Blog personal d'Enric Estruch i Ferrando, Col.laboracions al email inmoestruch@gmail.com
lunes, 29 de febrero de 2016
ACUDE SEGUIX AMB LES SEUES ACTIVITATS
Tots els diluns, dimecres i divendres de 11 a 13 hores en el seu nou local de la Plaça Major (antiga biblioteca), on pots a més rebre informació del que fan em dit horari, o els dimecres vesprada en l'horari indicat en la porta del inmoble.
Calfant motors alguns per a la gimnàstica, mentres altres fan altres activitats adequades a la seua situació en el local al fons. Huí a més cel.lebraran natalici. |
viernes, 26 de febrero de 2016
GP Ajuntamnet, TEATRE FAMILIAR
Teatre familiar: “Les cartes del Quixot”
L’espectacle, que tindrà lloc este diumenge 28 de febrer, s’engloba dins del 400é aniversari de la mort de Cervantes.
La Casa de la Cultura de Tavernes acull l’obra de teatre “Les cartes del Quixot”, de la companyia Tramant Teatre. L’acte tindrà lloc este diumenge 28 de febrer, a les 18 hores. El preu de les entrades és de 3,50 euros.
L’obra s’engloba dins de l’Any Cervantes, pel 400é aniversari de la seua mort. L’espectacle és apte per a tots els públics, que gaudiran d’una posada en escena visual, divertida i pedagògica.
jueves, 25 de febrero de 2016
GP Ajuntament, 100 ANYS DE TAVERNES CIUTAT
100 anys de Tavernes ciutat
Per a celebrar els 100 anys de ciutat, la Regidoria de Cultura ha organitzat una reunió que tindrà lloc el dijous 3 de març en la Casa de la Cultura.
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat una reunió informativa i participativa per a veure com celebrar els 100 anys de Tavernes com a ciutat. L’acte tindrà lloc el pròxim dijous 3 de març, a les 20 hores a la Casa de la Cultura.
Al desembre farà 100 anys de l’atorgament del títol de ciutat a Tavernes, i per tal d’implicar-hi la ciutadania s’ha convocat esta reunió amb l’objectiu que els assistents aporten les seues idees i suggeriments.
“És una data important per al nostre poble, desconeguda per molts, i volem que recobre la importància que té”, afirma la regidora de Cultura, Encar Mifsud.
miércoles, 24 de febrero de 2016
GP Ajuntament, CURSA DONA
Tavernes celebra la XV Cursa de la Dona
La cursa, que celebra el Dia de la Dona, serà el divendres 4 de març a les 19.30 hores en la plaça Major.
La Regidoria d’Esports i la Regidoria d’Igualtat organitzen la XV Cursa de la Dona per a celebrar el Dia de la Dona. L’acte tindrà lloc el divendres 4 de març a les 19.30 hores en la plaça Major de Tavernes. Les inscripcions es faran a les 19 hores i el recorregut de la cursa serà de 2 km.
A més, enguany, a petició d’un grup de persones, es posarà a disposició de les participants el Dorsal 0 a un preu simbòlic de 2 euros. La recaptació anirà destinada a pal·liar les necessitats dels camps de refugiats de Síria.
“La cursa va destinada a totes les dones en general i, especialment, a eixes dones valentes que han fugit de la guerra buscant una vida digna per a elles i les seues famílies. Amb xicotets gestos podem fer grans coses”, indica la regidora Noèlia Alberola.
Les regidories conviden totes les dones a participar en esta cursa del Dia de la Dona.
GP Ajuntament, EXPOSICIÓ
Exposició “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la comarca de la Safor”
La inauguració serà demà, 25 de febrer, a les 19.30 hores en la Casa de la Cultura. La mostra estarà oberta al públic fins a l’11 de març.
La Casa de la Cultura de Tavernes acollirà demà, 25 de febrer, la inauguració de l’exposició “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la comarca de la Safor”. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores.
Esta exposició pretén ser una mostra d’algunes de les característiques bàsiques del territori, així com una incidència de la investigació, la formació i la difusió del coneixement sobre este espai. La comarca de la Safor és rica en història i compta amb un patrimoni rellevant i un paisatge significatiu. Es tracta d’un treball multidisciplinari en què han participat professors de diverses àrees del coneixement, i també investigadors locals i forans.
