sábado, 29 de octubre de 2016

GP Ajuntament, CENTENARI CIUTAT

Quatre comerços centenaris de Tavernes són homenatjats en el Dia del Veí


Mollaro Moda, Teixits Vicente Pérez, la Ferreteria El Siglo i Joaquín Grau Grau han estat premiats per la seua aportació a la vertebració de la ciutat, generació rere generació, i al comerç actiu.


L'Associació de Veïns La Valldigna, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes, va organitzar ahir de vesprada el “Dia del veí” amb l'objectiu de reconèixer el treball d'empresaris i comerços de la ciutat al llarg de cent anys.

L'acte va comptar amb la presència de la presidenta de l'Associació, Maria Luisa Grau, de l'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i alguns membres de CAVECOVA, així com d'una àmplia representació de la societat vallera.

Jordi Juan va felicitar els comerços de proximitat per la seua tasca i va assenyalar en el seu parlament que "les empreses que homenatgem són comerços que en aquests cent anys han demostrat l'arrelament a Tavernes, són empreses de casa i han estat al servei dels vallers i valleres". Després, va fer un repàs per la història de cadascuna de les empreses i va manifestar que "l'Ajuntament n'és conscient i, dins de les nostres possibilitats, hem ajudat, impulsat i, sobretot, hem conscienciejat als veïns que cal comprar al poble, amb iniciatives com el Viver d'Empreses, el Cicle d'Economia o els convenis firmats amb l'Associació de Comerciants".

Per la seua part, la presidenta Maria Lluïsa Grau, va agrair el treball desenvolupat per Mollaro, Vicente Pérez, la Ferreteria El Siglo i Joaquín Grau Grau, que van  rebre una placa commemorativa en reconeixement a la seua activitat econòmica i empresarial, que ha anat evolucionant i adaptant-se a l'actualitat.

Les cançons del grup local, L'Ajunt de la Bota, i l'Himne de Tavernes van tancar l'acte, que es va celebrar a la Casa de la Cultura.

viernes, 28 de octubre de 2016

GP Ajuntament, CURS AJUDA MARCA PERSONAL EN XARXES SOCIALS


Un curs ajuda a veïns de Tavernes a crear la seua marca personal a les xarxes socials

El curs va tindre lloc ahir dins del IV Cicle d’Economia i Territori que du a terme l’Ajuntament de Tavernes i la Universitat Politècnica de València.


La jornada del IV Cicle d’Economia i Territori, que portava per títol La teua marca personal. Millora la teua presència a les xarxes socials”, va estar a càrrec de la comunicadora Loles Sancho.

L’acte, que va tindre lloc en el Braç Treballador, ha donat les ferramentes per a saber gestionar un perfil personal com una marca. Al voltant de 20 persones,   que van cobrir les places disponibles del curs, van conèixer les pautes amb què potenciar les seues habilitats per tal d’accedir a noves oportunitats laborals,   destacar la seua carrera professional, o simplement donar a conèixer les seues aficions a través de les xarxes socials.

L’encarregat de presentar la jornada ha sigut el regidor de Foment Local i Promoció Econòmica, Josep Llàcer, i un membre del Cercle Euram de la Safor.

Este curs es troba dins d’un cicle de conferències que busquen formar i informar  els veïns de Tavernes, sobre la difusió d’idees i accions vinculades amb el foment de l’activitat econòmica en la ciutat.

GP Ajuntament, JORNADA INFORMATIVA JÓVENS EMPRENEDORS

Tavernes acull una jornada informativa per a jóvens emprenedors

Serà el divendres dia 4 de novembre a partir de les 11:45 hores en la Casa de la Cultura, on es donaran a conèixer les claus d’un projecte empresarial d’èxit.

La Cambra de Comerç de València i Divalterra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes, organitzen una jornada informativa dirigida a emprenedors que vullguen dur a cap un projecte empresarial.

Hi haurà la ponència "Aquí mandan las ideas" a càrrec de Pedro Redondo, director general de BILNEA. A més, un representant de Divalterra presentarà el Programa d’Emprenedoria Juvenil que tindrà lloc del 9 al 30 de novembre, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, en la Casa de la Cultura.

