viernes, 30 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, CAMPANYA CONTRA VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN EL FESTIVERN

L’Ajuntament de Tavernes continua amb la campanya contra la violència de gènere en el Festivern


La campanya de conscienciació contra la violència de gènere s’ha focalitzat al voltant del Festivern, on voluntaris estan fent tasques informatives, tant en les zones d’acampada com a establiments locals en els dies que dure el festival.
                        

La Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes, que durà terme la campanya “No és No” durant tot l’any 2017, està fent una acció de conscienciació contra la violència de gènere durant estos dies del Festivern.

L’objectiu és lluitar per eradicar esta xacra social. Per això, s’han repartit cartells, polseres i punts de llibre en els establiments hostalers locals del centre i dels voltants de la zona d’acampada del festival. En total se’n repartiran vora 5.000.

El primer acte d’esta campanya ja va tindre lloc a principis de desembre amb un partit de bàsquet.G

jueves, 29 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, MILLORA SISTEMA AIGUA CALENTA EN EL POLIESPORTIU


L’Ajuntament de Tavernes millora el sistema d’aigua calenta en el poliesportiu

S’han substituït els tres escalfadors amb una potència de 18 kw  per tres calderes amb una potència cadascuna de 36 kw, amb la qual cosa es duplica la capacitat de produir aigua calenta.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat les obres de millora en el sistema de producció d'Aigua Calenta Sanitària (ACS) en el poliesportiu municipal.
L’objectiu ha estat substituir els tres escalfadors amb una potència de 18 kw  per tres calderes amb una potència cadascuna de 36 kw i s’ha actuat sobre els acumuladors que disposen d’energia solar. Així, es dobla la capacitat de produir aigua calenta, arribant a 4000 litres.
A més, dins d’estes obres en execució, està prevista la substitució de tota la canonada de la zona de la tribuna i part dels vestidors situats en el bloc de pistes exteriors, que data de 1982.
Amb totes estes obres s’aconseguirà que la temperatura de l’aigua es mantinga per damunt de 50ºC i es previndrà i controlarà la legionel·losi en els vestidors del camp d’esports municipal.
Les obres estan pressupostades en 50.000 euros, amb recursos propis de l’Ajuntament de Tavernes, i pretenen cobrir les necessitats dels usuaris, arribant a doblar el servei d’aigua calenta als actuals torns d’entrenament, amb un ús racional de l'aigua.

GP Ajuntament, SAN SILVESTRE DE TAVERNES


La VII Sant Silvestre de Tavernes va concentrar 450 corredors

Els guanyadors de la carrera van ser José Antonio García Ruiz i Neus Sansaloni Martínez, que van contribuir a les 300 caixes per a famílies necessitades aportant el seu quilo de menjar.

La VII Sant Silvestre, organitzada pel Club d’Atletisme Valldigna, es va celebrar anit a Tavernes amb fins solidaris. En total, van participar al voltant de 450 corredors que van eixir des del carrer Major i van aportar el seu quilo de menjar per a aconseguir les 300 caixes per a famílies necessitades de Cáritas i Creu Roja.

Els participants van recórrer tres quilòmetres urbans, amb menys de 10 minuts pel campió, José Antonio García. Hi va haver premis tant per als primers classificats com per a les millors disfresses.

El regidor d’Esports, Josep Llàcer, la regidora de Contractació, Llum Sansaloni, i el president del Club d’Atletisme Valldigna, Raúl Aparisi, van lliurar  els premis als tres primers participants, tant d’homes com de dones, així com a les millors disfresses.

Els guanyadors van estar:

Homes:
1.- JOSE ANTONIO GARCIA RUIZ
2.- VICENT PLANCHA CHORRO
3.- SALVADOR CANTUS CLIMENT

Dones:
1.- NEUS SANSALONI MARTINEZ
2.- CRISTINA LLINARES CLIMENT
3.- BEA MORANT ROIGG

miércoles, 28 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, ENVELAT EN PLAÇA MAJOR PER NIT VELLA

L’Ajuntament de Tavernes instal·la l’envelat per a la Nit de cap d’any

En la plaça Major de Tavernes hi haurà una discomòbil per a celebrar l’entrada del 2017 amb les dotze campanades.