La mostra estarà oberta al públic des del 25 de febrer fins a l’11 de març de 2016. L’horari de matí és de 10.30 hores fins a 13.30 hores (accés per les oficines) i l’horari de vesprada és de 18.30 hores fins a 20.30 hores (accés principal).
martes, 23 de febrero de 2016
GP Ajuntament, ENQUESTA FESTES
Es donen a conèixer els resultats de l’enquesta ciutadana sobre el model de les festes 2016
El nombre de veïns que ha participat en l’enquesta ascendeix a 1.799. Les festes duraran quatre dies i no inclouran en la programació els bous al carrer ni el tir i arrossegament.
L’enquesta ciutadana sobre el model de les festes 2016, que va durar des del dia 9 fins al 19 de febrer, és vinculant. Per tant, l’Ajuntament de Tavernes organitzarà les festes conforme als resultats obtinguts a través de les persones que han participat en l’enquesta.
D’esta manera, la durada de les festes patronals d’enguany serà de quatre dies i començaran la primera setmana completa de setembre, és a dir, des del dijous 8 de setembre fins a l’11.
Tal com han manifestat els participants, els bous al carrer i el tir i arrossegament no estaran dins de la programació de les festes que organitza l’Ajuntament. La nit de les paelles i la nit del ball de disfresses es celebraran divendres i dissabte, respectivament.
Per altra banda, els dies de festa local triats pels participants i que s’aplicaran en 2017 han sigut el segon dilluns de Pasqua (Sant Vicent) i el 18 de març coincidint amb els programats per a este any 2016.
La regidora de Festes, Encar Mifsud, ha explicat que “valorant les preferències dels ciutadans que hi han participat, treballarem per a dissenyar un model de festes atractiu, amb activitats per a totes les edats, en què durant 4 dies tots els veïns puguem gaudir de bons dies de festa major”.
Els resultats de l’enquesta
La Regidoria de Transparència i Participació Ciutadana i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tavernes han donat a conèixer els resultats de l’enquesta ciutadana sobre el model de les festes patronals. Ahir va tindre lloc l’acta d’obertura dels sobres de l’enquesta de les persones que hi han participat de manera presencial i es van incorporar les votacions vàlides a la base de dades generals per a tindre el còmput global de participació.
El total de participants ha sigut de 1.799 persones, de les 15.183 que hi podien votar, amb una majoria de dones (el 55% davant del 42% d’hòmens).
A la qüestió sobre l’inici de les festes, un 46% dels usuaris ha votat la primera setmana de setembre, un 37% la segona setmana i un 14% la tercera setmana. Quant a la durada de les festes, un 48% prefereix que duren quatre dies (dijous, divendres, dissabte i diumenge), un 32% es decanta per set dies (dos caps de setmana, incloent-hi dijous) i un 18% ha optat per nou dies (des de divendres fins al dissabte de la setmana següent).
Sobre incloure-hi els bous al carrer, un 42% dels participants no hi està d’acord, contra un 38% que hi està conforme. Per al tir i arrossegament, un 41% ha votat que no, contra un 35% que ha dit que sí.
Per a la nit de les paelles, un 50% ha optat per l’últim divendres de festes, un 43% l’últim dijous i un 6% l’últim dissabte. Per a la nit del ball de disfresses, un 62% s’estima més que es celebre l’últim dissabte, un 34% l’últim divendres i un 1% restant l’últim dijous.
Quant a l’opció d’incloure un concert d’un grup de renom en la programació pagant una entrada, la majoria dels participants (un 64%) ha votat que sí i un 20% que no. Els dies de festa local han sigut ordenats de la següent manera: Sant Vicent, 18 de març, divendres de festes del poble i 26 de desembre, de forma que s’han triat els dos primers.
Finalment, a un 76% de les persones que han participat en l’enquesta els han paregut interessants o molt interessants els continguts proposats, i un 86% ha afirmat que hi tornaria a participar si es plantejaren més enquestes.
“Estem satisfets amb la participació que ha tingut l’enquesta, però continuarem treballant perquè augmente en pròxims processos participatius, ja que com més gent hi participe, més fidelment es representarà l’opinió dels veïns respecte al tema tractat”, ha explicat el regidor de de Transparència i Participació Ciutadana, Enrique Chofre.