Este programa pretén donar la formació adequada i proporcionar als jóvens l’oportunitat de crear i posar en marxa la seua pròpia empresa, així com oferir la possibilitat de formalitzar 70 projectes empresarials, que disposaran d’un mentoring de 15 hores durant els 3 primers mesos d’inici de l’activitat.

Tots els que hi estiguen interessats poden informar-se en el Viver d’Empreses de l’Ajuntament o en el Braç Treballador.

jueves, 27 de octubre de 2016

GP Ajuntament, VISITA DE SUBDIRECTOR MOBILITAT, OBRES PÚBLIQUES I TRANSPORT

El subdirector general de Mobilitat, Obres Públiques i Transport, Josep Llin, visita Tavernes per conèixer els punts conflictius de la CV-50

L’objectiu ha estat recórrer tots els punts de la CV50 més conflictius per buscar una solució als problemes de trànsit que pateix cada dia la travessera.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, la regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, i tècnics de l’Ajuntament han acompanyat este matí el subdirector general de Mobilitat, Obres Públiques i Transport, Josep Llin, el director Territorial de Carreteres, Vicente Serrano, i tècnics de la Conselleria que han pogut comprovar in situ l’intens trànsit que pateix cada dia la CV-50.

L’objectiu ha estat recórrer els punts més conflictius per buscar una solució a estos problemes de trànsit, que passen per facilitar els veïns poder travessar d’un costat a l’altre amb seguretat, i també que els vehicles tinguen una major fluïdesa, però no una major velocitat.

Des de la Conselleria s’han valorat les propostes que es van fer per part de l’Ajuntament i s’han implicat en este projecte, prioritzant calmar el trànsit, buscar la millor ubicació dels autobusos, dels semàfors i dels passos de vianants, entre altres mesures. Tot amb l’objectiu d’aconseguir una mobilitat sostenible i una major seguretat viària de la CV-50 al seu pas per Tavernes.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha manifestat el seu agraïment per la implicació del subdirector, Josep Llin, i ha assenyalat que s’està treballant conjuntament per poder solventar quan abans millor els greus problemes que pateix Tavernes i la seua travessera.

miércoles, 26 de octubre de 2016

GP Ajuntament, FOMENT OCUPACIÓ

L’Ajuntament de Tavernes contractarà 8 persones dins del Programa d’Iniciativa Social


Les persones contractades seran parats de llarga duració i jóvens desocupats, menors de 30 anys, que han d’estar inscrits al SERVEF i començaran a treballar abans de final d’any.


L'Ajuntament de Tavernes contractarà 8 persones desocupades gràcies a l'ajuda de 80.000 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través del Servef.

Amb el Programa d’Iniciativa Social, que inclou el Salari Jove, la Regidoria de Foment contractarà durant nou mesos tres joves desocupats, menors de 30 anys, sense experiència, entre els quals hi haurà un enginyer tècnic, un programador informàtic i un oficial d’electricitat.

A més, estes ajudes tenen com a destinataris les persones desocupades de llarga duració. En total es buscaran tres auxiliars d’ajuda a domicili i un administratiu per a treballar durant quatre mesos. Este Pla d’Ocupació també contempla un orientador laboral que tindrà un contracte de sis mesos.

El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha assenyalat que “l’objectiu és promoure i assegurar unes polítiques adequades per a la integració laboral dels col·lectius que presenten majors dificultats, com els jóvens i els desocupats de llarga duració”.

El SERVEF seleccionarà els treballadors seguint els criteris de major adequació al lloc de treball que s’ofereix, ser persona amb discapacitat, nivell de protecció per desocupació, responsabilitats familiars, dona en situació de risc o aturat de llarga durada. Les persones que estiguen interessades poden informar-se en el departament de Foment Local en el Braç Treballador.

martes, 25 de octubre de 2016

GP Ajuntament, DISPOSITIU ESPECIAL TOT SANTS

L’Ajuntament de Tavernes posa en marxa un nou dispositiu especial per la festivitat de Tot Sants

Serà a partir del dissabte dia 29 fins al dimecres dia 2 de novembre, i compta amb l’operatiu especial de la Policia Local de Tavernes i la col·laboració de l’Agrupament Escolta Valldigna.

