viernes, 19 de agosto de 2016

Nota premsa CÀRITES, AGRAÏMENT CAMPANYA QUILO, SAINET Y VENDA BUNYOLS AL SEU FAVOR

Càritas Interparroquial de Tavernes de la Valldigna agraeix un any més la participació de la població de Tavernes  i d’aquells que estiuegen a les nostres terrers en la IX  CAMPANYA DEL QUILO  a la platja realitzada els dies 13 i 14 d’agost i en la que s’han aconseguit arreplegar  245 quilos amb aliments i productes de neteja a més de 1.893 €
Càritas Interparroquial Tavernes ve realitzant aquesta campanya des de l’any 2.008 amb l’objectiu, aprofitat l’augment de la població durant  les vacances estiuenques, de recaptar aliments i suport econòmic per abastir  l’Economat , així com per a portar endavant la resta de projectes Interparroquials: Rober, alfabetització, reforç escolar, escola de pares i mares, assessorament jurídic.....  i com no el recolzament econòmic de totes aquelles famílies usuàries de Càritas  a les que s’atén ajudant-los en el pagament de rebuts de llum, aigua, lloguer de vivendes, etc. Però, l’objectiu fonamental és encaminar la nostra acció i la de tots aquells que ens recolzen cap a la construcció d’una societat  més justa  i solidaria que busque  alternatives econòmiques divergents de l’economia estàtica actual i potenciadores d’un desenvolupament econòmic més sostenible i  sustentable que permeta aconseguir una igualtat social i laboral de tots aquells que hui són els més febles.

Des de Càritas volem agrair a tots els veïns i veïnes per la seua participació desinteressada,  als mitjans de comunicació pel suport donat per a tal de difondre-la, a l’Ajuntament de Tavernes pel seu recolzament i com no a totes aquelles entitats, agrupaments, associacions  i col·lectius que sempre ens donen suport.
Aprofitem  la present per recordar-vos que el divendres 19 d’agost a les 22:00 a la capella de Santa Maria  el grup de teatre Pep Meló de  la FALLA CAMBRO representarà dos sainets, i part de la recaptació anirà destinada a Càritas. A més finalitzant la campanya d’estiu el dissabte 20,  des de les 19:00 fins a les 21:00 i  a l’avinguda de la Marina ( a l’altura de l’entrada a la capella ) posarem a la venda bunyols en benefici de Càritas.
Vos esperem !!!
Gràcies, moltes gràcies a tots  i totes !

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, EL GMV EN EL CAMÍ DE SANTIAGO




EL GMVALLDIGNA EN EL CAMÍ DE SANTIAGO

Membres del GMValldigna s'han desplaçat a la Comunitat Gallega per a recórrer el Camí a Finisterre (o Camí de Finisterre), una extensió del Camí de Santiago que uneix la capital Gallega amb el cap de Finisterre, situat aquest al sud de la llegendària Costa da Morte. Es considera que aquest camí només pot denominar-se Camí de Santiago si es realitza en sentit invers, de Finisterre a Santiago. 

La nostra ruta seguirà des de la cuitat de l'apòstol a la costa Gallega ja que avui dia són majoria els pelegrins que recorren el camí en aquest sentit. Seguirem en pròximes jornades per la variant de Muxia, que des de la localitat d'Hospital es dirigeix a aquesta població marinera. ja en l'edat mitjana alguns pelegrins s'acostaven a Muxia, abans d'anar a*Finisterre, per a visitar el santuari de Nosa Señora da Barca, lloc en què segons una llegenda la verge María va arribar amb barca per a encoratjar a l'apòstol en la seua àrda tasca apostòlica.
Des de l'entitat Valldignenca entenem que deguem promocionar el senderisme com una activitat que es realitza en el mitjà natural, es pot definir el senderisme com la manera més bàsica i senzilla de practicar activitats físiques en la naturalesa i la més accessible per a tots, ja que pot realitzar-se a qualsevol edat, en qualsevol moment de l'any i sobre qualsevol terreny i animem a que en altres ocasions els veïns de la Valldigna que ho desitgen puguem acompanyar-nos en aquest tipus d’activitat.