Cal observar que, sumant els resultats de cada pregunta, el còmput total de percentatges no dóna sempre cent, ja que hi ha participants que no van contestar totes les preguntes.
lunes, 22 de febrero de 2016
MEMÒRIA ANUAL 2015 CÀRITES INTERPARROQUIAL TAVERNES
MEMÒRIA
2015
Com cada any a l’arribar aquestes
dades, totes les Càritas fem balanç de totes les nostres activitats i projectes
realitzats al llarg de l’any per presentar a la nostra Diòcesi un reflex de la
nostra tasca mitjançant les memòries parroquials, interparroquials i de
l’economat.
1.- INFORMACIÓ GENERAL DE LA CÀRITAS
INTERPARROQUIAL
La nostra Càritas Interparroquial està formada per uns 60 voluntaris, amb representació de les
parròquies de San Josep i San Pere, a més d’una vintena de col·laboradors que
participen majoritàriament en els projectes de
l’economat i del reforç escolar.
Aquestos voluntaris es distribueixen formant els següents equips i
projectes:
·
Acollida
(San Pere i San Josep)
·
Equip
d’animació
-
Projecte
d’animació i formació per a joves
·
Equip
de tresoreria
·
Equip
d’assessorament social i laboral
·
Projectes
assistencial :
-
Economat
-
Rober
·
Projectes
formatius :
-
Alfabetització
-
Reforç
escolar
-
Escola
de mares i pares
2.- ACCIÓ SOCIAL
§ Al llarg de 2015 a les nostres acollides
han estat ateses 213 famílies, 70 a la parròquia de San Josep i 143 a San Pere.
Sumant tots els membres de les unitats familiars serien 595 persones i d’elles
299 ho són menors d’edat.
§ De les famílies ateses 79 són estrangeres
i 134 espanyoles ( 63 %)
§ La majoria de persones ateses tenen una
edat entre 31 i 44 anys
§ De les 213 famílies ateses al llarg de
2015, 45 han arribat per primera vegada a les nostres acollides
§ Les necessitats més demandades hi són:
-
Alimentació
-
Roba
-
Ajuda
per a l’habitatge: llum, aigua, ....
§ I el perfils atesos més característics són:
-
Parelles
joves amb fills
-
Persones
amb habitatges amb condicions precàries
-
Immigrants
sense papers
-
Dones
soles amb fills
2.- ANIMACIÓ DE LA COMUNITAT
Una de les tasques més important de les realitzades per Càritas es l’animació, conscienciació i denuncia a la
nostra comunitat dels fets que
malauradament permeten la injustícia
social, des de l’animació es busca conscienciar i motivar a la nostra societat
per tal d’aconseguir un món més solidari i equitatiu.
Moltes són les accions realitzades al llarg de l’any, des de l’animació
parroquial mitjançant la sensibilització del segon diumenge de cada mes i la
informació continua de les nostres activitats i reptes aconseguits.
A més al llarg de l’any s’han realitzat accions puntuals com:
-
Campanya
dels quilos a la Quaresma i Nadal
-
Fira
del llibre a San Jordi i a San Jaume (platja)
-
Berenar
solidari
-
“ Rastro
”
Així com la participació en concerts, curses, i altres accions solidaries
promogudes per altres entitats i associacions.
Totes aquestes accions han permès al llarg de 2015 arreplegar 7.255 quilos amb aliments i 12.000 € mitjançant la participació
tant de particulars, com de col·legis i empreses en les distintes campanyes, a més de continus
donatius anònims.
Però a més, i és el més important contem
amb la participació de tot un poble en les nostres activitats, un
poble sensibilitzat i sempre solidari és l’objectiu prioritari que busca
l’animació
3.- MEMÒRIA DE L’ECONOMAT
El projecte de l’economat busca atendre una de les necessitats més
demandades pels usuaris de Càritas. Enguany porta funcionant ja cinc anys, ja
que va néixer des de la Càritas Interparroquial els anys més greus de la crisi.
L’equip es troba format 20 persones, entre voluntaris i col·laboradors de
Càritas. Realitza les seues activitats
el dimecres i dijous de cada setmana, dia en què es obert als usuaris.
