mitjana empresa que són els que donen faena al poble de Tavernes i a qui hem de tindre en compte a l’hora de pagar les factures perquè puguen tindre una solvència econòmica”.

Esta situació dista molt de la de 2010 i 2011 on el període de pagament va arribar a ser superior a 8 mesos

miércoles, 20 de julio de 2016

GP Ajuntament, ACORD AMB IBERDROLA


L’Ajuntament de Tavernes i Iberdrola signen el conveni compensatori en substitució de la construcció d'una nau en la localitat

L'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, i el cap de zona d'Iberdrola en la província de València, Ramón Theureau, han signat el conveni pel qual la companyia elèctrica compensa econòmicament (490.000 euros) al municipi en substitució de l'obligació de la construcció de la nau prevista en l'acord subscrit al desembre de 2003.


L’Ajuntament de Tavernes i Iberdrola han signat el conveni compensatori en substitució de la construcció d'una nau de 700 metres quadrats en Tavernes, que estava prevista en l'acord subscrit al desembre de 2003.

Este compromís incloïa que, quan entrara en funcionament la nova subestació, l'actual situada en el casc urbà de la localitat, es desmantellaria i Iberdrola construiria i cediria una nau a l'Ajuntament de Tavernes.

L’anterior conveni també recollia el compromís de l’elèctrica de pintar d’un color mate els pals de suport de les torres.

Donat que tot això no es va produir, l’Ajuntament va encetar negociacions per reclamar el compliment del conveni ja en l’any 2013. Des d’aleshores, han hagut llargues negociacions amb Iberdrola per demanar una compensació econòmica.

A més d’esta compensació de 490.000 euros, l’empresa va a realitzar diferents actuacions en les instal·lacions elèctriques de la ciutat que van a permetre una millora de la qualitat del servei i atendre noves peticions de demandes d'energia. El consistori i la companyia han acordat instal·lar un nou centre de transformació en la confluència dels carrers Verge del Desemparats i Sant Antoni, la qual cosa va a permetre reforçar el subministrament als voltants.

També facilitaran l’electrificació de la nova estació de la depuradora així com la del sector 6 de la platja que es troba en fase d’urbanització.

Nota de premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, VOLUNTARIAT AMBIENTAL SIMAT

 http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 685.633.185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458


La Valldigna, 15 de juliol de 2016

El Grup Muntanya Valldigna col·labora al Voluntariat Ambiental de Simat

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna conta amb la  col·laboració del Grup Muntanya Valldigna, que des de l'1 de juliol s'encarrega també aquest estiu de coordinar el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis al terme Simater.

Principalment, les tasques que es realitzen són: el control i vigilància dels paratges naturals, dels abocaments incontrolats al terme municipal, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.


Des de la Secció del Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna col·laborarem en el que faça falta en aquest voluntariat ambiental, entre tots aconseguirem una Vall més neta i sense incendis. El voluntariat està sent supervisat per membres del GMV, coneixedors de la zona i la durada serà des de l'1 de juliol al 31 d’agost, amb jornades de vigilància de matí i vesprada. L'horari de vigilància és des de les 10:00 hores fins a les 20:00 hores.

Fa uns dies vam veure com es cremaven més de 200 hectàrees al terme de Simat en l'incendi que va cremar gran part del terme de Carcaixent i altres territoris de pobles de la Costera. Esperem que no hi haja cap incendi més al llarg de l'estiu. Estarem vigilant per intentar evitar la crema del nostre territori.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem remarcar la inestimable tasca que realitzen els voluntaris, en la prevenció d’incendis forestals i per a preservar les nostres muntanyes, i també, agrair la confiança de l'ajuntament de Simat en aquesta entitat, que des del 2008 s'encarrega de coordinar les tasques de voluntariat ambiental de prevenció d'incendis al terme simater.



Xavier Català,
Secció de Voluntariat Ambiental
Grup Muntanya Valldigna

GP Ajuntament, XXII FIRA PRODUCTES VALENCIANS

La platja de Tavernes acull la XXII Fira de Productes Valencians

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, estarà acompanyat de la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, i el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, en la inauguració de la XXII Fira de Productes Valencians demà dia 21 de juliol.


La XXII Fira de Productes Valencians, és a dir, la coneguda Mostra de Sant Jaume és un esdeveniment que intenta promocionar la imatge de la nostra localitat i de la Comunitat Valenciana, i promoure la dieta mediterrània.

Resultado de imagen de fira sant jaume tavernes de la valldignaLa fira té com a objectiu fonamental el consum de productes agrícoles locals en particular, i valencians en general, no solament entre habitants de Tavernes sinó també entre tots els turistes que a l’estiu visiten esta població.

D’esta manera, els visitants podrán degustar diferents productes que s’oferixen en les casetes. Enguany s’ha calculat que el nombre d’expositors será de 21. Es tracta de importants firmes comercials dedicades a l’exportació hortofrutícola, cooperatives i agrupacions locals i provincials. Com a novetat, l’Associació de Mercaders del Mercat Municipal de Tavernes també disposarà d’una caseta on oferiran els seus productes, així com també l'Ajuntament de Cortes de Pallás, que ha estat convidat per l'Ajuntament.

La inauguració serà demà dia 21 de juliol a les 19 hores, en l’Avinguda de la Marina. La fira estarà oberta del 21 al 24 de juliol, amb un horari de 18 a 22.30 hores.