L’Ajuntament de Tavernes ha començat hui la instal·lació de l’envelat en la plaça Major per a celebrar la Nit de cap d’any amb una discomòbil, que donarà inici al nou any.

L’any passat, per primera vegada, es va muntar un envelat per a festejar les campanades, que va tindre molt bona acollida per part dels veïns de Tavernes.

“Enguany hem llogat un envelat més gran i, així, els veïns i veïnes de Tavernes tenen l’oportunitat de començar el nou any amb una bona festa en una gran carpa per gaudir millor de la nit”, ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud. “A més, des de l’Ajuntament agraïm la implicació dels bars i restaurants de la plaça Major per fer possible esta celebració”.

D’esta manera tots aquells que vullguen acomiadar el 2016 i donar la benvinguda a l’any 2017 podran acudir a la festa que s’ha organitzat, on a més es  prepararà una gran xocolatada per part d’alguns establiments de restauració. 

martes, 27 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, TAVERNES ZONA AFECTADA PEL TEMPORAL

Tavernes ha demanat la declaració de zona afectada greument per l’últim temporal de vent i pluja


L’Ajuntament de Tavernes ha sol•licitat que el Consell de Ministres declare el municipi de Tavernes de la Valldigna com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, així com a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València que incloguen el municipi de Tavernes de la Valldigna en qualsevol línia d’ajuda que aproven estes institucions.
           

L’Ajuntament de Tavernes, després del fort temporal de vent i pluja que va patir el municipi els passats dies 17, 18 i 19 de desembre, hi ha demanat la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

El temporal ha produït greus danys en infraestructures públiques i privades tant al nucli urbà com al terme. Quant a la zona agrícola, s’han inundat grans extensions de terrenys com a conseqüència de la pluja intensa i han resultat greument afectats els seus cultius. En molts casos (camps dedicats al cultiu de la taronja, per exemple) la collita es farà malbé. També els camins rurals s’han vist afectats i la força de l’aigua ha fet malbé una part important del cordó de dunes.

En la mar hi han hagut arrossegaments d’arena des de les platges cap endins de la mar, i ha deixat sense arena zones importants de la costa. A més, la pluja i el vent han provocat la caiguda d’arbres i molts altres s’han hagut de tallar perquè presentaven risc per a les persones.

També s’han produït danys de consideració en infraestructures públiques de trànsit, l’enllumenat i altres instal•lacions, com el cementeri municipal i alguns centres educatius.

Els tècnics municipals estan treballant per avaluar tots els danys ocasionats i les despeses per tal de restablir la normalitat al municipi. La Generalitat Valenciana ja ha anunciat que traurà un decret per a ajudar els pobles afectats a pal•liar els desperfectes produïts.

jueves, 22 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, CARTA REIS MAGS



La carta dels Reis Mags ja està disponible per als xiquets de Tavernes

Des de la web http://reis.promociovalencia.com/ es pot redactar i enviar la carta als Reis, simplement arrossegant les imatges sobre el paper, de manera que es transformaran en text.

L’Ajuntament de Tavernes, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, ha preparat la carta de Reis per a tots els xiquets de la població, una carta que té dos possibilitats: carta en paper i carta virtual.
La carta de Reis en paper comprén, a més de la carta per a demanar els regals, uns adhesius amb classes de joguets i el sobre per a enviar-la. Es pretén que, a més de ser una carta, faça de joc. Les cartes es distribuiran a través dels centres escolars de Primària de la localitat, guarderies i escoles infantils, i també en la Biblioteca Municipal.
La carta de Reis virtual està disponible en ordinadors, mòbils i tauletes, accessible des d’una diversitat de sistemes (Windows, OSX, Linux, Android, iOS, etc.). Des de la web http://reis.promociovalencia.com/ es pot redactar i enviar la carta als Reis, simplement arrossegant les imatges sobre el paper, de manera que es transformaran en text.
L’objectiu és que els xiquets de Tavernes disposen d’una plataforma en les noves tecnologies que els permeta un acostament diferent i modern al món màgic dels Reis, combinant els aspectes lúdic i educatiu, ja que diversió no està renyida amb l’aprenentatge.
Enguany s’ha renovat els disseny i s’hi ha afegit un nou joc, “Repartiment”, on el xiquets ajudaran els reis a deixar el regal en les cases quan estan tots dormint. A més, hi ha puzles i altres aplicacions. 