Els aliments facilitats provenen de la compra realitzada des de l’equip de
Càritas de la qual els usuaris abonen un 50 % del seu valor en el mercat.
Gràcies als aliments arreplegats en les campanyes i als donatius i subvencions
entregats a la Interparroquial ens
permet poder continuar ajudant als usuaris d’aquest projecte.
Durant aquest any s’han distribuït
56.343 quilos entre aliments i productes d’higiene personal i neteja, a més
d’uns 8.000 quilos de melons ( donatiu de fruites Bollo)
Durant l’any 2015 hem ates 174 famílies , que sumen 584 persones i de les
quals 270 són menors d’edat.
Les nacionalitats dels usuaris són: espanyols ( 58 %) i de la resta, es a dir, el 42 % les
nacionalitats més freqüents són: marroquins, bolivians. Senegalesos i països de
l’est
D’aquestes 174 famílies, 28 han
vingut enguany per primera vegada a l’economat, 17 fa un any que venen, 21
fa dos anys, 24 fa tres anys i 73 fa més
de quatre anys. Aquesta ultima data, el que hi haja 73 familiars que fa acudeixen de
forma continua a l’economat durant més de quatre anys, ens marca un fet
preocupant: la pobresa crònica al nostre poble
Tots els usuaris de l’economat passen abans per les acollides on són
acollits, entrevistats i periòdicament se’ls fa un seguiment i acompanyament
cada tres mesos. A més abans han passat pels serveis socials.
GRUP ESCOLTA VALLDIGNA, GUARDONAT
L’Agrupament Escolta Valldigna premi a la millor Cançó en Valencià.
El passat diumenge 21 de febrer, va tenir lloc a la ciutat de Vinalesa la trenta-una edició del Festival de la Cançó Scout, on varen participar tots els grups scouts de la província de València i un any més el nom de Tavernes torna a estar en el pòdium dels campions.
Si l’any passat varen aconseguir el premi a la millor cançó del Festival, fent ballar a tots els escoltes amb la rumba de l'arròs amb pebre, aquest any no s’han quedat enrere, aconseguint el Premi a la millor Cançó en Valencià.
Aquest any el tema realitzat pels escoltes de Tavernes ha sigut un homenatge als quaranta anys d’escoltisme a la Valldigna, on per mitjà de versos acompanyats d’una melodia que convida a ser cantada, van recordant històries d’aquests anys, donant les gràcies a tots aquells que han fet possible que aquest grup.
El festival va comptar amb la presència del 36 grups escoltes de la província de València a més de gran quantitat de pares de xiquets que van voler participar d’un dia en família a Vinalesa. L’activitat va començar a les 10 hores amb la celebració de l’Eucaristia dominical presidida pel Rector de Vinalesa i consiliari del Grup Scout Hawata En Antonio López, sent concelebrada entre d’altres per Salvador Palomares, Consiliari del Moviment Escolta Valencià i fill de Tavernes de la Valldigna. Una vegada finalitzada, anaren pujant un per un els diferents agrupaments. A les 15 hores, es van retirar a deliberar els membres del jurat fins a les 16 hores, on varen donar a conèixer el resultat de les seues qualificacions obtenint així el premi a la millor cançó en valencià el Grup Scout Valldigna.
El premi a la millor cançó el va obtenir el Grup Scout Santa Marta de València amb la cançó Tiempo, que relata les diferents sensacions que es viuen en un campament sent escolta de tot cor.
El festival va comptar amb la presència del 36 grups escoltes de la província de València a més de gran quantitat de pares de xiquets que van voler participar d’un dia en família a Vinalesa. L’activitat va començar a les 10 hores amb la celebració de l’Eucaristia dominical presidida pel Rector de Vinalesa i consiliari del Grup Scout Hawata En Antonio López, sent concelebrada entre d’altres per Salvador Palomares, Consiliari del Moviment Escolta Valencià i fill de Tavernes de la Valldigna. Una vegada finalitzada, anaren pujant un per un els diferents agrupaments. A les 15 hores, es van retirar a deliberar els membres del jurat fins a les 16 hores, on varen donar a conèixer el resultat de les seues qualificacions obtenint així el premi a la millor cançó en valencià el Grup Scout Valldigna.