​-- 
GRUP MUNTANYA VALLDIGNA
http://grupmv.blogspot.com/

viernes, 12 de agosto de 2016

GP Ajuntament, PLA PARTICIPACIÓ CIUTADANA URBANISME

L'Ajuntament de Tavernes enceta un Pla de Participació Ciutadana sobre la versió preliminar de l'Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable 

Els instruments d’ordenació i gestió territorial, com la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU) es sotmeten a Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica (EATE). Un dels objectius és l’increment de la transparència des de l’inici del procediment, perquè tots els agents amb capacitat d’operar en el territori coneguen des del principi els criteris ambientals i territorials, els requisits funcionals i les variables que han tenir-se en compte en l’elaboració dels plans urbanístics, territorials i sectorials.


L'Ajuntament de Tavernes, que ha apostat per la transparència, ha encetat un Pla de Participació Pública amb l'objectiu de fer accessible la informació rellevant sobre la Versió Preliminar de la HMSNU de Tavernes i la seua Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica. A més, pretén reconéixer el dret a formular observacions i comentaris de la ciutadania (promotors, tècnics, administracions i ciutadans en general) en aquelles fases inicials del procediment, així com obtenir informació útil del públic interessat.

L'Homologació és un instrument d'ordenació i gestió territorial que estableix una nova zonificació del sòl no urbanitzable de Tavernes, dividint-lo en disset zones rurals diferenciades i determinant l’ús dominant i els altres usos i aprofitaments permesos en cadascuna d'elles. A més, identifica els diversos espais i elements  del terme municipal que integren la Infraestructura Verda.

Tota la informació de la Versió preliminar de la HMSNU i els seus estudis, que inclou les memòries i plànols, serà objecte d’íntegra publicació, per a general coneixement i consulta pública, en la pàgina web de l'Ajuntament, la web de participació pública http://participa.tavernes.es i en la web de l'equip redactor de la HMSNU, www.epyma.es/snu-tavernesAixí mateix, un exemplar complet de la Versió Preliminar de la HMSNU, la seua EATE i Estudi de Paisatge, quedarà a la disposició del públic interessat, per a la seua consulta, en l’Ajuntament.

Per a informar a la ciutadania i que aquesta puga participar, l'Ajuntament de Tavernes ha programat 5 sessions públiques. El regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, ha animat tots els veïns de Tavernes a participar d'esta consulta pública per tal de poder donar la seua opinió. "D'esta manera, podran aportar els seus coneixements que seran d'utilitat per a desenvolupar la versió preliminiar de l'Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable", comentava el regidor.

Data
Hora
Lloc
Participants:
24/08/2016
19.30 h
Escoleta de la Platja

  • Veïns i associació de veïns de la Platja de Tavernes de la Valldigna
  • ACEPLAT –Associació comerciants de la Platja de Tavernes de la Valldigna
13/09/2016
19.30 h
Saló Plenaris Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

  • Veïns i associació de veïns de Tavernes de la Valldigna
14/09/2016
19.30 h
  • Agricultors i associacions d’agricultors de Tavernes de la Valldigna
15/09/2016
19.30 h
  • Comerciants i associacions de comerciants de Tavernes de la Valldigna
20/09/2016
19.30 h
  • Empresaris i associacions d’empresaris de Tavernes de la Valldigna

El públic interessat pot exercir ja el seu dret a formular observacions, suggeriments i al·legacions, a través  de les instàncies i/o formularis disònibles en l'Ajuntament. Després de la realització de la consulta pública s’avaluaran les opinions i al·legacions arreplegades i es consideraran aquells punts que puguen resultar d’especial interès per al desenvolupament de la Versió Preliminar de la HMSNU, EATE i Estudi de Paisatge.
 