GP Ajuntament, TALLERS LÚDICS PER A XIQUETS AMB NECESSITATS EDUCATIVES

L’Ajuntament de Tavernes ofereix tallers lúdics en Nadal per a xiquets amb necessitats educatives

L’objectiu és que els xiquets amb necessitats especials tinguen un espai on desenvolupar la creativitat en estes festes, a partir del dia 27 de desembre.


La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat per a estes festes de Nadal dos setmanes de tallers lúdics dirigits a xiquets dependents, amb necessitats educatives especials.

És un espai d’oci creat per a l’entreteniment dels menors per tal que durant les vacances facen activitats diverses amb què desenvolupar la creativitat i millorar la integració social. Els xiquets faran manualitats, jocs, eixides i excursions per a gaudir del temps lliure.

El taller tindrà lloc durant els matins a partir del dia 27 en l’aula que s’ha habilitat en el Braç Treballador i estarà finançat amb recursos propis de l’Ajuntament.

miércoles, 21 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, REPARACIÓ DANYS EN EL CEMENTERI

L’Ajuntament de Tavernes treballa en el cementeri per a solucionar els danys ocasionats pel temporal

La brigada municipal està retirant els arbres que el vent va tombar i s’ha establert un perímetre de seguretat al voltant de la zona central del cementeri pel risc de caigudes de xiprers i garantir la seguretat dels usuaris.


L’Ajuntament de Tavernes continua treballant perquè el municipi torne a la normalitat després del temporal de pluja i vent que ha afectat distintes zones.

Entre estes hi ha el cementeri municipal, on han caigut alguns xiprers i n’hi ha altres que estan en risc de caure. Per això, i amb l’objectiu de garantir la seguretat dels usuaris del cementeri, que en estes dates augmenten les visites als difunts, l’Ajuntament de Tavernes demana que facen cas de la senyalització i respecten les zones delimitades per prevenció.

Es demana la col·laboració de la ciutadania en unes dates tan assenyalades com són les festes de Nadal per tal que tots puguem visitar el cementeri municipal de manera segura.

Les tasques de recuperació de les instal·lacions del cementeri continuaran fent-se de la forma més efectiva i ràpida possible. 

GP Ajuntament, CAMPANYA CONTROL VELOCITAT

La Policia Local de Tavernes farà controls de velocitat

La Regidoria de Seguretat Ciutadana, amb l’objectiu de garantir i respectar la seguretat de les persones dins de la població, ha decidit començar una campanya de control de velocitat.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes ha iniciat una campanya de control de velocitat, després de valorar les queixes veïnals sobre la velocitat a què circulen els vehicles dins del terme de Tavernes.
Els distints punts de la ciutat on es duen a terme els controls són la zona de Marjaletes, la Dula, la travessia que creua Tavernes (avinguda de les Germanies i avinguda de la Valldigna), el passeig Colon i altres zones on també s’ha observat este excés de velocitat.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, ha assenyalat que “amb esta campanya pretenem que els vehicles reduïsquen la velocitat al passar per Tavernes i conscienciar del perill que suposen per als vianants. Garantir i respectar la seguretat de les persones dins de la població és la màxima prioritat d’esta campanya. L’Ajuntament continua treballant per una mobilitat sostenible en la població”.
Aprofitem per a recordar a la ciutadania que la velocitat màxima permesa en la travessia de Tavernes és de 50 quilòmetres per hora, i en la resta del nucli urbà són 30 quilòmetres.