El premi a la millor cançó el va obtenir el Grup Scout Santa Marta de València amb la cançó Tiempo, que relata les diferents sensacions que es viuen en un campament sent escolta de tot cor.
Adjuntem la lletra de la cançó així com l’enllaç de l’actuació del nostre agrupament.
“Una mirada cap al cel, el seu color em fa estar bé. Un nou somriure dins el mar, tot el que sóc ho puc donar. La il·lusió que ens atrau i ens fa seguir avant, des del primer dia en què tot començà.
Un despertar amb to suau, al teu costat no tindré por. Un món més just per als teus ulls, escolta bé el que diguen els demés. La il·lusió que ens atrau i ens fa seguir avant, des del primer dia en què tot començà.
Som un agrupament escolta nascut fa 40 anys, que s’ha donat a conèixer gràcies als seus integrants. Amb l’ajuda dels scouters i de tots els meus amics de manada fins a rutes el Valldigna ja està ací.
Amb la manada vaig jugar, com a troper vaig explorar Mil emocions què descobrir, llocs increïbles per gaudir La il·lusió que ens atrau i ens fa seguir avant, des del primer dia en què tot començà.
L’expedició em feu viatjar ara sóc ruta, estic preparat. Tots junts seguirem caminant enyorant avui el temps ja passat. La il·lusió que ens atrau i ens fa seguir avant, des del primer dia en què tot començà.”
Per a més informació; Joaquim Mifsud, 606194516
miércoles, 17 de febrero de 2016
ACUDE SEGUIX AMB LES SEUES ACTIVITATS
Tots els dilluns, dimecres i divendres de la setmana, de 11 a 13 hores i en el nou local en la Plaça Major (antiga biblioteca), la associació seguix portant endavant els seus tallers, amb gimnàstica, psicomotricitat, jocs de dessenvolupament personal, psicología ..,
Si tens una persona depenent i vols donar-te un respir encara siga unes hores entre setmana, pots passar i informar-te sense cap compromís.
Huí, psicólogues . |
Una mostra d'algunes de les manualitats que fan els depenents es pot vore en l'escaparate del local. |
lunes, 15 de febrero de 2016
GP Ajuntament, NOVES VISITES A LA COVA BOLOMOR
Noves visites programades per a la cova del Bolomor
El jaciment arqueològic de Tavernes obri de nou les seues portes durant el mes de març per a donar a conèixer el seu valor històric.
La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes, l’Associació Cultural Bolomor i el Museu de Prehistòria de la diputació de València organitzen noves visites a la cova de Bolomor.
L’activitat tracta d’unes visites guiades al jaciment arqueològic i uns tallers didàctics. La visita és gratuïta, i per al taller es pagarà un preu de 3 euros, per a grups de més de vint persones el preu serà de 2 euros, i per als xiquets menors de sis anys serà gratuït.
El grup per a este diumenge 21 de febrer ja està tancat amb cent persones que visitaran el jaciment. La programació de les visites continua el diumenge 6 de març, divendres 25 de març i dilluns 28 de març. Totes eixiran a les 10 hores des de la Casa de la Cultura.
Els interessats en participar en esta activitat hauran d’inscriure’s cridant al telèfon de l’Oficina de Turisme de la Platja 962 885 264.
martes, 9 de febrero de 2016
GP Ajuntament, ENQUESTA SOBRE MODÈL FESTES
S’obri el termini per a votar en l’enquesta ciutadana sobre el model de les festes patronals
Les regidories de Participació i de Festes posen a disposició dels veïns l’enquesta per a opinar sobre determinats aspectes que delimitaran el model de festes del poble per a 2016. El termini és des de hui, 9 de febrer, fins al 19 de febrer.
La Regidoria de Transparència i Participació i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tavernes obrin el termini per a poder opinar en l’enquesta sobre el model de les festes patronals de Tavernes, que ha començat a les 8 hores de hui (9 de febrer) i que acabarà el pròxim dia 19 de febrer a les 23:59h.
En total són huit les preguntes que es plantegen en l’enquesta, i cada una disposa de diferents respostes. Entre les qüestions destaquen la data de començament i la durada de les festes. També es vol preguntar sobre els actes amb animals, amb dos preguntes: bous al carrer i tir i arrossegament en la programació. Seguidament, es planteja quins dies són els més adequats per a celebrar la nit de les paelles i el ball de disfresses. La sèptima pregunta és sobre la possibilitat d’incloure un concert d’un grup de renom en la programació amb pagament d’entrada. I, finalment, l’enquesta planteja quins haurien de ser els dies de festa local.