La Regidoria de Serveis Públics i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes ha programat nous horaris per tal de facilitar als ciutadans les faenes d'arreglar els nínxols i visitar-ne els difunts.
Dissabte 29 i diumenge 30 d'octubre l'horari serà el comprés entre les 8 del matí i les 9 de la nit. Dilluns 31 l'horari especial del Cementeri Municipal de Tavernes serà de 8 del matí a 12 de la nit, i dimarts 1 de novembre serà de 8 a 21 hores. Finalment, dimecres 2 de novembre l'horari especial d'obertura del cementeri serà des de les 8 del matí fins a les 6:30 de la vesprada. La missa dels sants difunts serà a les 10 del matí.
L’Agrupament Escolta Valldigna col·labora, un any més, amb els veïns que tenen dificultats per a arreglar les casetes dels difunts. Els voluntaris estaran els dies 29, 30 i 31, de 5 a 8 de la vesprada, en el Cementeri Municipal, per a ajudar els usuaris a depositar les flors als familiars finats.
La Policia Local també tindrà un operatiu especial per tal de facilitar el trànsit de vehicles i persones per la zona del cementeri durant el cap de setmana. A més, s’ha planificat el servici preventiu de la nit perquè tots gaudisquen dels actes de festa programats; també està previst un control més específic, amb presència policial continuada per la zona dels Sequers, per a evitar actes vandàlics.

Obres de restauració i millora en el Cementeri Municipal

L’Ajuntament de Tavernes ha acabat les obres de restauració i millora en el Cementeri Municipal, que van començar a final de l’estiu.  Es tracta d’una sèrie d’actuacions destinades a restaurar diverses soleres de formigó que es trobaven en mal estat, així com d’adequar el reg en el Jardí de la Memòria.
A més, s’ha reparat i posat en marxa la font situada al centre de la zona de soterrament a terra, i s’han realitzat actuacions en els lavabos d’hòmens i dones. L’objectiu ha sigut fer-los accessibles i dotar-los de nous elements i de ventilació, al mateix temps que s’ha arreglat el sostre. Totes estes obres pugen a un total de 8.374,03 euros del pressupost municipal.
Enguany, els usuaris del cementeri disposaran d’una nova escala mòbil protegida més per a facilitar l’accés als nínxols d’una manera més segura.

GP Ajuntament, UNA NIT EN LA COVA BOLOMOR

Viure una nit en un campament neandertal és possible en la cova del Bolomor


Serà este dissabte dia 29 d’octubre, en dos sessions, per a tots aquells que vulguen descobrir la història del grup neandertal que va arribar a la Valldigna i es va establir en la cova del Bolomor fa 235.000 anys.


La Cova del Bolomor ofereix per a este dissabte l’opció de viure una experiència nocturna única. Es tracta de veure com seria un campament neandertal i descobrir la història del grup que va habitar la cova fa 235.000 anys, a partir d’una representació amb actors que faran les activitats, en el mateix escenari de la Cova.

Este campament, que és l’última representació de l’any, es recrearà a través d’elements decoratius, rèpliques arqueològiques, so, imatge i escenes representades, tal com es va realitzar els mesos de juliol i agost.

L’Ajuntament de Tavernes i el Patronat de Turisme de la Diputació de València, una vegada més, donen suport a estes iniciatives que difonen i atorguen valor a la cova del Bolomor. Un jaciment arqueològic que representa un espai important per a descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu.

GP Ajuntament, RECAPTACIÓ CONTRA EL CÀNCER

Tavernes recapta 2.400 euros en la Gala de Lluita contra el Càncer

Enguany, a més de la Gala, es van programar dos xarrades informatives sobre el càncer de còlon i el tabaquisme, a càrrec de metges experts de l'Hospital La Fe i del Centre de Salut de Tavernes.