martes, 20 de diciembre de 2016

V CAMPANYA 300 CAIXES SOLIDARIES

V ª CAMPANYA
Imagen relacionada300 CAIXES SOLIDÀRIES
Ja fa cinc anys, i de la mà  de Raül Gil , que Creu Roja  i Càritas Inter parroquial de Tavernes encetàrem aquest projecte solidari de recaptar aliments per a les 300 famílies més necessitades de la nostra població..... eren anys difícils i complicats , ja que ens trobàvem en el punt més àlgid de la crisi .
Ara pareix que la situació greu vaja amainant però, encara són prou les famílies amb moltes dificultats econòmiques i a les portes del llindar   de la pobresa extrema; aquest motiu i la resposta sempre solidària dels veïns de Tavernes és el que un any més interpel·lem a la participació en aquesta campanya.
No podem permetre que veïns nostres continuen sofrint la mancança de dignitat que una societat com la nostra es fa viure, hem de conscienciar i conscienciar-nos de que sols junts i com habitants d’una mateixa família podem canviar aquest món.
Vos animem a participar en aquesta campanya,  des de CREU ROJA I CÀRITAS anem a aconseguir, un anys més, omplir de productes variats aquestes caixes solidàries que distribuirem com a regal de reis a les famílies més vulnerables de Tavernes.
Si voleu participar podeu passar pels locals de la Creu Roja , a més estarem presents en diversos esdeveniments esportius organitzats durant aquestes festes de Nadal, també arreplegarem productes en establiments i supermercats : El proper divendres 23 estarem per la vesprada i poqueta nit a la carretera ( a la vorera de Mercadona ) .

Moltes gràcies a tots i Bon Nadal !

GP Ajuntament, RECUPERANT LA NORMALITAT

L’Ajuntament de Tavernes continua treballant per recuperar la normalitat després del temporal de pluges i vent

Este matí els xiquets de la localitat ja han pogut tornar als centres escolars i s'ha decretat la finalització de totes les preemergències vigents.


L’Ajuntament de Tavernes va informar anit que hui es reprendrien les classes en els centres educatius, ja que totes les prediccions meteorològiques apuntaven a una millora important.

Este matí, la regidora d’Educació, Bea Ferreres, amb un tècnic d’Educació han visitat els instituts i col·legis per comprovar l’estat dels centres escolars després d’haver patit algunes caigudes d’arbres. La brigada municipal va estar ahir durant tot el dia i hui de matí treballant perquè no hi haguera cap perill per als alumnes i els docents que hi anaren a classe.

També els paratges de Tavernes, els camps de tarongers i el riu Vaca van tornant al seu estat a poc a poc. Ahir, la Regidoria d’Agricultura va estar treballant durant tot el dia per vigilar la crescuda del riu Vaca i el Badell. Una de les actuacions va estar  en el riu al seu pas per davall de la nacional 332, on una màquina va haver de llevar canyes que s’havien acumulat.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha pogut vore hui com s’han obert ja molts camins rurals, però encara en queden alguns tallats al trànsit com el camí de la Font del Bolomor o el camí Reial.

Ahir de matí el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) es va  reunir al saló de plens de l’ajuntament per a posar en comú la situació del municipi després de les pluges i el fort vent, i van establir actuacions conjuntes de prevenció i emergències davant l’alerta roja que va declarar el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha anunciat hui que passaran uns dies fins que Tavernes torne a la completa normalitat i ha agraït “la tasca de tots els efectius, organismes i persones que han aconseguit que els danys del temporal dels últims dies hagen sigut els mínims possibles i evitar que tot anara a pitjor”.

Des de l’Ajuntament de Tavernes es demana a la ciutadania paciència,  donat que queda faena per recuperar l’estat anterior al temporal.

GP Ajuntament, 100 ANYS DE CIUTAT


GTavernes de la Valldigna compleix demà 100 anys de ciutat


Per a celebrar esta data històrica, l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat per a demà, dia 21 de desembre, un acte que iniciarà oficialment la commemoració del centenari.

El 21 de desembre de 1916, Tavernes de la Valldigna va obtindre el títol de ciutat per ordre del rei Alfons XIII. Per a commemorar estos 100 anys, l’Ajuntament de Tavernes vol dedicar tot un any, a partir de la data del nomenament, a celebrar diversos actes per a donar a conèixer el ric patrimoni cultural i històric.

L’objectiu és aprofitar l’esdeveniment del centenari per a dinamitzar culturalment, socialment i econòmicament la ciutat mitjançant un projecte d’actuacions que reactive el potencial cultural, turístic, artístic, paisatgístic i gastronòmic de Tavernes, així com dignificar la memòria de persones de la ciutat.

Per això, demà dia 21 començaran de manera oficial els actes del centenari. Es retrà un homenatge a una veïna centenària de Tavernes, Josefa Peiró Bononat, i, en acabant, es llegirà l’acta de nomenament de ciutat de 1916 en el saló de plens de l’ajuntament. La cronista oficial de Tavernes, Encarna Sansaloni, farà una crònica dels 100 anys. L’acte s’iniciarà a les 19 hores des de la plaça Major.