miércoles, 10 de agosto de 2016

Nota de premsa de CÀRITES , CAMPANYA QUILOS 2016

                    IX  CAMPANYA DELS QUILOS 2.016
El cap de setmana del 13 i 14 d’agost des de  Càritas organitzem, un any més,   LA CAMPANYA DELS QUILOS a la platja de Tavernes.
Ja son nou anys que anem portant endavant aquesta acció, gràcies al recolzament de tots els  veïns de Tavernes i de tots aquells que passen les seues vacances a la nostra platja, i no podem més que parlar d’agraïment.
Aquesta campanya que va mes enllà de  recaptar aliments per a l’economat o recursos econòmics per tal de dur endavant totes les accions i projectes, es una invitació a plantejar-nos  que fem amb els nostres germans i quina és l’emprenta que volem deixar en el nostre entorn.
Estem convençuts que tots, cadascú des de la realitat social que els ha tocat viure,  podem deixar la nostra emprenta  o el nostre granet d’arena per millorar aquest món  sempre que ens hi atrevim "a obrir bé els ulls i a mirar la realitat amb perspectiva, amb consciència, amb valentia". 
La justícia és una responsabilitat de tots i el nostre compromís actiu s’ha de canalitzar cap a la defensa dels drets propis i aliens, sols treballant junts podrem aconseguir una societat més justa.
Des de Càritas Interparroquial manifestem de bestreta   el nostre agraïment per la vostra resposta i participació.

Moltes Gràcies!

viernes, 5 de agosto de 2016

GP Ajuntament, DESNIVELL PLATJA GOLETA ELIMINAT

L'Ajuntament de Tavernes elimina el desnivell de la platja de la Goleta

L’Ajuntament de Tavernes s'ha fet càrrec del cost dels treballs, donat que la Demarcació de Costes, que és la responsable, va indicar que no podia actuar per falta de pressupost.

L'Ajuntament de Tavernes ha contractat l'empresa Cadersa, que disposa de la maquinària adequada, per tal d'eliminar el graó que hi ha en l'arena de la platja de la Goleta.
D'esta manera, l’Ajuntament dóna una solució al problema que pateixen els turistes i veïns d’eixa zona a qui els feia difícil prendre el bany.
Els treballs es van iniciar ahir, amb l’autorització de la Demarcació de Costes, que té la competència sobre la platja. Durant tota la nit han estat dos màquines arrossegant i aplanant l’arena perquè avui al matí estiguera apta per al bany.
L'alcalde en funcions, Perfecto Benavent i la regidora de contractació, Llum Sansaloni, van estar presents en els inicis dels treballs.
Com ja es va informar des de l’Ajuntament, la Demarcació de Costes va informar a l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el dia de la concentració en València, que no disposava de pressupost per a poder donar una solució definitiva al problema.
L’Ajuntament de Tavernes, que vol donar un servei de platja digna als seus usuaris, ha cregut necessària esta intervenció, però continuarà treballant per buscar una solució definitiva.

lunes, 1 de agosto de 2016

GP Ajuntament, ARRANCA CAMPANYA EXCAVACIONS BOLOMOR

Arranca la 28a campanya d'excavacions en la Cova del Bolomor

 Enguany s'iniciarà un programa de datacions integral que combinarà mètodes de luminescència, ressonància paramagnètica electrònica i paleomagnetisme amb investigadors de la Universitat d'Adelaida (Austràlia) i del CENIEH (Centre Nacional d'Investigació sobre l'Evolució Humana, Burgos).

 Arranca la 28a campanya d'excavacions en la Cova del Bolomor, que tindrà una duració de dos mesos i en la que participaran més de 70 investigadors, entre ells doctors, llicenciats i estudiants, de diferents universitats i centres d'investigació nacionals i internacionals.

Les excavacions es porten desenvolupant de forma sistemàtica des de 1989 com a part de les intervencions anuals del Servici d'Investigació Prehistòrica (SIP) de la Diputació de València i amb el permís de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Entre els objectius de la campanya està l'excavació de dos dels nivells més significatius de la seqüència estratigràfica del jaciment: el nivell XIII i el nivell IV. El nivell XIII, amb una datació en més de 200.000 anys, es porta excavant des de fa 3 anys i l'objectiu d'enguany serà continuar amb els treballs d'excavació en extensió en l'àrea situada més al nord del jaciment.

Per la seua banda, el nivell IV, amb una cronologia de més de 100.000 anys, reobrirà una nova fase d'excavació en l'àrea occidental del jaciment. Este nivell va ser excavat a principis dels 90 i va proporcionar més de 24 mil restes faunístiques i més de 4 mil lítiques, sent un dels més fructífers en densitat de materials de la seqüència superior.