La VII edició de la Gala es va celebrar el divendres dia 21, i va servir per a recaptar fons per a l’Associació Espanyola contra el Càncer, un total d'uns 2.400 euros.
L’acte, que està organitzat pel col·lectiu local encapçalat per la presidenta, Encarnita Carrión, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tavernes, va comptar amb 12 actuacions variades de cantants, humoristes, ballarins i músics. A més dels artistes de fora, hi va haver una bona presència de cantants locals, que van actuar de forma altruista per una bona causa.
Tots aquells que van assistir a la Gala feren un donatiu de 7 euros, que era el preu de l’entrada. Però, també es van recaptar diners en la venda de camisetes i altres donatius dels veïns de Tavernes. 


lunes, 24 de octubre de 2016

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, NETEJA RIU VACA

Finalitza amb èxit la VI Edició de la Neteja del Riu Vaca

El Grup Muntanya Valldigna, va celebrar el passat dissabte 22 d'octubre la sexta edició de la neteja del Riu Vaca, des del seu naixement “els Brolls” a Simat fins la desembocadura a Xeraco.

A les 8h els participants es dirigien al punt de concentració, la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, a Simat. Abans de començar l'activitat es va fer entrega d'una samarreta commemorativa a cada participant i es donà una xicoteta explicació de l'activitat a realitzar.

A les 8:15h començava la neteja del riu. A les 10:30h ja s'havien tret multitud d'escombraries i els participants decidiren esmorzar. A les 11:00h va continuar la neteja del riu fins arribar a l'Illeta del Tol·lo.

L'activitat finalitzava a les 13:30h. Es van poder traure del riu unes 40 bosses de fem amb llaunes, plàstics, paper i vidre i, també, ferralla, joguets per a nens, etc.

És el sisé any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca. S'han aconseguit traure del riu uns 450 quilos de fem. Cal destacar que cada any s'està reduint la quantitat de fem al riu, cosa que agraïm i que mostra la progressiva sensibilització de la ciutadania sobre aquest medi.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la col·laboració dels ajuntaments de Simat i Tavernes de la Valldigna, així com també, CAIXA BANK S.L de Simat, Enigma Serigrafia S.L, la Bastida Refugi-Alberg i Casa de la Taronja. I, com no, especialment a tots els voluntaris i voluntàries el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.


                                                                 Xavier Català i Verdú.
Secció de Voluntariat Ambiental.

Grup Muntanya Valldigna.


viernes, 21 de octubre de 2016

GP Ajuntament, VIOLÈNCIA MASCLISTA

Els 14 pobles del Partit Judicial de Sueca treballen conjuntament contra la violència masclista


Per primera vegada en la història de la lluita contra la xacra de la violència masclista, els municipis que configuren el Partit Judicial de Sueca acorden celebrar el 25-N i inicien els tràmits per a dotar-se d’un Punt de Trobada Familiar.


Els catorze ajuntaments que configuren el Partit Judicial de Sueca han iniciat un seguit d’accions per tal de coordinar les seues polítiques de lluita contra la violència masclista. Ho fan en estreta col·laboració amb el Jutjat número 4 de Primera Instància i Instrucció i Violència de Gènere del qual és titular el magistrat José Luis Mendoza.

En una reunió a Cullera es va decidir com a una de les primeres mesures que estos municipis celebren el Dia Internacional contra la Violència de Gènere el pròxim 25 de novembre. Han elaborat un manifest i s’han compromés a treballar conjuntament.

En la trobada es tractà també l’estat en què estan els tràmits per a aconseguir la implantació d’un Punt de Trobada Familiar (PEF) a la ciutat de Sueca. Actualment, el Partit Judicial no disposa d’esta prestació i ha de fer ús del PEF de Gandia, que està saturat per l’alta demanda.

Este grup, que engloba els 14 municipis, es va constituir i reunir prèviament a Sueca, on els integrants tingueren l’oportunitat de visitar la vivenda que l’Ajuntament de Sueca ha cedit per a la ubicació del PEF.

L’Ajuntament de Tavernes ja ha elaborat una campanya de conscienciació amb el nom “Novembre contra la violència de gènere. No és no”. Durant tot el mes s’ha organitzat una extensa programació de tallers, exposicions, xarrades i altres activitats que es presentaran el dia 2 de novembre en la Casa de la Cultura, a les 19 hores. A més, la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials té projectades diverses accions contra la violència de gènere durant tot l’any.

jueves, 20 de octubre de 2016

GP Ajuntament, PROTECCIÓ MARJAL SAFOR

Tavernes celebrarà el Dia del Veí el divendres 28 d’octubre


L’Associació de Veïns La Valldigna reconeix el treball d’empresaris i comerços de Tavernes com Vicente Pérez, Mollaro, Ferreteria El Siglo i Joaquín Grau Grau.