Després, en la plaça Major, hi haurà venda de xocolate calent a benefici de l’Associació de Cuidadors i Dependents (ACUDE) i una festa on actuaran l’Associació de Balls Populars La Vall de Tavernes, el cor de l’Escola d'Adults Bolomor, la Coral Marinyén, el cor Quinzedemarç, el  grup l'Ajunt de la Bóta i l’Associació Escola Dolçaina i Tabalet La Valldigna.

També hi participaran altres entitats locals com l’Associació d’Ames de Casa Tyrius, l’Associació de Veïns La Valldigna i la Federació de Falles Junta Local Fallera.

Com a preludi del centenari, el dia 10 de desembre va tindre lloc l’acte Univers Chirbes, en què l’Ajuntament va reconèixer la figura i l’obra de l’escriptor nascut a Tavernes, Rafael Chirbes. A partir de demà, començaran una sèrie d’actes que es faran al llarg de l’any, en què es pretén comptar amb la implicació dels ciutadans i del teixit associatiu de Tavernes. El compositor Omar Sala prepara un musical a partir del text autobiogràfic “De mi patria”, del llibre La Travesía, de José Bennàcer, fill predilecte de Tavernes. A més, es publicarà el manuscrit de Joaquim Verdú Ferrer, que va ser cronista honorari de la ciutat, i es faran exposicions fotogràfiques, xarrades, reconeixements a veïns destacats i una fira gastronòmica, entre altres activitats.

GP Ajuntament, CONTROL POLICIAL VENDA ALCOHOL A MENORS

La Policia Local intensificarà els controls de venda i consum d’alcohol durant les festes de Nadal i cap d’any


Davant l’alarma social recent i les estadístiques oficials, que detecten un augment en el consum d’alcohol en els menors d’edat, s’incrementarà la vigilància en els establiments de venda d’alcohol.


La Policia Local de Tavernes ampliarà la vigilància dels establiments especialment en períodes de Nadal, cap d’any, vespres de festiu, falles i semblants, davant l’alarma social recent i les estadístiques oficials, que detecten un augment en el consum d’alcohol en els menors d’edat.

La Junta Local de Seguretat, que es va celebrar recentment, va tractar el tema de la venda i consum d’alcohol a menors, ja que és un qüestió que preocupa.

Cal tindre en compte la prohibició de la venda, el subministrament, gratuït o no, i el consum de begudes alcohòliques a menors de 18 anys. A més, la norma prohibeix vendre alcohol entre les 22 i les 7 hores si no és per a consumir dins del local, així com vendre alcohol en la via pública.

Per esta raó, i amb l’objectiu de previndre i conscienciar, la Policia Local ha repartit als establiments que dispensen begudes alcohòliques i tabac tota la informació sobre la normativa vigent.

Està previst implantar servicis esporàdics policials de paisà, que verifiquen el compliment de la norma, i detecten també persones majors d’edat que compren begudes alcohòliques per a menors.

lunes, 19 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, REUNIT EL CENTRE DE COORDINACIÓ OPERATIU MUNICIPAL

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal es reuneix per a establir actuacions davant la preemergència


L’objectiu d’esta reunió ha estat coordinar les actuacions de tots els equips d’emergència per  a tindre una resposta més immediata i efectiva davant una situació d’emergència en les pròximes hores.


El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) s’ha reunit al saló de plens de l’ajuntament per a posar en comú la situació actual del municipi després de les pluges i el fort vent, i establir un actuacions conjuntes de prevenció i emergències davant l’alerta roja declarada pel centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

A la reunió hi han assistit el primer tinent d’alcalde, Perfecto Benavent, la regidora de Seguretat, Llum Sansaloni, el regidor d’Infraestructures Agràries, Javi Escrihuela, el regidor de l’oposició, Mario Enguix, l’intendent en cap de la Policia Local, l’inspector de la Policia Local, el comandant de la Guàrdia Civil, el cap de Protecció Civil, l’arquitecte municipal, el tècnic responsable de Serveis Agraris, els caps d’oficis múltiples de la Brigada Municipal i un responsable de l’empresa de neteja de l’Ajuntament de Tavernes.