Poden participar en l’enquesta tots els ciutadans empadronats a Tavernes que tinguen 14 anys, o que els complisquen al llarg de l’any 2016.
La manera de participar-hi telemàticament és a través de l’enllaç www.participa.tavernes.es o bé en els cinc punts d’informació en edificis públics (ajuntament, biblioteca, Braç Treballador, Tourist Info i pavelló cobert) on es podrà votar amb l’ajuda -si és menester- d’un funcionari. Una tercera opció per a participar-hi és de manera presencial, acudint a la finestreta de registre i informació de l’Ajuntament de Tavernes (en horari de 9:00 a 14:00) o en l’oficina de Tourist Info (en horari de 10:00 a 13:00). En estos punts es facilitarà l’enquesta en paper per a emplenar-la juntament amb un sobre que s’entregarà al funcionari encarregat, el qual comprovarà que no s’hi ha participat de forma telemàtica anteriorment.
L’Ajuntament de Tavernes i el Departament d’Informàtica han comptat amb la col·laboració del programador de pàgines web Gabriel Chova per a elaborar l’enquesta sobre el model de les festes del poble, cost que ha assumit el consistori de Tavernes.
A partir del dia 20 s’analitzaran les dades obtingudes i, posteriorment, els resultats es publicaran en la pàgina web de l’Ajuntament de Tavernes.
“Esperem que els veïns de la ciutat participen de forma massiva i que els resultats que obtinguem siguen representatius de l’opinió del poble valler”, afirma el regidor de Participació, Enrique Chofre.
lunes, 8 de febrero de 2016
NP GRUP ESCOLTA VALLDIGNA,40 aniversari
Agrupament Escolta Valldigna celebra
el seu 40 Aniversari
El passat
dissabte dia 6 de febrer, els escoltes de Tavernes de la Valldigna es van
reunir al pati del col·legi Sant Josep Patronat, per tal de celebrar el 40
aniversari de la creació de l’Agrupament Escolta Valldigna.
Aquesta data no és fruit de la casualitat, ja que fou
en el primer cap de setmana del mes de febrer d'aquell 1976 quan En Vicent
Boscà Gandia va realitzar la seua promesa escolta, sent per tant, el primer que
va realitzar la promesa de l’Agrupament.
Les activitats començaren a les 16 hores de la
vesprada, quan els membres de l’Agrupament, pares i amics van realitzar una
performance simbolitzant un quaranta humà, en commemoració als quaranta anys
que complís aquesta institució. A les 17 hores en va cridar formació general on
van acudir els membres en actiu més totes aquelles persones que han format part
de l’Agrupament grup al llarg de la història.
Durant l'acte, ens van dirigir unes paraules el qui
fou Rector de la Parròquia de Sant Josep i fundador del
grup scout Valldigna mossèn Vicent Cardona Puig, qui ens va
emocionar amb les seues paraules recordant els seus anys a la Valldigna contant
anècdotes de les acampades realitzades i animant als joves del grup a viure
l'experiència de l'escoltisme. Després, va agafar el torn de paraula En Vicent
Boscà Gandia, que fou el primer escolta del Valldigna. Va realitzar un
relat de com va ser la seua promesa i com l'escoltisme l'ha marcat durant tota
la seua vida.
El cap l’Agrupament, Joaquim Mifsud, va
animar a tots els presents a participar dels diferents actes que s'han preparat
per tal de commemorar aquest quaranta aniversari. Recordant que el pròxim mes
de maig es realitzarà una exposició fotogràfica a la casa de la cultura, amb els
records dels 40 anys d'escoltisme a la Valldigna. Quan finalitze
l'exposició, hi ha programada una marxa nocturna/sopar per les Muntanyes del
racó Joana, oberta a tota la ciutadania. Els Actes del 40 aniversari conclouran
en un sopar de gala que està previst que es realitze durant la primera
quinzena del mes de Juliol.