L’Associació de Veïns de Tavernes, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tavernes, les associacions de comerciants i l’Associació de Veïns de la Comunitat Valenciana (CAVECOVA), celebra el Dia del Veí el divendres dia 28 d’octubre en la Casa de la Cultura a les 20 hores.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la presidenta de l’Associació de Veïns, Maria Luisa Grau, presentaran l’acte i faran l’entrega de premis.

Enguany, amb l’objectiu de reconèixer i valorar l’aportació a la vertebració de la ciutat, generació rere generació, i al comerç actiu, es lliuraran premis a Vicente Pérez, Mollaro, Ferreteria El Siglo i Joaquín Grau Grau.

Tot seguit, els assistents podran gaudir d’una actuació musical de l’Ajunt de la Bóta per a acomiadar una jornada commemorativa del centenari de Tavernes com a ciutat. 

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, NETEJA RIU VACA

Vos informem de l'activitat que anem a realitzar per que feu difusió, en la que col·laboren els ajuntaments de Simat i Tavernes de la Valldigna, i també, la Caixa de Simat i Enigma Serigrafia S.L.

VI EDICIÓ DE LA NETEJA DEL RIU VACA SIMAT- XERACO

El Grup Muntanya Valldigna ha decidit que el proper 22 d'octubre es realitzarà una jornada per a la neteja del Riu Vaca, des del seu naixement “Els Brolls” a Simat de la Valldigna, fins a la desembocadura a la mar a Xeraco.

PROGRAMACIÓ:
  • 08:00h. Eixida dels participants des del Monestir de Santa Maria de la Valldigna de Simat a la zona dels Brolls.
  • 08:30h. Recepció de tots els participants i xerrada informativa sobre l’activitat.
  • 09:00h. Inici de la neteja del Riu Vaca des del seu naixement fins on arribem.
  • 10:30h. Esmorzar.
  • 11:00h. Es segueix amb la neteja del riu.
  • 13:30h. Finalització de l'activitat.

OBSERVACIONS:
  • Cada participant es portarà l’esmorzar.
  • Es donaran samarretes il·lustrades amb el motiu del dia de la neteja del Riu Vaca a tots els participants.
  • Pot assistir-hi qualsevol ciutadà del món amb consciència mediambiental.
  • Cal portar calçat adequat per a realitzar l'activitat: botes de muntanya o d'aigua qui en tinga.

GP Ajuntament, DIA DEL VEÍ

Tavernes celebrarà el Dia del Veí el divendres 28 d’octubre


L’Associació de Veïns La Valldigna reconeix el treball d’empresaris i comerços de Tavernes com Vicente Pérez, Mollaro, Ferreteria El Siglo i Joaquín Grau Grau.


L’Associació de Veïns de Tavernes, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tavernes, les associacions de comerciants i l’Associació de Veïns de la Comunitat Valenciana (CAVECOVA), celebra el Dia del Veí el divendres dia 28 d’octubre en la Casa de la Cultura a les 20 hores.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la presidenta de l’Associació de Veïns, Maria Luisa Grau, presentaran l’acte i faran l’entrega de premis.

Enguany, amb l’objectiu de reconèixer i valorar l’aportació a la vertebració de la ciutat, generació rere generació, i al comerç actiu, es lliuraran premis a Vicente Pérez, Mollaro, Ferreteria El Siglo i Joaquín Grau Grau.

Tot seguit, els assistents podran gaudir d’una actuació musical de l’Ajunt de la Bóta per a acomiadar una jornada commemorativa del centenari de Tavernes com a ciutat. 

GP Ajuntament, TALLER MEMÒRIA GENT GRAN

Comença una nova edició del taller de memòria per a la gent gran


A més, l’Ajuntament i la Diputació de València han programat dues xarrades els mesos d’octubre i novembre, en què s’informarà sobre l’alimentació saludable i es donaran consells als cuidadors de les persones majors.