L’Ajuntament recomana no circular per camins secundaris ni vies pròximes a zones inundables, i extremar la precaució en cas de desplaçaments amb vehicles.

Els camins rurals tallats són:

- Camí de Gandia
- Pas de la Galera
- Camí del Travesser
- Camí d’Herrera
- Camí de l’Ombria
- Camí Reial (CV-605)
- Camí de la Séquia de la Bova
- Camí de la Moleta
- Assut pel camí del Pla
- Accés al camí de la Dula per la rotonda de les oliveres.

En cas de dubte o incidència consulteu a la Policia Local al telèfon 962824161.

Nota premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, ACTIVITATS

Bon dia companys, la Junta Directiva del GMValldigna vos desitja a tots els socis i simpatitzants, BONES FESTES 🔔🍻🍽. També volem informa-te que des d'esta entitat seguim col·laborant allí on es criden. Recentment hem finalitzat les tasques de Voluntariat tant de la Neteja del Riu Vaca com el Voluntariat Ambiental de Tavernes i Benifairó de la Valldigna. 

Estem col·laborant fort amb els ajuntaments de Barx, Barxeta, Llutxent, Simat de la Valldigna i Quatretonda, en la difusió Turística d'estes poblacions, recent s'han senyalitzat els Senders d'aquests pobles. El Senderisme esta convertint-se en un font Turística de primer orde, milers de turistes ja es visiten per recorrer estes antigues rutes que tenim als paratges de la muntanya. 

També, uns dels nostres objectius es continuar amb la difusió Turística i Senderista, del Paratge Natural Municipal de la Serra de Quatretonda, i, com nucli central el Refugi de la Bastida amb l'ajuntament de Quatretonda.

Aquests son els últims treballs que s'han realitzat:









viernes, 16 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, BIBLIOTECA MUNICIPAL AMPLIA HORARI

La Biblioteca Municipal amplia l’horari per exàmens a partir del dia 27

El nou horari de la Biblioteca en període d’exàmens començarà el dimarts dia 27 de desembre i s’allargarà fins al 27 de gener, de dilluns a diumenge, a excepció dels dies festius.

L’Ajuntament de Tavernes, com cada any, i conscient que amb l’arribada dels exàmens l’espai de la biblioteca és més utilitzat pels estudiants, ampliarà l’horari per a facilitar-los l’estudi en un espai adequat.
  
Així, la Biblioteca convida els jóvens de Tavernes a anar-hi si han d’estudiar per Nadal. Des del dimarts dia 27 s’hi ha disposat una ampliació horària, que serà de 9 a 21 hores de dilluns a divendres.

Els dissabtes la biblioteca també estarà a disposició dels estudiants de de 9 a 13:30 i de 15:30 a 21 hores, i els diumenges de 9 a 14 hores. El dijous dia 5 de gener l’horari serà de 9 a 14 hores. Els dies festius la biblioteca tancarà les portes.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha assenyalat que “continuem treballant per oferir un horari extraordinari, obrint la biblioteca durant tota la setmana i, així, poder  donar un servei més ampli als estudiants del nostre municipi que inicien el període d’exàmens”.

A més, els xiquets de 0 a 6 anys tindran l’aula d’iniciació a la lectura oberta de dilluns a divendres en un horari especial de Nadal, de 10 a 13:30 i de 15:30 a 19 hores. Els menors podran utilitzar este espai sempre que estiguen acompanyats d’un adult.

GP Ajuntament, ILUMINACIÓ NADAL

L’Ajuntament de Tavernes ha invertit en noves llums per a rebre el Nadal

La brigada municipal està acabant d’instal•lar la decoració nadalenca per la platja i en el nucli urbà de Tavernes, que enguany compta amb llums noves que s’han adquirit amb una inversió de 4.000 euros.