4 imatges de
l’activitat:
Per a més
informació; Joaquim Mifsud, 606194516
viernes, 5 de febrero de 2016
GP Ajuntament, BANS
L’Ajuntament de Tavernes continua fent la publicitat dels seus bans a través de l’aplicació La Valldigna
Més de 1.200 usuaris disposen d’este servei per a conèixer les notícies de Tavernes, així com actes, telèfons d’interès i una guia comercial que compta amb 65 comerços locals.
L’Aplicació de la Valldigna, creada per l’equip APPLICA’T, és una ferramenta d’informació que ja tenen instal·lada més de 1.200 usuaris. Amb esta aplicació, els ciutadans poden veure la informació que l’Ajuntament publica, com els bans (classificats per departaments), les notícies i les activitats relacionades amb el consistori.
A més, l’aplicació compta també amb els 65 comerços que utilitzen esta eina per a publicitar els seus productes. D’esta manera, l’Ajuntament dóna suport al comerç local promocionant-lo a través de l’Aplicació de la Valldigna, on es poden veure les ofertes i la informació que els comerços de la ciutat ofereixen. Així mateix, l’aplicació conté els telèfons d’interès i els horaris del transport.
Esta aplicació facilita que els ciutadans de Tavernes s’assabenten de les informacions de l’Ajuntament, que té també altres vies de difusió com Facebook, Twitter i la pàgina web municipal.
GP Ajuntament, CONTROLS VELOCITAT
La Policia Local realitza controls de velocitat a Tavernes
La Regidoria de Seguretat Ciutadana, després de valorar les queixes veïnals sobre la velocitat excessiva dels vehicles, ha decidit començar una campanya de controls.
La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes ha començat una campanya de controls de velocitat, després de valorar les queixes veïnals sobre la velocitat amb què circulen els vehicles dins del terme de Tavernes.
Els distints punts de la ciutat on es duen a terme els controls són la zona de Marjaletes, Dula, la travessia que creua Tavernes (avinguda Germanies i avinguda Valldigna), el passeig Colón i altres zones on també s’ha observat este excés de velocitat.
“Amb esta campanya pretenem que els vehicles reduïsquen la velocitat amb què circulen per Tavernes, ja que pot suposar un perill per als vianants. Es tracta de recordar als conductors que s’ha de garantir i respectar la seguretat de les persones dins de la població”, assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni.
jueves, 4 de febrero de 2016
GP Ajuntament, EXPOSSICIÓ PÚBLICA ORDENANÇA
Està obert el període de consulta i participació en l’esborrany d’ordenança municipal
Des del dia 4 fins al 20 de febrer, els ciutadans podran presentar suggeriments i aportacions per a millorar este document.
La Regidoria de Règim Interior, Transparència i Comunicació obri un període de consulta, participació i informació pública sobre el text de l’esborrany d’ordenança municipal de transparència, accés a la informació pública i reutilització. El període preveu quinze dies hàbils, des de hui, 4 de febrer, fins al 20 de febrer de 2016, ambdós dies inclosos.
L’objectiu d’esta iniciativa és que tots els ciutadans coneguen el vigent esborrany d’ordenança, i així poder presentar les observacions, suggeriments i aportacions per tal de millorar i enriquir este document.
El text íntegre de l’ordenança i els documents incorporats en l’expedient estan publicats en la pàgina web de l’Ajuntament (http://tavernes.es/serveis/ regim-interior/informacio- regim-interior/esborrany-d- ordenanca-de-transparencia) i en la finestra d’informació de l’Ajuntament, de 9 a 14 hores. Els ciutadans que hi vulguen remetre les seues aportacions o suggeriments ho podran fer a través de l’adreça electrònica transparencia@tavernes.org, sense necessitat d’identificar-se, o a través dels registres d’entrada de l’Ajuntament, mitjançant un escrit dirigit al Departament de Transparència.
Una vegada arreplegades totes les aportacions, suggeriments i propostes rebudes es publicarà en el portal municipal, i seguidament es durà a comissió. El resultat es remetrà també al Ple de la corporació per a aprovació.
El regidor de Participació i Transparència indica que “una vegada més, este Departament obri als ciutadans l’oportunitat de participar activament en l’activitat del govern municipal. Mitjançant esta ordenança s’assenten les bases en matèria de transparència, accés a la informació pública i reutilització”.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)