La Regidoria de Serveis Socials ha organitzat un nou taller de memòria gratuït, després de la gran acceptació que va tindre per part dels veïns de Tavernes la passada edició.

D’esta manera, l’Ajuntament de Tavernes vol donar continuïtat a una activitat que millora la qualitat de vida de la gent gran de Tavernes. El taller pretén afavorir un envelliment actiu i saludable a través de l’estimulació cognitiva.

L’activitat tindrà una durada de tres mesos i les persones majors podran reforçar l’atenció i la memòria a través de jocs. “A més, treballaran en grup, cosa que afavoreix la relació, la participació i l’exercitació de la ment. El nostre objectiu és que disposen de l’ajuda necessària per a aconseguir un envelliment actiu”, ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola.

Les sessions seran de 17:00 a 18:30 hores tots els dilluns en el Centre Social Dolores Rojas, en la Llar dels Jubilats. La matrícula la podran fer fins al 2 de novembre en l’Edifici Braç Treballador.

A més, la Diputació de València, en col·laboració amb l’Ajuntament, ofereix dues xarrades el dia 21 d’octubre i el 21 de novembre. “Cuidar el que cuida” i “El rebost natural” serviran per a donar unes pautes i consells als cuidadors de persones grans, així com informar-los sobre una alimentació saludable.

martes, 18 de octubre de 2016

GP Ajuntament, INAUGURAT CENTRE ADISVA


Inaugurat el Centre Ocupacional per a persones amb diversitat funcional d’ADISVA

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyada de l’alcalde, Jordi Juan, ha inaugurat el Centre Ocupacional, després de reunir-se en l’Ajuntament de Tavernes amb la corporació.


L’Ajuntament de Tavernes ha rebut hui la visita de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Juan, i  els portaveus dels grups polítics, i ha firmat en el llibre d’honor.

Després de la reunió, Oltra ha anunciat que “hem acabat amb la llista d'espera de persones amb diversitat funcional de La Safor” i ha assegurat que es va a seguir treballant “per acabar també amb aquestes llistes en totes les comarques de la Comunitat Valenciana”.

Jordi Juan ha manifestat, coincidint amb Oltra, que “les institucions han de col·laborar per poder treure endavant projectes que beneficien i atenguen les necessitats de les persones més vulnerables de la societat”. A més, ha assenyalat que “en eixa línia de col·laboració estem treballant per poder engegar el futur centre de dia, així com la reforma de l’IES Jaume II”. L’alcalde ha agraït la implicació de manera personal de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i del director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, alhora de la posada en marxa del centre ocupacional.

Tot seguit, han assistit a la inauguració del Centre Ocupacional La Valldigna que va obrir les portes el mes de setembre passat. Este projecte es va iniciar fa 7 anys per a acollir 40 persones amb diversitat funcional. D’esta manera, s’evita  que molts alumnes de la Valldigna hagen de desplaçar-se cada dia fora.

La vicepresidenta del Consell ha fet un recorregut per totes les instal·lacions i ha pogut comprovar el funcionament dels tallers, com el de manualitats i decoració nadalenca.

Per a l’execució de l’edifici han col·laborat l'Ajuntament de Tavernes, la Generalitat, Diputació de València, Mancomunitat de la Valldigna, empreses de la comarca i particulars, a més, el centre compta amb una subvenció de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per al seu manteniment.

Es troba situat en un solar de 600 metres que va cedir l'Ajuntament a ADISVA per a aquesta finalitat. Consta de dues plantes més un terrat, on se situen els despatxos, sales auxiliars i altres serveis, i també disposa d'una zona per a taller, de grans dimensions.

Durant la visita, l’alcalde ha entregat sengles plaques en reconeixement al treball de dos persones amb grans valors humans que han dedicat part de la seua vida a les persones necessitades de Tavernes: Maruja Ibáñez i Julio Oroval, que ja ha faltat.

Visita al departament de Serveis Socials

Oltra també ha visitat, en companyia de l’alcalde, la regidora de Serveis Socials i el regidor de Foment, el Departament de Benestar de l’Ajuntament de Tavernes per a conèixer la faena que fa tot l’equip de treballadores socials, així com la tasca de reinserció sociolaboral que es realitza al Braç Treballador.

lunes, 17 de octubre de 2016

GP Ajuntament, MUSICAL FAMILIAR

Arriba a Tavernes un musical en 3D per a tota la família


“Sherlock i el quadre màgic” és la nova producció de Trencadís, junt amb Idea123, que torna a Tavernes després de l’èxit obtingut amb “Pinocho, un musical para soñar”.