L’Ajuntament de Tavernes està instal·lant l‘enllumenat nadalenc i les plantes de Nadal en el municipi per a oferir una imatge més acollidora en els carrers del poble i de la platja.
La il•luminació es situa en l’entorn de la plaça Major, en l’edifici de l’ajuntament i en el carrer Major, l’edifici de la Casa de la Cultura en  plaça de l’Escriptor Rafael Chirbes, el poliesportiu municipal, l’avinguda de les Germanies i la zona del Parc del Cantalot. En la zona dels Sequers s’il•luminarà el ficus de l’entrada a la població. També en la platja s’han col·locat llums en diversos punts, des de l’entrada, la zona de la Goleta i la zona sud.
La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Tavernes ha optat,  enguany, per adquirir noves llums amb una inversió de 4.000 euros. Tots els llums disposen de tecnologia LED per a respectar el medi ambient i estalviar en el consum energètic. Enguany seran blanques, però el pròxim any els operaris municipals treballaran per dotar-les de colorit.
En el darrers anys s’han estat llogant els llums, però la previsió és que l’any que ve es faça una nova inversió perquè l’Ajuntament tinga tot el material en propietat i no haja de destinar diners a lloguer. Això permetrà fer la col·locació de tota la il·luminació amb una major planificació i s’evitarà el retard d’enguany, per la falta de disponibilitat de material, així com a conseqüència de la pluja i d’una grua que s’ha hagut de reparar.
La brigada municipal continua treballant amb la decoració i finalitzar tot el muntatge nadalenc de llums i plantes de Nadal demà. A partir del dia 22 de desembre es sentiran les tradicionals cançons nadalenques pels voltants de la plaça Major dos vegades al dia, a les 12 i a les 18 hores.

jueves, 15 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, ACABEN OBRES EN VÍCTOR CALATAYUD

L’Ajuntament acaba les obres en l’antiga escoleta Víctor Calatayud per a homologar-la com a centre de taller ocupacional

Les obres han consistit a eixamplar una de les aules i adaptar els banys i l’itinerari a la normativa d’accessibilitat, amb un cost aproximat de 14.000 euros de fons propis de l’Ajuntament.

L'Ajuntament de Tavernes ha adaptat les aules de l'antiga escoleta Víctor Calatayud perquè la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball l’homologue com a centre de taller ocupacional.
L’objectiu de les obres ha estat eliminar un barandat que hi havia entre dos classes per a aconseguir una aula de 45 metres i una segona que fa de despatx. A més, s’han adaptat els banys i l’itinerari a la normativa d’accessibilitat.
D’esta manera, l’Ajuntament de Tavernes podrà ampliar l’oferta formativa i accedir a noves subvencions per a millorar l’ocupabilitat de persones amb risc d’exclusió social, parats de llarga duració, dones i jóvens de Tavernes.

miércoles, 14 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, ACTUACIÓ CORRECTA DE L,AJUNTAMENT PENJANT EL PENÓ DE LA CONQUESTA I LA BANDERA PREAUTONÒMICA

L’Ajuntament va actuar correctament penjant el Penó de la Conquesta i la senyera preautonòmica per a commemorar el dia 9 d’Octubre

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana ha comunicat que l’Ajuntament de Tavernes no va vulnerar cap dels drets, llibertats o principis reconeguts en la Constitució Espanyola i en l’Estatut d’Autonomia.

L’Ajuntament de Tavernes ha rebut un comunicat del síndic de greuges de la Comunitat Valenciana on exposa que el consistori no va vulnerar cap dels drets, llibertats o principis reconeguts en la Constitució Espanyola i en l’Estatut d’Autonomia, en referència a l’exhibició en el balcó de l’Ajuntament del Penó de la Conquesta del rei Jaume I i la senyera oficial del Consell Preautonòmic del País Valencià per a celebrar el dia 9 d’Octubre.

Com a conseqüència, el síndic de greuges ha tancat l’expedient i ha arxivat la queixa que va rebre, juntament amb la resta d’actuacions.

GP Ajuntament, DINAR NADAL AMES DE CASA

L'Associació d’Ames de Casa de Tavernes celebren el tradicional dinar de Nadal

Com cada any, l’Associació d’Ames de Casa acomiaden l’any 2016 amb un dinar de germanor.

L'Associació d’Ames de Casa Tyrius de Tavernes de la Valldigna van celebrar ahir el tradicional dinar de Nadal en què s’han acomiadat de l’any 2016. El dinar, que ha tingut lloc al Saló la Font, ha comptat amb més de 150 ames de casa i la presència de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i alguns regidors.