La Regidoria de Cultura ha programat per a este diumenge dia 23 d’octubre un musical en 3D per a viure’l en família i descobrir la fantàstica aventura del detectiu Sherlock Holmes, interpretat per Miquel Mateu en companyia dels seus amics Watson (Víctor Lucas) i Adler (Mamen Mengó).

Trencadís Produccions, esta vegada amb Idea123, aposta per una irresistible història, en què el públic gaudirà del clàssic món del misteri. Hi haurà un desplegament de tecnologia junt amb una trepidant història i unes cançons creades expressament per a l’ocasió.

És una producció que té com a novetat la percepció multisensorial. A més, l’espectador podrà veure projeccions en 3D amb unes ulleres especials.

La representació serà en la Casa de la Cultura, a les 17.30 hores, en primera funció, i a les 19.30, en segona. L’entrada seran 7.50 euros en taquilla i 6 euros reduïda, que podran comprar a partir de hui a les 10 en la Casa de la Cultura.

viernes, 14 de octubre de 2016

GP Ajuntament, IGUALTAT I POLÍTIQUES INCLUSIVES

L'Ajuntament de Tavernes es reuneix amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives


L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i l'alcalde de Xeresa i vicepresident de la Mancomunitat de la Safor, Tomàs Ferrandis, s'han reunit este matí amb la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, on han tractat diversos temes que afecten la ciutat de Tavernes.
 
Este encontre amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'emmarca  dins d'una ronda de reunions que està mantenint l'Ajuntament de Tavernes amb alts càrrecs de la Generalitat Valenciana, amb l'objectiu de solucionar diversos aspectes i treballant pels interessos del poble.
El pròxim dimarts dia 18 d'octubre l'alcalde, Jordi Juan, acompanyarà l'Honorable Vicepresidenta i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a l'acte d'inauguració oficial del Centre Ocupacional La Valldigna per a persones amb discapacitat intel·lectual.

GP Ajuntament, JORNADA SOBRE CÍTRICS

Tavernes acull una jornada d’especialització sobre nous patrons de cítrics


La jornada és debades i tindrà lloc el dia 20 d’octubre en el saló de plens de l’Ajuntament, de 18 a 21 hores.


L’Ajuntament de Tavernes i l’Associació Valenciana d’Agricultors treballen conjuntament per a organitzar una jornada informativa sobre “Nous patrons de cítrics”.  

Durant la sessió hi haurà dues xarrades informatives que s’emmarquen dins de les funcions de formació de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA),  que programa i imparteix cursos sobre novetats en patrons.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha assenyalat que estan treballant perquè tots els llauradors de Tavernes estiguen formats i tinguen al seu abast la informació necessària de les possibles novetats en agricultura.

Una tècnica de l’IVIA serà l’encarregada d’explicar el programa d'obtenció d’estos patrons i els que s’utilitzen en citricultura, segons el tipus de terreny, el clima o les circumstàncies de la zona.

Les places són limitades, per la qual cosa els interessats hauran de reservar plaça.

jueves, 13 de octubre de 2016

GP Ajuntament, TAVERNES SOLIDARIA CONTRA EL CÀNCER

Tavernes es solidaritza contra el càncer      

Enguany tindrà lloc la VII Gala de Lluita contra el Càncer el dia 21 d’octubre i, a més, es faran dos xarrades informatives a càrrec de metges experts de l'Hospital La Fe i del Centre de Salut de Tavernes.

L’Ajuntament de Tavernes col·labora un any més en la VII Gala de Lluita contra el Càncer, organitzada pel col·lectiu local encapçalat per la presidenta Encarnita Carrión i la AECC, que servirà per a recaptar fons per a l’Associació Espanyola contra el Càncer.

Es tracta d’una acte en què actuaran cantants, humoristes i ballarins de forma altruista. La gala estarà presentada per Sergio Lázaro i comptarà amb 12 actuacions variades, des de la paròdia d’El humor de los Quillos, passant pels ballarins de Bahía Baila o la cobla de Raquel Verdejo fins a les veus de Mariantxu i José María Decalle.

Enguany, a més dels artistes de fora de Tavernes, hi haurà una bona presència de cantants locals, com José David Sanfélix, Diana Sansaloni, Pacific Blue, Joan, Nora,  així com la Vall-tu-kà o l’exhibició de la Factoria Pàdel.

Tots els que hi vullguen assistir faran un donatiu de 7 euros, que és el preu de l’entrada. L’acte serà el divendres dia 21 d’octubre en la Casa de la Cultura, a les 21.30 hores.

A més, hi haurà dos xarrades informatives i educatives sobre el càncer de còlon, i el tabaquisme i el càncer. Seran a càrrec de la Dr. Teresa Sala, excap de la Unitat d'Endoscòpies de l'Hospital Universitari La Fe, i el Dr. José Manuel Soler, coordinador del Centre de Salut de Tavernes. Tindran lloc els dies 18 i 20, respectivament, en la Casa de la Cultura a les 19 hores.

miércoles, 12 de octubre de 2016

GP Ajuntament, L,AJUNTAMENT RECUPERARÀ PLANTA BAIXA CAMBRA AGRARIA

Tavernes recuperarà la planta baixa de la Cambra Agrària


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Patrimoni, Perfecto Benavent, s’han reunit amb la directora general de Patrimoni, Empar Martínez, que ha signat l’inici del procediment de cessió de la planta baixa a l’Ajuntament de Tavernes per a donar-li un ús relacionat amb l’agricultura.

Foto signatura
La Generalitat Valenciana cedirà de manera gratuïta a Tavernes la planta baixa de l’edifici de la Cambra Agrària, que està situat en la plaça Major, amb la condició que tinga un ús relacionat amb l'agricultura.
L’alcalde, Jordi Juan, es va reunir diverses vegades amb el subsecretari de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Moratal, i la directora general de Patrimoni, Empar Martínez, amb la intenció de recuperar este espai, que era una reivindicació històrica dels llauradors i dels sindicats agraris.
“Des de l'Ajuntament, este era un dels nostres compromisos amb el món agrari, i des d’este matí el compromís és una realitat gràcies a la firma de la resolució per part de la Directora General de Patrimoni. Açò és molt important perquè, a banda de les connotacions sentimentals que té per a molts llauradors, a partir d’ara l’Ajuntament podrà fer les actuacions que considere pertinents en l’edifici”.
Fins ara, l’Ajuntament de Tavernes era propietari de les tres plantes de què disposa l’edifici, però no de la planta baixa, que era de la Generalitat. Amb la signatura de la resolució, l’Ajuntament aconsegueix una demanda del sector agrari des que en 1996 es va procedir a la liquidació de les Cambres Agràries extingides. 

martes, 11 de octubre de 2016

GP Ajuntament, APLAÇATS ACTES PREVISTOS PER A DEMÀ

URGENT: A causa de la inestabilitat de l'oratge, el mercat de vell, la visita teatralitzada a la torre de guaita i l'exhibició d'oficis antics, que estaven previstos per a demà en la platja de Tavernes, s'ajornaran.

lunes, 10 de octubre de 2016

GP Ajuntament, NOU RECONEIXIMENT A PROTECCIÓ CIVIL TAVERNES

Protecció Civil de Tavernes rep un nou reconeixement al seu treball en el Dia de les Emergències


L’acte del Dia de les Emergències es va celebrar a Carcaixent amb motiu del 32é aniversari de Protecció Civil.


La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes, Llum Sansaloni, va acompanyar els voluntaris de Protecció Civil de Tavernes per a donar-los suport en l’acte de celebració del Dia de les Emergències.

L’agrupació de voluntaris de Tavernes va participar en l’incendi que afectà el municipi de Carcaixent el mes de juny passat. Per esta raó, els van fer un reconeixement per les tasques dutes a terme durant eixos dies, així com pel treball que fan de manera voluntària.

Tots els grups d’intervenció que participen en les emergències van donar a conèixer els mitjans materials i humans de què disposen davant una emergència.