Tots els assistents han pogut gaudir de l’actuació dels cantants locals José David Sanfélix i Aroa Gomar, i han rebut un regal de part de l'Associació.

martes, 13 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, PLAQUES SOLARS AL PARC DE LA GOLETA

L’Ajuntament de Tavernes instal·la plaques solars en el Parc del Llac de la Goleta


Les plaques estan instal·lades en una pèrgola, de manera que s’ha implantat energia sostenible per a moure les bombes del llac de la Goleta perquè funcionen de forma autònoma sense electricitat.


L'Ajuntament de Tavernes va iniciar els treballs per a millorar la qualitat ambiental del llac de la Goleta al gener, amb l'obra denominada Naturalització del llac de la Goleta, a la qual s’han destinat vora 95.000 euros del Pla Provincial d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

L’objectiu del projecte ha estat dur a terme les activitats necessàries per a naturalitzar el llac de la platja de Tavernes i millorar la qualitat ambiental de l’estany.

Això s’ha aconseguit fent recircular l’aigua, cosa que evita la falta d’oxigen en l’aigua i en els sediments, fa augmentar la transparència de l’aigua i disminueix els nutrients de l’aigua i dels sediments. Al capdavall s’assoleix l’equilibri ecològic de l’estany.

L’última de les actuacions ha sigut instal·lar una pèrgola que té plaques solars, amb les quals es mouen les bombes del llac, a fi d’aconseguir una gestió sostenible econòmicament i ambientalment d’este paratge de la platja que fins ara funcionava connectat a la xarxa elèctrica.

En este projecte de naturalització, a més, s’han fet altres accions, com ara la construcció de biofiltres; s’han col·locat uns filtres verds que de manera natural van netejant l’aigua i oxigenant-la, fent-la circular mitjançant les bombes.

Este projecte de naturalització es complementarà amb un seguiment de l’evolució de l’estat de les aigües, que es farà de manera periòdica. A banda, en el pressupost de 2017 l’Ajuntament de Tavernes ha previst una partida de 10.000 euros per a millorar la recepció de les aigües pluvials i pal·liar l’entrada de matèria orgànica i brutícia, que desestabilitza el sistema ecològic de l’estany.

GP Ajuntament, CURS DE MANTENIMENT PER A LA BRIGADA MUNICIPAL FINALITZAT

Finalitza el curs especialitzat en manteniment que ha realitzat la brigada municipal

El curs, que ha durat més d’un mes, ha servit per a conèixer amb més profunditat i de forma pràctica el cicle de vida d’una edificació pública, així com les ferramentes que ofereixen les noves tecnologies com Línia Verda.

L’Ajuntament de Tavernes, amb el títol “La brigada municipal d’obres i manteniment. El cicle de vida d’una edificació pública”, va iniciar un curs especialitzat dirigit a quatre perfils professionals: tècnics responsables d’edificis, caps de secció, personal d’oficis que duen a terme faenes i personal de neteja.

Este curs de formació tenia per objectiu conèixer el cicle de vida dels edificis i les infraestructures, aprofundir en el seu manteniment (com es pot fer i com es pot controlar) i en la gestió de residus.

El personal tècnic de l’Ajuntament, amb l’ajuda d’un professor, ha impartit este curs, que tenia un caràcter pràctic, per tal que pogueren aplicar els coneixements adquirits. Per això, es va programar una eixida a la planta de residus de Guadassuar per a interioritzar la importància de la gestió de residus.

També es va aprofitar per a aplicar-ho a casos reals, en concret a la Casa de la Cultura i al col·legi Alfàndec, introduint els processos de manteniment en les noves tecnologies com Línia Verda. Esta ferramenta geolocalitza les incidències i permet tindre’n un registre, alhora que serveix de centre d’atenció a usuaris i gestió de les incidències. A més, és un canal de comunicació entre els ciutadans i l’Ajuntament, de manera que els veïns de Tavernes poden dirigir-s’hi per a comunicar algun problema que hagen detectat i participar en les solucions possibles.

L’Ajuntament pretén desenvolupar i generalitzar l’ús de Línia Verda, que pot servir per a un ús intern dels diversos departaments, aplicant els coneixements a esquemes de funcionament de l’Ajuntament i abastant els diversos tipus de treballadors que hi intervenen.